EUR: 309,33 Ft
CHF: 288,05 Ft
2017. január 22., vasárnap
Artúr, Vince

Belföld

Veszélyben az MSZP kongresszusa?

Budapest, 2012. december 15.
Mesterházy Attila pártelnök (b) és Botka László választmányi elnök bemutatja a Magyar Szocialista Párt (MSZP) új logóját a párt választmányi ülésén az MSZP VI. kerületi, Jókai utcai székházában 2012. december 15-én.
MTI Fotó: Soós Lajos

Az MSZP-nél a szokásos kétévenkénti tisztújítás idén sem maradt el, de információk szerint a Heves megyei és a megyén belül a helyi szinteken izgalmasabban alakulnak a történések, mint szoktak – írja a reflektor.hu.

Május hónapban az egész országban lezajlottak a helyi szervezetek és a megyei szervezetek tisztújításai, hogy megalakulhasson és dönthessen június 25-én a párt legfőbb döntéshozó szerve: a kongresszus. Az egri folyamatok miatt azonban veszélybe került az MSZP kongresszusának eredménye.

A Reflektor szerint Egerben volt a legizgalmasabb a tisztújítás, és a helyi szervezet gyengélkedése nem mai keletű. Az egri szocialisták 8 évig (1998–2006 között) irányították a várost, a megyei önkormányzatban még tovább elnököltek. Helyi szinten már csak pár helyi politikus maradt, amióta Sós Tamás HospInvest- és plágiumbotrányba, illetve dr. Nagy Imre volt egri polgármester jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének bűntettében való elítélésébe belebuktak, és magukkal rántották a pártot illetve annak népszerűségét.

A portál birtokába jutott egy levél, melyben a párt egyik tagja jogorvoslattal él a párton belüli etikai és fegyelmi fórumokon. Az indítványozó állítólag az ügyészségig sem félt volna elmenni, amennyiben a párton belül harmadfokon döntő Országos Etikai és Egyeztető Bizottság döntését sem tudja elfogadni. A levél írója a Reflketor megkeresésére nem kívánt nyilatkozni, tekintettel arra, hogy belső és folyamatban lévő ügyről van szó. A levélben viszont olyan súlyos problémák kerültek megnevezésre, amelyek az MSZP elnökválasztó kongresszusának érvénytelenségét jelenthették!

A levél jelzi, hogy több olyan párttag jelent meg a helyi tisztújításon, akiknek hivatalból szünetel a tagsága, ezért nem szavazhattak volna.

További részletek a reflektor.hu oldalán!

Kapcsolódó Cikkek