EUR: 307,98 Ft
CHF: 266,86 Ft
2017. október 19., csütörtök
Nándor

Belföld

Árulkodó Facebook

Tényleg nincs olyan hely az országban, ahol az elkapott beszélgetések durván hatodik mondatában ne kerülne elő: nincs pénz, mennyire csórók vagyunk. Az ember szeme kis híján könnybe lábad, szociális érzékenysége az egekbe szökik, bekapcsolódik az eszmecserébe, kérdi jobbról, kérdi balról, vajon miként is került ilyen szomorú helyzetbe az érintett.

nyaralás tengerpart1 Általában egy legyintés, egy „mind a ketten tudjuk” cinkos tekintet a válasz. Hazafelé morfondírozom, vajon miként is lehetne jobb sorsra és kedvre deríteni a delikvenst. Be is jelölöm a nagy közösségi oldalon, és örömömre nem sokkal később visszaigazol.

Ilyenkor mi az első, szinte automatikus cselekedet? Megnézni a feltöltött képeket. És akkor majd eldobom a telefonom. Tavaly Juliskáékkal Mallorcán (képsorozat csokibarnára sült „csórókámról”), tavalyelőtt szintén velük (a képek alapján vagy tízen) Olaszországban nyaraltak. De belefért abba az évbe még egy síelés is.

Igen, a Facebookon a képek árulkodóak. Hogy nemcsak a felső tíz- vagy ötezer engedheti meg magának a többhetes (de minimum 7-8 napos) nyári lazítást valamelyik tengerparton, hanem a fő sopánkodók is. A kérkedés és a kivagyisággal teli büszkélkedés ezúttal visszaüt. Kiderül, hogy a csóróság nem valós állapot, hanem a nyavalygás, a panaszkodás rutinja.

vitorlás2 pixabay

képünk illuszráció

Ide kapcsolódó két apró történet: a solymári kínai üzlet eladója percekig ecseteli telefonján barátnőjének, hogy lerobbant a kocsijuk, nem biztos, hogy elkészül az indulásig, lehet, hogy a gyerek kocsiját kell kölcsönkérnie (van neki kettő), hogy eljussanak a „szokásos kéthetes tengerpartra”. A nő már bőven ötvenen túl van, de sminkelése, frizurája szeretné vele (és másokkal) elhitetni, hogy alig múlt harminc… De persze – amikor csak lehet – ő is panaszkodik.

A másik dialógus egy vidéki közintézmény 2 vagyonőre között történt. Arról beszélgettek, hogy MELYIK görög szigetre mennek nyaralni. Érti, Kedves Olvasóm? Nem arról, hogy Görögországba, hanem hogy azon belül melyik szigetre, mert a többin már voltak…

Sajnos nem mutatkoztam be, hogy sanyarú sorsuk kapcsán ismerősnek jelölhessem őket azzal a céllal, hogy hol jártak ők a nagyvilágban, ahol én még nem…

Lehet, hogy hangosan kellene panaszkodnom?

cabrio flickr

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • NFM: Erősíteni kell Magyarország tranzitszerepét

    NFM: Erősíteni kell Magyarország tranzitszerepét

    Erősíteni kell Magyarország tranzitszerepét és el kell érni, hogy a külföldi áruk ne csak áthaladjanak, hanem meg is “álljanak és hozzáadott belföldi értékkel gyarapodjanak” az országban – mondta Mosóczi László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedésért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Budapesten, a Századvég Gazdaságkutató Zrt.

  • Harmincmilliárd forintból újulhat meg a kórház

    Harmincmilliárd forintból újulhat meg a kórház

    Megközelítőleg 30 milliárd forintból megújulhat a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház az Egészséges Budapest program keretében – jelentette be Kucsák László, a Fidesz országgyűlési képviselője csütörtökön, az intézményben tartott sajtótájékoztatón.