EUR: 307,10 Ft
CHF: 281,42 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Egyéb IV.kerület

Üzentünk az utókornak

Újpest piac

Ilyen lesz az új piac

Lerakták az Újpesti Vagyonkezelő Zrt. megbízásából a Szent István téren épülő új Újpesti Piac, Vásárcsarnok és Kulturális Rendezvényközpont alapkövét, melyet élő Facebook-közvetítésen is nézni lehetett.

Az új piac a tervek szerint 2017 nyarán nyitja meg kapuit. Az épület alsó szintjén kapnak teret az árusok, míg felül a 4160 fő befogadására alkalmas rendezvényközpont működik majd.

Az alapkő mellé egy időkapszulát is elhelyeztek. Ebben a polgármester köszöntőjét, a Bársonyszív Idősek Klubja tagjainak és újpesti fiataloknak az üzenetét, a Park Óvoda gyerekeinek rajzait, az Újpest-Káposztásmegyer Facebook-oldalra érkezett látogatói üzeneteket, a régi piac épületéből származó kődarabot, egy gravírozott üvegérmét Újpest címerével, valamint az Újpesti Napló aktuális számát tették be az utókornak.
alapkő_piac
– Az üzenet lényege, hogy Újpest az a város, ahol szeretünk élni, amire büszkék vagyunk, megőrizzük a múltunkat, örökségünket, hiszen a múlt őrzése nélkül nincs jövő – mondta Wintermantel Zsolt.

Az időkapszula

Az időkapszula

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.