EUR: 326,14 Ft
CHF: 283,46 Ft
2018. június 21., csütörtök
Alajos, Leila

Egyéb XI.kerület

Újbudán van Esélyek utcája

Esélyek utcájává alakult egy napra a Tranzit Art előtti tér Újbudán. A rendezvény az esélyegyenlőség feladataira, a családbarát szemlélet kialakításának fontosságára kívánta felhívni a figyelmet egy olyan fesztivál keretében, ahol a hátrányos helyzetben élők és ép embertársaik, az üzleti szféra és a civil segítők együtt voltak jelen.

Esélyek Szófia11

Adél és Szófia saját járművel érkezett a fesztiválra

Az Újbuda önkormányzatának kezdeményezésére létrejött Esélyek utcájába besétáltak a civil szervezetek, helyi vállalatok, közéleti személyiségek, előadóművészek és a környéken élők is. A program kettős céllal jött létre: egyrészt hogy segítse a kapcsolatteremtést és a közös gondolkodást az esélyegyenlőség, illetve a családbarát gondolkodás valamennyi területén a civil, vállalati, önkormányzati és állami szektor között; másrészt hogy a lakosságot tegye érzékenyebbé a különböző hátrányos helyzetben élő csoportok elfogadásra.


– Szeretnénk, ha az Esélyek utcája fesztivál szemléletformáló nap lenne a kerületben, és Budapesten egy olyan eseménnyé nőné ki magát, ami más önkormányzatokat is ösztönöz a bekapcsolódásra, az aktív szerepvállalásra az esélyegyenlőségi és családbarát intézkedések területén – mondta el dr. Molnár László alpolgármester.

triola-triola gyerekház facebookAz Esélyek utcája fesztivál délelőttjén szakmai konferenciát is tartottak, amelyen a különböző szektorok képviselői arról tanácskoztak, miként erősíthetők és hangolhatók össze a civil, vállalati, önkormányzati és kormányzati szektor intézkedései a minél szélesebb körű esélyegyenlőség, valamint a munka és a magánélet egyensúlyának megteremtése érdekében. Elindult az eselyekutcaja.ujbuda.hu weboldal is, hogy a fesztivált követően is lehetőséget biztosítson a résztvevőknek, vállalatoknak, civil szervezeteknek és a különböző intézményeknek a közös gondolkodásra, együttműködések kialakítására.


Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.