EUR: 305,40 Ft
CHF: 276,88 Ft
2017. július 24., hétfő
Kinga, Kincső

Külföld

Angliában lett hajléktalan az eltűnt Violetta

Lapunktól értesült a két éven át eltűntként körözött Bókon Violetta édesapja arról, hogy lánya videón üzent a családnak. A 27 éves nő arról beszélt, hogy sokszor él az utcán, de boldog Angliában. Agydaganattal kezelt édesapja nem hisz a lányának.

Hónapokon át foglalkoztatta a közvéleményt annak a fiatal nőnek az eltűnése, aki nemrégiben előkerült Nagy-Britanniában. Bókon Violetta 2014 májusában Fertőrákosról Budapestre utazott, hogy csecsemőgondozói vizsgát tegyen. Azután két évig senki sem hallott róla. Violetta állítólag Londonba utazott, de onnan nem került elő, sőt időközben a keresését is abbahagyták, mert egy rendőrségi igazoltatás során Ausztriában látták. A fiatal nőt végül az angliaimagyarok.24.hu érte utol: egy kelet-angliai város tengerparti területén hajléktalanként él.

Bokon Violetta ANGLIAIMAGYAROK.24.HU

– Boldog vagyok itt, ahol friss a levegő. Mindennap elmegyek a könyvtárba internetezni, hogy munkát találjak, és közben egy segélyszervezetnek önkénteskedem – mesélte a videón Violetta, aki családjának is üzent. – Nagyon szeretlek titeket, de amíg nem szedem össze magam anyagilag, addig nem nézhetek szembe veletek – mondta.

– Nem tudom elhinni, hogy boldog, miközben gyakorlatilag hajléktalan – reagált elkeseredetten Bókon Sándor, Violetta apja, aki a Lokáltól hallott először lánya életkörülményeiről. – Néhány hónapja a hatóság tájékoztatott, hogy megtalálták Ausztriában, de semmit sem tudtam róla.

Bokon Sandor FACEBOOOK

Sándort Szombathelyen kezelik agydaganattal, reméli, hogy egyszer még láthatja eltűnt lányát.

– De hát hogy akarja összeszedni magát munka és rendes lakhatás nélkül? – hördült fel zaklatottan Sándor lánya tervei hallatán.

Két év aggódás

2014. május 14. – Bókon Violetta Fertőrákosról Budapestre utazott.

2014. május 15. – Kiköltözött szállásáról, azt mondta, Londonba utazik munkát vállalni.

2014. május 16. – Szülei bejelentették Violetta eltűnését.

2014. május vége – A rendőrségi nyomozás szerint Violetta felszállt egy londoni gépre, de nem szállt le róla a Heathrow-n.

2014. augusztus – Bizonyítékok hiányában megszüntették az akkor 24 éves lány utáni nyomozást.

2016. január – Az ORFK döglött ügyekkel foglalkozó osztálynak segítségével újra keresni kezdték Violettát a soproni zsaruk.

2016. május – Violetta Ausztriában került elő, ekkor már az Interpol is kereste.

Kapcsolódó Cikkek

 • Bakondi: A líbiai útvonal lezárása egyre fontosabb európai érdek

  Bakondi: A líbiai útvonal lezárása egyre fontosabb európai érdek

  Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint Líbia biztonsága, a líbiai tranzitútvonal lezárása egyre inkább kiemelkedő európai érdek, mivel Fekete-Afrikából nagy tömegben indultak el olyan emberek, akik nem politikai menekültek, és nagy az utánpótlás is.

 • Kés és pisztolypárbaj a nagykövetségén

  Kés és pisztolypárbaj a nagykövetségén

  Kés és pisztolypárbaj zajlott Izrael ammáni nagykövetségén: egy jordániai állampolgár és egy izraeli között viszály tört ki, aminek végén a jordániai belehalt két pisztolylövésbe, az izraelit pedig szúrt sebbel, válságos állapotban vitték kórházba.

 • A nap képe: Szelíd motoros

  A nap képe: Szelíd motoros

  Egy életre szóló élményben volt részük egy orosz kisváros lakóinak, akik a saját szemükkel láthattak motorozni egy hatalmas barnamedvét.