EUR: 308,13 Ft
CHF: 281,70 Ft
2017. május 25., csütörtök
Orbán

Egyéb XI.kerület

Újbudán van Esélyek utcája

Esélyek utcájává alakult egy napra a Tranzit Art előtti tér Újbudán. A rendezvény az esélyegyenlőség feladataira, a családbarát szemlélet kialakításának fontosságára kívánta felhívni a figyelmet egy olyan fesztivál keretében, ahol a hátrányos helyzetben élők és ép embertársaik, az üzleti szféra és a civil segítők együtt voltak jelen.

Esélyek Szófia11

Adél és Szófia saját járművel érkezett a fesztiválra

Az Újbuda önkormányzatának kezdeményezésére létrejött Esélyek utcájába besétáltak a civil szervezetek, helyi vállalatok, közéleti személyiségek, előadóművészek és a környéken élők is. A program kettős céllal jött létre: egyrészt hogy segítse a kapcsolatteremtést és a közös gondolkodást az esélyegyenlőség, illetve a családbarát gondolkodás valamennyi területén a civil, vállalati, önkormányzati és állami szektor között; másrészt hogy a lakosságot tegye érzékenyebbé a különböző hátrányos helyzetben élő csoportok elfogadásra.

– Szeretnénk, ha az Esélyek utcája fesztivál szemléletformáló nap lenne a kerületben, és Budapesten egy olyan eseménnyé nőné ki magát, ami más önkormányzatokat is ösztönöz a bekapcsolódásra, az aktív szerepvállalásra az esélyegyenlőségi és családbarát intézkedések területén – mondta el dr. Molnár László alpolgármester.

triola-triola gyerekház facebookAz Esélyek utcája fesztivál délelőttjén szakmai konferenciát is tartottak, amelyen a különböző szektorok képviselői arról tanácskoztak, miként erősíthetők és hangolhatók össze a civil, vállalati, önkormányzati és kormányzati szektor intézkedései a minél szélesebb körű esélyegyenlőség, valamint a munka és a magánélet egyensúlyának megteremtése érdekében. Elindult az eselyekutcaja.ujbuda.hu weboldal is, hogy a fesztivált követően is lehetőséget biztosítson a résztvevőknek, vállalatoknak, civil szervezeteknek és a különböző intézményeknek a közös gondolkodásra, együttműködések kialakítására.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.

 • Akaba történelmet írt

  Akaba történelmet írt

  A hétéves Akaba múlt vasárnapi sikerével történelmet írt a Millenniumi Díj harmadszori megnyerésével a Kincsem Parkban.

 • Harmincadszor tekerték körbe Érdet

  Harmincadszor tekerték körbe Érdet

  A harmincadik Érd Körbe városkerülő kerékpáros túra rajtjára ismét megtelt a Főtér, hogy családias hangulatban körbekerékpározzák a várost a megszokott 10, 30 és 60 kilométeres távokon.