2018. április 19., csütörtök
Emma

Egyéb XIII.kerület

Újabb öt évre Markovits László a Vasas elnöke

A Vasas SC tisztújító közgyűlése további öt évre bizalmat szavazott a jelenlegi elnöknek. A titkos szavazás során Markovits Lászlót egyhangúlag támogatta a tagság és az általa felkért elnökséget is elfogadták.

Ezzel a régi-új elnök folytatja a 2002-ben elkezdett munkát, és negyedik ciklusát kezdi meg, amire korábban még nem volt példa a Vasas 105 éves fennállása során.
– Nap mint nap tapasztalom, hogy a Vasast széles körben szeretik és elismerik – mondta megválasztása után Markovits László. –  Érzésem szerint ezt elsősorban két dolognak köszönhetjük: egyrészt annak, hogy elismerik a klub által felmutatott teljesítményt, valamint annak a közösségformáló, összetartó erőnek, amit a Vasas iránti szeretet hoz magával. Megtisztelő, hogy egy ilyen hagyományokkal rendelkező egyesület történelmének részese lehetek, de ez egy csapatmunka, közvetlen munkatársaim és a szakosztályok nélkül nem menne.
Markovits László hozzátette, a  közeljövőben több létesítményfejlesztés kezdődik a klubnál.


ML

Még senki nem vezethette olyan sokáig a Vasast, mint Markovits László

– A Fáy utcában ősszel elkezdődik a kézilabdacsarnok teljes körű rekonstrukciója, év végén elindul a labdarúgó-stadion bontása, így ha minden jól megy, legkésőbb 2018 tavaszán már az új, 5000 fős Illovszky Stadionban játszhatja mérkőzéseit felnőtt labdarúgócsapatunk. A Folyondár utcában nyár végétől folyamatosan korszerűsítjük a teniszcentrumunkat, 2017-ben megépül az új edzőcsarnok, 2018 végére pedig a meglévő csarnok teljes körű felújításával zárnánk a sort. A különböző fejlesztések valamennyi létesítményünket érintik, így a Pasaréti Sportcentrumot és az olyan külsős helyszíneket is, mint a Normafán lévő síház.

A sportvezető a közelgő riói olimpia és paralimpia kapcsán elmondta, hogy jelen állás szerint legalább tizenkét sportoló képviseli majd a játékokon az egyesületet.
– Éremre vagy pontszerzésre esélyes versenyzőkről beszélünk, ami alátámasztja, hogy helyes volt a London után elindított, ötkarikás ciklusokra koncentráló stratégiánk.


Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.