2017. december 16., szombat
Etelka, Aletta

Egyéb XI.kerület

Újbudán van Esélyek utcája

Esélyek utcájává alakult egy napra a Tranzit Art előtti tér Újbudán. A rendezvény az esélyegyenlőség feladataira, a családbarát szemlélet kialakításának fontosságára kívánta felhívni a figyelmet egy olyan fesztivál keretében, ahol a hátrányos helyzetben élők és ép embertársaik, az üzleti szféra és a civil segítők együtt voltak jelen.

Esélyek Szófia11

Adél és Szófia saját járművel érkezett a fesztiválra

Az Újbuda önkormányzatának kezdeményezésére létrejött Esélyek utcájába besétáltak a civil szervezetek, helyi vállalatok, közéleti személyiségek, előadóművészek és a környéken élők is. A program kettős céllal jött létre: egyrészt hogy segítse a kapcsolatteremtést és a közös gondolkodást az esélyegyenlőség, illetve a családbarát gondolkodás valamennyi területén a civil, vállalati, önkormányzati és állami szektor között; másrészt hogy a lakosságot tegye érzékenyebbé a különböző hátrányos helyzetben élő csoportok elfogadásra.


– Szeretnénk, ha az Esélyek utcája fesztivál szemléletformáló nap lenne a kerületben, és Budapesten egy olyan eseménnyé nőné ki magát, ami más önkormányzatokat is ösztönöz a bekapcsolódásra, az aktív szerepvállalásra az esélyegyenlőségi és családbarát intézkedések területén – mondta el dr. Molnár László alpolgármester.

triola-triola gyerekház facebookAz Esélyek utcája fesztivál délelőttjén szakmai konferenciát is tartottak, amelyen a különböző szektorok képviselői arról tanácskoztak, miként erősíthetők és hangolhatók össze a civil, vállalati, önkormányzati és kormányzati szektor intézkedései a minél szélesebb körű esélyegyenlőség, valamint a munka és a magánélet egyensúlyának megteremtése érdekében. Elindult az eselyekutcaja.ujbuda.hu weboldal is, hogy a fesztivált követően is lehetőséget biztosítson a résztvevőknek, vállalatoknak, civil szervezeteknek és a különböző intézményeknek a közös gondolkodásra, együttműködések kialakítására.


Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.