EUR: 307,02 Ft
CHF: 283,19 Ft
2016. október 20., csütörtök
Vendel

Program

Zenével gyógyítanak az Európai Orvosok júniusban

A zene gyógyító erővel bír – szokták mondani, s ez különösen igaz lesz most júniusban, ugyanis az Európai Orvosok Zenekara (European Doctors Orchestra) 10 év után ismét Magyarországra látogat. A szervezők és a fellépők minden érdeklődőt szeretettel várnak a jótékonysági hangversenyen, amelyen Debussy, Brahms és Bartók munkásságából is hallhatunk majd szemelvényeket, a koncert bevételét pedig teljes egészében a Heim Pál Gyermekkórház- és Ifjúsági Pszichiátriai Osztály javára fordítják.

A zenekar 12 évvel ezelőtt alakult meg, azóta Európa-szerte tartanak koncerteket, bevételükkel mindig az adott országban élő gyerekek kórházi ellátását, kezelését támogatják. Tagjaik olyan európai orvosok, akik elsődleges hivatásuk mellett magas szintű zenei képzettséggel rendelkeznek, több mint 80 fős táborukat öt magyar orvos is erősíti.

Legutoljára 2004-ben koncerteztek Budapesten, idén a Zeneakadémián várják az érdeklődőket és a támogatókat egy nagyszerű szimfonikus előadással.

Időpont:        2016. június 12. 19:30

Helyszín:       1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 8. (Zeneakadémia nagyterme)

Műsor:            Debussy: Egy Faun Délutánja,    Bartók: I. Hegedűverseny (Sz. 36, BB 48a),   – szünet –    Brahms: IV. Szimfónia (Op. 8)

Vezényel:     Christopher Morris Whiting

Szólista:         Kokas Katalin – hegedű

Jegyek a jegy.hu, zeneakademia.hu oldalon vásárolhatók, vagy személyesen a Zeneakadémián.

flyer_koncert_EN

Kapcsolódó Cikkek

  • Koncertbarát igazgató

    Flaisz Gergő 2015 nyarán vette át a Keresztúri Dezső VMK és mellette számos művelődési központ, mint például a Városi Hangverseny Terem, ahogy Zegen ismerik, a Zsinagóga, az Apáczai, szóval összesen hat helyszín, intézmény vezetését Zalaegerszegen.

  • Hétvégén startol a Hacktivity

    Hétvégén startol a Hacktivity

    Összesen 27 előadás és hét workshoptéma várja a résztvevőket, de lesz hardverhackelés és lockpicking is az október 21–22-én 13.