2018. április 22., vasárnap
Csilla, Noémi

Belföld

Veszélyben az MSZP kongresszusa?

Az MSZP-nél a szokásos kétévenkénti tisztújítás idén sem maradt el, de információk szerint a Heves megyei és a megyén belül a helyi szinteken izgalmasabban alakulnak a történések, mint szoktak – írja a reflektor.hu.

Május hónapban az egész országban lezajlottak a helyi szervezetek és a megyei szervezetek tisztújításai, hogy megalakulhasson és dönthessen június 25-én a párt legfőbb döntéshozó szerve: a kongresszus. Az egri folyamatok miatt azonban veszélybe került az MSZP kongresszusának eredménye.


A Reflektor szerint Egerben volt a legizgalmasabb a tisztújítás, és a helyi szervezet gyengélkedése nem mai keletű. Az egri szocialisták 8 évig (1998–2006 között) irányították a várost, a megyei önkormányzatban még tovább elnököltek. Helyi szinten már csak pár helyi politikus maradt, amióta Sós Tamás HospInvest- és plágiumbotrányba, illetve dr. Nagy Imre volt egri polgármester jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének bűntettében való elítélésébe belebuktak, és magukkal rántották a pártot illetve annak népszerűségét.

A portál birtokába jutott egy levél, melyben a párt egyik tagja jogorvoslattal él a párton belüli etikai és fegyelmi fórumokon. Az indítványozó állítólag az ügyészségig sem félt volna elmenni, amennyiben a párton belül harmadfokon döntő Országos Etikai és Egyeztető Bizottság döntését sem tudja elfogadni. A levél írója a Reflketor megkeresésére nem kívánt nyilatkozni, tekintettel arra, hogy belső és folyamatban lévő ügyről van szó. A levélben viszont olyan súlyos problémák kerültek megnevezésre, amelyek az MSZP elnökválasztó kongresszusának érvénytelenségét jelenthették!


A levél jelzi, hogy több olyan párttag jelent meg a helyi tisztújításon, akiknek hivatalból szünetel a tagsága, ezért nem szavazhattak volna.

További részletek a reflektor.hu oldalán!

Kapcsolódó Cikkek

 • Újra Bűbájos Hétvége Tarcalon

  Újra Bűbájos Hétvége Tarcalon

  Az első két sikeres rendezvény után újra Bűbájos Hétvége Tarcalon! Az ideit is a május elsejei hosszú hétévégén rendezi a Tarcal Bor és Kultúra Egyesület.

 • Varga Mihály további minisztersége üzenet a piacoknak

  Varga Mihály további minisztersége üzenet a piacoknak

  Orbán Viktor miniszterelnök azon bejelentése, hogy továbbra is Varga Mihály vezeti a Nemzetgazdasági Minisztériumot, üzenet a piacoknak, azt üzeni, hogy marad az eddigi fegyelmezett költségvetési politika – mondta a Századvég Alapítvány közgazdásza az M1 aktuális csatorna műsorában.

 • Túraútvonalat hoznak létre négy Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen

  Túraútvonalat hoznak létre négy Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen

  Év végére készül el a négy Jász-Nagykun-Szolnok megyei települést – Rákóczifalvát, Rákócziújfalut, Tiszavárkonyt és Vezsenyt – összekötő túraútvonal a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében nyert 250 millió forint vissza nem térítendő támogatásból – közölte Kósa Lajos, Rákóczifalva polgármestere az MTI-vel.

 • Cserbenhagyó svájci autóst vettek őrizetbe Zalában

  Cserbenhagyó svájci autóst vettek őrizetbe Zalában

  Őrizetbe vettek a keszthelyi rendőrök egy svájci férfit, aki súlyos sérüléssel járó balesetet okozott Gyenesdiáson, de segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről – közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.