2018. június 19., kedd
Gyárfás

Külföld

Világrekordot döntve 50 órán át folyamatosan jógázott egy nepáli mester

Világrekordot döntött egy nepáli jógaoktató, aki 50 órán és 15 percen keresztül végzett folyamatosan jógagyakorlatokat.

A 30 éves Uttam Muktan a jóga világnapja alkalmából vehette át a teljesítményt hitelesítő Guinness-okiratot. A férfi hat hónapig próbálkozott, mire decemberben sikerült megdöntenie az addigi rekordot, amelyet egy indiai jógatanár állított fel 2015 februárjában, 40 órát és 15 percet töltve folyamatos gyakorlással.


“Nagyon boldog vagyok, amiért megkaptam ezt a világszintű elismerést” – mondta Uttam Muktan. A férfi egy Katmandu közeli faluban született, és Indiában szerzett főiskolai diplomát jógából.

Hozzátette: nem tartja pusztán saját személyes sikerének a rekordot, amelyet a jógarajongóknak ajánlott. Elmondása szerint sokat köszönhet a neves jógamesternek, Vikasananda gurunak is.

“A jóga az életem szerves része, egész életemet a népszerűsítésének és terjesztésének fogom szentelni” – hangsúlyozta a jógaterapeuta, aki az új rekord felállításakor több mint ezer nyaktörő alakzatot mutatott be, mindezt videofelvételen is rögzítették a Guinness számára.

Kapcsolódó Cikkek

  • Soros és fia belerúgott Magyarországba

    Soros és fia belerúgott Magyarországba

    A The New York Times hasábjain jelentetett meg újabb véleménycikket Soros György. Most azonban társszerző is jegyzi A Balkán az esély Európa stabilizálására címet viselő fogalmazást, hiszen fia, Alexander Soros is fel van tüntetve, mint író.

  • Sajtóértesülések szerint fokozatosan vezetik be a német határigazgatási szigorításokat

    Sajtóértesülések szerint fokozatosan vezetik be a német határigazgatási szigorításokat

    Nem azonnal, hanem fokozatosan vezetik be Németországban a szövetségi belügyminiszter, Horst Seehofer menekültügyi tervében szereplő határigazgatási szigorításokat, két hét időt biztosítva ezzel Angela Merkel kancellárnak a menedékkérők egyes csoportjainak visszafordításával kapcsolatos ügyek európai szintű rendezésére – jelentették hétfőn német hírportálok a Horst Seehofer vezette bajor Keresztényszociális Unió (CSU) müncheni elnökségi üléséről kiszivárgott értesülésekre hivatkozva.