EUR: 308,60 Ft
CHF: 267,53 Ft
2017. szeptember 21., csütörtök
Máté, Mirella

Sport

Világklasszis futó jön Budapestre

Újabb világsztár indulása vált biztossá a Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíjon, mivel a férfiak 800 méterén világcsúcstartó kenyai David Rudisha is vállalta a szereplést.

Amint azt Spiriev Attila sportigazgató az MTI beszámolója szerint a keddi budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, az olimpiai és világbajnok futó először látogat Magyarországra.
Rudisha 2010-ben javította 1:41.09 percre a legendás Wilson Kipketer – akkor már 13 éves – 1:41.11-es világcsúcsát, egy héttel később pedig 1:41.01-re faragta a legjobb időt. A kenyai középtávfutó az érvényben lévő, 1:40.91 perces rekordot a londoni játékok döntőjében futotta.

, Image: 198947886, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy

David Rudisha a férfi 800 méter világcsúcstartója/ Fotó: Profimedia

Kapcsolódó Cikkek

  • Világliga, Jövünk!

    Világliga, Jövünk!

    Az utolsó mérkőzést már nem is kellett lejátszani a magyar–orosz Davis Kupa-párharcban, hiszen addigra a Fucsovics Márton vezette teniszcsapatunk behozhatatlan előnyre tett szert és 21 év után visszajutottak a világcsoportba.

  • Détári: Három év alatt illene megtanulni magyarul

    Détári: Három év alatt illene megtanulni magyarul

    Détári Lajos a Bors.hu-nak adott nyilatkozatában kicsi odaszúrt Bernd Storck szövetségi kapitánynak. Az egykori világválogatott labdarúgó szerint a német szakember igazán vehette volna a fáradtságot, hogy megtanuljon magyarul.