2018. április 23., hétfő
Béla

Belföld

Árulkodó Facebook

Tényleg nincs olyan hely az országban, ahol az elkapott beszélgetések durván hatodik mondatában ne kerülne elő: nincs pénz, mennyire csórók vagyunk. Az ember szeme kis híján könnybe lábad, szociális érzékenysége az egekbe szökik, bekapcsolódik az eszmecserébe, kérdi jobbról, kérdi balról, vajon miként is került ilyen szomorú helyzetbe az érintett.

nyaralás tengerpart1 Általában egy legyintés, egy „mind a ketten tudjuk” cinkos tekintet a válasz. Hazafelé morfondírozom, vajon miként is lehetne jobb sorsra és kedvre deríteni a delikvenst. Be is jelölöm a nagy közösségi oldalon, és örömömre nem sokkal később visszaigazol.


Ilyenkor mi az első, szinte automatikus cselekedet? Megnézni a feltöltött képeket. És akkor majd eldobom a telefonom. Tavaly Juliskáékkal Mallorcán (képsorozat csokibarnára sült „csórókámról”), tavalyelőtt szintén velük (a képek alapján vagy tízen) Olaszországban nyaraltak. De belefért abba az évbe még egy síelés is.

Igen, a Facebookon a képek árulkodóak. Hogy nemcsak a felső tíz- vagy ötezer engedheti meg magának a többhetes (de minimum 7-8 napos) nyári lazítást valamelyik tengerparton, hanem a fő sopánkodók is. A kérkedés és a kivagyisággal teli büszkélkedés ezúttal visszaüt. Kiderül, hogy a csóróság nem valós állapot, hanem a nyavalygás, a panaszkodás rutinja.


vitorlás2 pixabay

képünk illuszráció

Ide kapcsolódó két apró történet: a solymári kínai üzlet eladója percekig ecseteli telefonján barátnőjének, hogy lerobbant a kocsijuk, nem biztos, hogy elkészül az indulásig, lehet, hogy a gyerek kocsiját kell kölcsönkérnie (van neki kettő), hogy eljussanak a „szokásos kéthetes tengerpartra”. A nő már bőven ötvenen túl van, de sminkelése, frizurája szeretné vele (és másokkal) elhitetni, hogy alig múlt harminc… De persze – amikor csak lehet – ő is panaszkodik.

A másik dialógus egy vidéki közintézmény 2 vagyonőre között történt. Arról beszélgettek, hogy MELYIK görög szigetre mennek nyaralni. Érti, Kedves Olvasóm? Nem arról, hogy Görögországba, hanem hogy azon belül melyik szigetre, mert a többin már voltak…

Sajnos nem mutatkoztam be, hogy sanyarú sorsuk kapcsán ismerősnek jelölhessem őket azzal a céllal, hogy hol jártak ők a nagyvilágban, ahol én még nem…

Lehet, hogy hangosan kellene panaszkodnom?

cabrio flickr

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Mindenhol nyert volna a Fidesz

  Mindenhol nyert volna a Fidesz

  Az ellenzék nem magában, hanem egyebek mellett a választási rendszerben keresi hatalmas vereségük okát. Pedig nincs olyan ország, amely választási rendszerével nem a Fidesz kormányozna.

 • Szabadon járhat Budapesten Gyárfás

  Szabadon járhat Budapesten Gyárfás

  Már tavaly októberben megkapta Gyárfás Tamástól a Fenyő-gyilkosság felbujtójához elvezető bizonyítékot I. Sándor főügyész, mégsem tett semmit.

 • Pénzt ad Brüsszel Sorosnak

  Pénzt ad Brüsszel Sorosnak

  Újabb pofont kapott Magyarország Soros Györgytől és bandájától. Múlt hét hétfőn járt Brüsszelben a pénzügyi spekuláns és láss csodát, csütörtökön már meg is szavazták Strasbourgban a hazánk destabilizálását segítő civil szervezetek támogatásáról szóló előterjesztést.

 • Orbán Viktor: Nem fogadják el az eredményt

  Orbán Viktor: Nem fogadják el az eredményt

  Soros György pénzügyi spekuláns körei rossz lóra tettek, és most éppen bukóban vannak – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió 180 perc című műsorában a parlamenti választás eredményét kommentálva.