2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb VII.kerület

Világhírű lett a kert

A CNN ajánlotta 2013-ban a Kazinczy utcai Szimpla kertet mint a világ egyik legjobb kocsmáját, most pedig a Lonely Planet, a legnagyobb turisztikai magazin rakta fel az erzsébetvárosi romkocsmát az 50 legelképesztőbb bárja közé.

„Budapest első romkocsmáját muszáj felkeresnie az inni szándékozó turistáknak. Ez egy hatalmas épület, tele zeg-zuggal, graffitivel, művészettel és teljesen váratlan holmikkal. Beülhetünk egy öreg Trabantba, szabad téren mozizhatunk, koncertet hallgathatunk” – foglalták össze a Szimpla kert varázsát. A hely nem csupán egy kocsma, hiszen minden vasárnap 9–14 óra között őstermelők várják itt a vásárlókat, akik jó minőségű terményeket és termékeket vásárolhatnak.

Budapest, 2012. június 29. Fiatalok szórakoznak a Szimpla kertben, a budapesti Kazinczy utcában 2012. június 25-én. A hetedik kerületi Kazinczy utca, Dohány és Király utca közötti szakasza és környéke a budapesti nyári éjszakai élet egyik központjává vált, ahol számos nyitott, romos ház udvarán létesített romkocsma és szórakozóhely várja a budapestieket és a turistákat. MTI Fotó: Marjai János

Nem csak a Szimpla, hanem az összes romkocsma lenyűgözi a külföldi turistákat, ilyen ugyanis nincs máshol
MTI Fotó: Marjai János

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.