EUR: 304,55 Ft
CHF: 267,69 Ft
2017. július 28., péntek
Szabolcs

Belföld

Veszélyben az MSZP kongresszusa?

Az MSZP-nél a szokásos kétévenkénti tisztújítás idén sem maradt el, de információk szerint a Heves megyei és a megyén belül a helyi szinteken izgalmasabban alakulnak a történések, mint szoktak – írja a reflektor.hu.

Május hónapban az egész országban lezajlottak a helyi szervezetek és a megyei szervezetek tisztújításai, hogy megalakulhasson és dönthessen június 25-én a párt legfőbb döntéshozó szerve: a kongresszus. Az egri folyamatok miatt azonban veszélybe került az MSZP kongresszusának eredménye.

A Reflektor szerint Egerben volt a legizgalmasabb a tisztújítás, és a helyi szervezet gyengélkedése nem mai keletű. Az egri szocialisták 8 évig (1998–2006 között) irányították a várost, a megyei önkormányzatban még tovább elnököltek. Helyi szinten már csak pár helyi politikus maradt, amióta Sós Tamás HospInvest- és plágiumbotrányba, illetve dr. Nagy Imre volt egri polgármester jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének bűntettében való elítélésébe belebuktak, és magukkal rántották a pártot illetve annak népszerűségét.

A portál birtokába jutott egy levél, melyben a párt egyik tagja jogorvoslattal él a párton belüli etikai és fegyelmi fórumokon. Az indítványozó állítólag az ügyészségig sem félt volna elmenni, amennyiben a párton belül harmadfokon döntő Országos Etikai és Egyeztető Bizottság döntését sem tudja elfogadni. A levél írója a Reflketor megkeresésére nem kívánt nyilatkozni, tekintettel arra, hogy belső és folyamatban lévő ügyről van szó. A levélben viszont olyan súlyos problémák kerültek megnevezésre, amelyek az MSZP elnökválasztó kongresszusának érvénytelenségét jelenthették!

A levél jelzi, hogy több olyan párttag jelent meg a helyi tisztújításon, akiknek hivatalból szünetel a tagsága, ezért nem szavazhattak volna.

További részletek a reflektor.hu oldalán!

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezzel a videóval cáfolják a 444.hu hazugságát a magyar vívók

    Ezzel a videóval cáfolják a 444.hu hazugságát a magyar vívók

    Felháborító és aljas tettre vetemedett a 444.hu és a portál hazugságát átvevő Index. A Soros György által pártolt lapok ezúttal túl messzire mentek. Egyebek mellett a Magyar Vívó Szövetség megbízott főtitkárának Boczkó Gábornak a szavait kérdőjelezték meg, amikor hazugsággal vádolták a lipcsei vívó világbajnokságon részt vevő magyar vívókat, akik a rossz közbiztonságra panaszkodtak.

  • Megújul a lillafüredi kisvasút

    Megújul a lillafüredi kisvasút

    Korhűen újítja fel a Lillafüredi Állami Erdei Vasútat üzemeltetője, az Északerdő Zrt., miután kiderült, hogy a kormány a turisztikai célú keskeny nyomközű kisvasutak fejlesztéséről szóló határozata szerint a lillafüredi kisvasút felújítását is támogatja – közölte a társaság az MTI-vel pénteken.