EUR: 312,95 Ft
CHF: 267,50 Ft
2018. március 24., szombat
Gábor, Karina

Külföld

Világrekordot döntve 50 órán át folyamatosan jógázott egy nepáli mester

Világrekordot döntött egy nepáli jógaoktató, aki 50 órán és 15 percen keresztül végzett folyamatosan jógagyakorlatokat.

A 30 éves Uttam Muktan a jóga világnapja alkalmából vehette át a teljesítményt hitelesítő Guinness-okiratot. A férfi hat hónapig próbálkozott, mire decemberben sikerült megdöntenie az addigi rekordot, amelyet egy indiai jógatanár állított fel 2015 februárjában, 40 órát és 15 percet töltve folyamatos gyakorlással.


“Nagyon boldog vagyok, amiért megkaptam ezt a világszintű elismerést” – mondta Uttam Muktan. A férfi egy Katmandu közeli faluban született, és Indiában szerzett főiskolai diplomát jógából.

Hozzátette: nem tartja pusztán saját személyes sikerének a rekordot, amelyet a jógarajongóknak ajánlott. Elmondása szerint sokat köszönhet a neves jógamesternek, Vikasananda gurunak is.

“A jóga az életem szerves része, egész életemet a népszerűsítésének és terjesztésének fogom szentelni” – hangsúlyozta a jógaterapeuta, aki az új rekord felállításakor több mint ezer nyaktörő alakzatot mutatott be, mindezt videofelvételen is rögzítették a Guinness számára.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ezek nyitnak kaput a rákos sejteknek

  Ezek nyitnak kaput a rákos sejteknek

  A véredényeken keresztül jutnak a rákos sejtek a nyirokcsomókból a vérrendszerbe, ezáltal terjednek el gyorsan a testben – állapították meg osztrák kutatók a Science című szaklapban megjelent tanulmányukban.

 • Margot Robbie Shakespeare-sorozaton dolgozik

  Margot Robbie Shakespeare-sorozaton dolgozik

  Margot Robbie, az Én Tonya Oscar-jelölt színésznője tízrészes Shakespeare-filmsorozaton dolgozik. Az ausztrál produkció női filmes alkotókkal, női szempontból, kortárs környezetbe helyezve adaptálja Shakespeare ismert drámáit – ismertette a deadline.