EUR: 326,26 Ft
CHF: 282,69 Ft
2018. június 25., hétfő
Vilmos

Külföld

Újabb tragédia Orlandóban: Aligátor ragadott el egy kisgyereket

A floridai rendőrség széles körű kutatást indított egy kétéves fiú után, akit aligátor ragadott el egy orlandói üdülőhelyen.

A gyermek a Seven Seas Lagoon mesterséges tó sekély vizében játszott helyi idő szerint kedd este, amikor az állat elragadta. A fiú apja a vízbe vetette magát és megpróbálta kiragadni a mintegy másfél méteres állat álkapcsából a fiút – közölte Jerry Deming seriff.

Ötven rendőr és vadvédelmi szakértő kutat a térségben a gyerek után. Mintegy négyórányi kutatás után még nem találták meg a fiút.

A floridai hal- és vadvédelmi bizottság szerint az állam 67 megyéjében mindenhol élnek aligátorok a folyókban, tavakban, lápokban és mocsarakban. Az állatok számának növekedése miatt egyre gyakoribbak az alligátortámadások.

Kapcsolódó Cikkek

 • Fordulatot jelez a menekültpolitikában a brüsszeli “minicsúcs”

  Fordulatot jelez a menekültpolitikában a brüsszeli “minicsúcs”

  Angela Merkel német kancellárnak ugyan nem hozta meg az áttörést a minicsúcsként emlegetett vasárnapi brüsszeli találkozó, de a 16 európai uniós (EU-) tagország vezetőjének részvételével folytatott tanácskozás mégis alapvető fordulatot jelez a közösség és Németország menekültügyi politikájában – állapította meg hétfőn két tekintélyes német lap, a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) és a Die Welt.

 • Már megint Magyarország elítélésére készül Brüsszel

  Már megint Magyarország elítélésére készül Brüsszel

  Az Európai Parlament állampolgári jogokkal, illetve bel- és igazságüggyel foglalkozó bizottsága hétfőn kora délután szavaz a holland Judith Sargentini nevével fémjelzett, Magyarországról szóló jelentésről, amely többek között az alkotmányos rendszer megcsonkításával és a migránsok jogainak megsértésével vádolja a budapesti kormányt – írja az Origo.

 • Schäuble: Százmillió afrikai befogadásával tönkretennénk Európát

  Schäuble: Százmillió afrikai befogadásával tönkretennénk Európát

  A migrációs válság kezelésében egyfelől emberséges, másfelől viszont megfontolt módon kell cselekedni, százmillió ember Afrikából való befogadásával tönkretennénk Európát – hangsúlyozta Wolfgang Schäuble, a német Bundestag elnöke hétfőn Varsóban, a Natolinban működő Európa Kollégiumban, ahol Mateusz Morawiecki lengyel kormányfővel együtt fellépett az Európa jövőjéről szóló pódiumbeszélgetésen.