EUR: 309,71 Ft
CHF: 288,85 Ft
2017. március 30., csütörtök
Zalán

Egyéb XI.kerület

Újbudán van Esélyek utcája

Esélyek utcájává alakult egy napra a Tranzit Art előtti tér Újbudán. A rendezvény az esélyegyenlőség feladataira, a családbarát szemlélet kialakításának fontosságára kívánta felhívni a figyelmet egy olyan fesztivál keretében, ahol a hátrányos helyzetben élők és ép embertársaik, az üzleti szféra és a civil segítők együtt voltak jelen.

Esélyek Szófia11

Adél és Szófia saját járművel érkezett a fesztiválra

Az Újbuda önkormányzatának kezdeményezésére létrejött Esélyek utcájába besétáltak a civil szervezetek, helyi vállalatok, közéleti személyiségek, előadóművészek és a környéken élők is. A program kettős céllal jött létre: egyrészt hogy segítse a kapcsolatteremtést és a közös gondolkodást az esélyegyenlőség, illetve a családbarát gondolkodás valamennyi területén a civil, vállalati, önkormányzati és állami szektor között; másrészt hogy a lakosságot tegye érzékenyebbé a különböző hátrányos helyzetben élő csoportok elfogadásra.

– Szeretnénk, ha az Esélyek utcája fesztivál szemléletformáló nap lenne a kerületben, és Budapesten egy olyan eseménnyé nőné ki magát, ami más önkormányzatokat is ösztönöz a bekapcsolódásra, az aktív szerepvállalásra az esélyegyenlőségi és családbarát intézkedések területén – mondta el dr. Molnár László alpolgármester.

triola-triola gyerekház facebookAz Esélyek utcája fesztivál délelőttjén szakmai konferenciát is tartottak, amelyen a különböző szektorok képviselői arról tanácskoztak, miként erősíthetők és hangolhatók össze a civil, vállalati, önkormányzati és kormányzati szektor intézkedései a minél szélesebb körű esélyegyenlőség, valamint a munka és a magánélet egyensúlyának megteremtése érdekében. Elindult az eselyekutcaja.ujbuda.hu weboldal is, hogy a fesztivált követően is lehetőséget biztosítson a résztvevőknek, vállalatoknak, civil szervezeteknek és a különböző intézményeknek a közös gondolkodásra, együttműködések kialakítására.

Kapcsolódó Cikkek

 • Európa kulturális központja lehet Debrecen

  Európa kulturális központja lehet Debrecen

  A közgyűlés frakcióvezetői közös nyilatkozat aláírásával erősítették meg, hogy teljes egyetértéssel indul a kulturális fővárosi címért folyó pályázaton Debrecen.

 • Túrával kezdték a tavaszt

  Túrával kezdték a tavaszt

  Kisgyermekes családok, fiatalok és nyugdíjasok egyaránt nekivágtak a budai hegyek zöldellő erdei útvonalainak a tavaszköszöntő…

 • Fatboy Slim a VOLT-on

  Fatboy Slim a VOLT-on

  A világ egyik legnagyobb múltú DJ-legendája visszatér a 25. Telekom VOLT Fesztiválon, június 26-án. Norman Cook, vagy ahogyan a legtöbben ismerik, Fatboy Slim nevéhez olyan nagy slágerek fűződnek, mint a Praise You, a Rockafeller Skank vagy a Right Here, Right Now.