EUR: 307,34 Ft
CHF: 282,01 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Program

Zenével gyógyítanak az Európai Orvosok júniusban

A zene gyógyító erővel bír – szokták mondani, s ez különösen igaz lesz most júniusban, ugyanis az Európai Orvosok Zenekara (European Doctors Orchestra) 10 év után ismét Magyarországra látogat. A szervezők és a fellépők minden érdeklődőt szeretettel várnak a jótékonysági hangversenyen, amelyen Debussy, Brahms és Bartók munkásságából is hallhatunk majd szemelvényeket, a koncert bevételét pedig teljes egészében a Heim Pál Gyermekkórház- és Ifjúsági Pszichiátriai Osztály javára fordítják.

A zenekar 12 évvel ezelőtt alakult meg, azóta Európa-szerte tartanak koncerteket, bevételükkel mindig az adott országban élő gyerekek kórházi ellátását, kezelését támogatják. Tagjaik olyan európai orvosok, akik elsődleges hivatásuk mellett magas szintű zenei képzettséggel rendelkeznek, több mint 80 fős táborukat öt magyar orvos is erősíti.

Legutoljára 2004-ben koncerteztek Budapesten, idén a Zeneakadémián várják az érdeklődőket és a támogatókat egy nagyszerű szimfonikus előadással.

Időpont:        2016. június 12. 19:30

Helyszín:       1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 8. (Zeneakadémia nagyterme)

Műsor:            Debussy: Egy Faun Délutánja,    Bartók: I. Hegedűverseny (Sz. 36, BB 48a),   – szünet –    Brahms: IV. Szimfónia (Op. 8)

Vezényel:     Christopher Morris Whiting

Szólista:         Kokas Katalin – hegedű

Jegyek a jegy.hu, zeneakademia.hu oldalon vásárolhatók, vagy személyesen a Zeneakadémián.

flyer_koncert_EN

Kapcsolódó Cikkek

  • Meríts a szívedből!

    Meríts a szívedből!

    Idén negyedik alkalommal rendezi meg a Nagy János vezetteNtone EventaMotiváció Alapítványés VVSIa korábbi években már nagy sikerrel debütáló IntegráltNemzetközi Sárkányhajó Fesztivált 2017.

  • Így még nem láthattuk Budapestet

    Így még nem láthattuk Budapestet

    A világ tele van átlagos, kiszámítható dolgokkal, de a Hendrick’s sosem lesz ilyen. A kézműves gin, amely a rózsa- illetve uborkaeszenciának köszönhetően önmagában is különleges, elhivatottan keresi a nem mindennapi dolgokat.