EUR: 308,70 Ft
CHF: 284,81 Ft
2016. október 27., csütörtök
Szabina

Belföld

A Városliget Zrt. feljelentést tesz egy tiltakozó bántalmazása miatt

Budapest, 2016. június 28.
A Ligetvédők nevű civil mozgalom aktivistái demonstrálnak a Közlekedési Múzeumnál zajló építkezésnél 2016. június 28-án.
MTI Fotó: Balogh Zoltán

A Közlekedési Múzeum épületének felújítását végző Városliget Zrt. feljelentést tesz egy, a munkaterületen tiltakozó bántalmazása miatt – tudatta Baán László, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa péntek este közleményben az MTI-vel. A bántalmazást elfogadhatatlannak tartja és egyetért a történtek kivizsgálásával Vitézy Dávid, a Közlekedési Múzeum főigazgatója is, aki szintén tájékoztatta erről az MTI-t.

Baán László közölte: egy pénteken nyilvánosságra került videófelvételen látható, hogy a Közlekedési Múzeum munkaterületén a tetőn dolgozó személy egy oda felmászó, a munkaterületen illegálisan tartózkodó tiltakozót bántalmazott.

Miután a Liget Budapest Projekt csak a jogszabályoknak minden szempontból megfelelő eljárást tartja elfogadhatónak valamennyi, a projekttel kapcsolatos tevékenység során és elítél bármely erőszakos, önhatalmú, a törvényességet semmibe vevő cselekedetet, a Városliget Zrt. a bántalmazás miatt feljelentést tesz – közölte Baán László, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa.

Vitézy Dávid, a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum főigazgatója közleményében tudatta, hogy a múzeum régi épületét hetekkel ezelőtt tulajdonjogilag és gyakorlatilag is átadták az újjáépítést végző Városliget Zrt-nek. Az épület bontását és annak megszervezését a Városliget Zrt. által megbízott bontócég végzi.

A főigazgató a pénteken nyilvánosságra került felvételek kapcsán közölte: elfogadhatatlannak tartja, hogy valamelyik ott dolgozó a tetőre mászó tiltakozót bántalmazta és egyetért a vizsgálat szükségességével.

“Bízom benne, hogy a Közlekedési Múzeum régi, használhatatlan épületének bontása békésen folytatódhat” – áll a közleményében.

Vitézy Dávid kitért arra is: a múzeum stábja és vezetése jelenleg az új kiállítás tervezésén, a régi járművek restaurálásán, egy új ferihegyi repüléstörténeti múzeum terveinek összeállításán és a gyűjtemény bővítésén dolgozik. “Az új múzeum terveiről a sajtóban többször beszéltem és a jövőben, még az építési engedélyezési eljárás megkezdése előtt civil egyeztetéseken is be fogjuk mutatni a terveket, természetesen lehetőséget biztosítva azok véleményezésére.” – írta közleményében.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ötös alá

  Ötös alá

  Nagyon szép dolog, ha egy iskola nem klisékkel, hanem tanár-diák együttműködésben készült zenés színpadi játékkal emlékezik nemzeti ünnepeken.

 • Rendőrt ölt a neonáci

  Rendőrt ölt a neonáci

  Kegyetlenül megölte Pálvölgyi Péter rendőr őrnagyot szerdán Bőnyben Győrkös István, az ismert nyilasvezér.

 • Mécs kiakadt Horn rokonára

  Mécs kiakadt Horn rokonára

  Komoly perpatvar robbant ki egy orosz tévéműsor miatt, amelyben az ’56-os forradalmat a CIA művének nevezték. Az adásban megszólalt az MSZP-s Havas Szófia, Horn Gyula unokahúga is, aki szerint a szabadságharc idején vadásztak a zsidókra.

 • Juhász maffiózóknak dolgozik

  Juhász maffiózóknak dolgozik

  Végleg eldőlt, hogy Juhász Péter, az Együtt alelnöke Portik Tamásnak, a magyar alvilág egyik legsúlyosabb figurájának táskahordója.