EUR: 309,16 Ft
CHF: 288,33 Ft
2017. január 21., szombat
Ágnes

Külföld

120 embert robbantott fel az Iszlám Állam Bagdadban

Bagdad, 2016. július 3.
Roncsok és romos épületek Bagdadban 2016. július 3-án, miután autóba rejtett pokolgép robbant az iraki főváros Karrada negyedében. Bagdadban hajnalban két helyen robbantottak bombát, a halálos áldozatok száma legkevesebb nyolcvanhárom. (MTI/AP/Hálid Mohammed)

A korábban feltételezettnél sokkal többen, legkevesebb 120 ember vesztette életét két, vasárnap hajnalban elkövetett pokolgépes merényletben Bagdadban – közölték a helyi hatóságok.

Az egyik robbantás a belvárosi Karrada negyed egyik bevásárlóutcájában történt, a másik pedig az észak-bagdadi as-Saab síita negyed egyik piacán. Az első jelentésekben 23 halottról számoltak be.

Karradában egy robbanóanyaggal megrakott teherautó repült levegőbe, aminek következtében 120 ember meghalt, 160 megsebesült. Az öngyilkos merénylet elkövetőjeként az Iszlám Állam terrorszervezet jelentkezett.

A síita piac mellett egy robbanószerrel megrakott gépkocsival követtek el merényletet, amelyben öt ember meghalt, további 16 megsebesült.

A muzulmán böjti hónap még nem ért véget, ilyenkor a hívők csak éjszaka étkezhetnek, ezért Bagdad utcái napnyugta után telnek meg emberekkel.

Kapcsolódó Cikkek