EUR: 305,40 Ft
CHF: 276,88 Ft
2017. július 24., hétfő
Kinga, Kincső

Külföld

Apácákat és egy papot ejtettek túszul egy templomban!

Túszokat ejtett kedden két, késsel felfegyverkezett támadó egy észak-franciaországi város templomában – közölte a francia rendőrség.

A források szerint a támadók a normandiai Saint-Etienne-du-Rouvray településen ejtettek foglyul négy-hat embert – a BBC brit hírtelevízió értesülései szerint egy papot, két apácát és több hívőt – tartottak fogva.

A rendőri akció valamikor tizenegykor ért véget az RTL France tudósítója szerint, az összes túszejtőt elfogták, egyiküket megölték. A rajtaütésben az egyik túsz és a pap is életét vesztette. A Figaro úgy tudja, hogy a túszejtők átvágták a torkát.

Kapcsolódó Cikkek

 • Bakondi: A líbiai útvonal lezárása egyre fontosabb európai érdek

  Bakondi: A líbiai útvonal lezárása egyre fontosabb európai érdek

  Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint Líbia biztonsága, a líbiai tranzitútvonal lezárása egyre inkább kiemelkedő európai érdek, mivel Fekete-Afrikából nagy tömegben indultak el olyan emberek, akik nem politikai menekültek, és nagy az utánpótlás is.

 • Kés és pisztolypárbaj a nagykövetségén

  Kés és pisztolypárbaj a nagykövetségén

  Kés és pisztolypárbaj zajlott Izrael ammáni nagykövetségén: egy jordániai állampolgár és egy izraeli között viszály tört ki, aminek végén a jordániai belehalt két pisztolylövésbe, az izraelit pedig szúrt sebbel, válságos állapotban vitték kórházba.

 • A nap képe: Szelíd motoros

  A nap képe: Szelíd motoros

  Egy életre szóló élményben volt részük egy orosz kisváros lakóinak, akik a saját szemükkel láthattak motorozni egy hatalmas barnamedvét.