EUR: 304,65 Ft
CHF: 273,01 Ft
2017. július 27., csütörtök
Olga, Liliána

Egyéb VII.kerület

Világhírű lett a kert

A CNN ajánlotta 2013-ban a Kazinczy utcai Szimpla kertet mint a világ egyik legjobb kocsmáját, most pedig a Lonely Planet, a legnagyobb turisztikai magazin rakta fel az erzsébetvárosi romkocsmát az 50 legelképesztőbb bárja közé.

„Budapest első romkocsmáját muszáj felkeresnie az inni szándékozó turistáknak. Ez egy hatalmas épület, tele zeg-zuggal, graffitivel, művészettel és teljesen váratlan holmikkal. Beülhetünk egy öreg Trabantba, szabad téren mozizhatunk, koncertet hallgathatunk” – foglalták össze a Szimpla kert varázsát. A hely nem csupán egy kocsma, hiszen minden vasárnap 9–14 óra között őstermelők várják itt a vásárlókat, akik jó minőségű terményeket és termékeket vásárolhatnak.

Budapest, 2012. június 29. Fiatalok szórakoznak a Szimpla kertben, a budapesti Kazinczy utcában 2012. június 25-én. A hetedik kerületi Kazinczy utca, Dohány és Király utca közötti szakasza és környéke a budapesti nyári éjszakai élet egyik központjává vált, ahol számos nyitott, romos ház udvarán létesített romkocsma és szórakozóhely várja a budapestieket és a turistákat. MTI Fotó: Marjai János

Nem csak a Szimpla, hanem az összes romkocsma lenyűgözi a külföldi turistákat, ilyen ugyanis nincs máshol
MTI Fotó: Marjai János

Kapcsolódó Cikkek

 • Éljenek a csepeliek!

  Éljenek a csepeliek!

  Együtt bulizott a család minden tagja Csepel Napján az Edda Művek koncertjén. A fiatalok az első sorban csápoltak a Szent Imre téren, a legkisebbeket pedig a nyakukba vették a szülők, hogy jobban lássanak.

 • „Tizennégy karátos est” Olt Tamással

  „Tizennégy karátos est” Olt Tamással

  A Nemzeti Színház művészei közül az előző évadban ő szerepelt a legtöbb előadásban, teátrumunkban nemrég rendezte a nagysikerű Ájlávjút, láthattuk a nézőcsúcsot döntő Kincsem című filmben, ráadásként néhány napon belül apukaként debütál Olt Tamás, aki a VIDOR Fesztiválon és az új évadban rendezőként is színre lép.

 • Több mint egymilliárd forint kutatásokra

  Több mint egymilliárd forint kutatásokra

  A Debreceni Egyetem 41 kutatója és posztdoktora nyert összesen több mint egymilliárd forintot meghaladó támogatást a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs (NKFI) Hivatal felfedező kutatásokat ösztönző programjaiban.