EUR: 309,32 Ft
CHF: 284,97 Ft
2016. október 28., péntek
Simon, Szimonetta

Aktuális

Autósok figyelem! Olcsóbb lett a benzin, a gázolaj ára emelkedett

Budapest, 2007. szeptember 3.
Megnyílt a főváros első bioüzemanyagot, E-85-ös bioetanolt forgalmazó töltőállomása Pesterzsébeten. Magyarországon Bábolna és Győr után ez a harmadik E85-ös töltőállomás. Az etanol, mint magas oxigéntartalmú üzemanyag égése tökéletesebb, mint a szénhidrogén alapú benziné, ezért felhasználásával csökken a kipufogógázokkal a közvetlen környezetünket terhelő szén-monoxid- és maradék szénhidrogén- kibocsátás.
MTI Fotó: Füzesi Ferenc

Csökkentette bruttó 5 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a gázolajét 2 forinttal emelte.

A benzin átlagára így 339-340 forintra csökkent, a gázolajé 341-342 forintra nőtt.

A benzin ára legutóbb múlt szerdán változott, akkor 5 forinttal nőtt az átlagár, a gázolajé nem változott.

A benzinár 2012. április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint.

Az autósok 15-25 forintos különbséget is tapasztalhatnak a töltőállomások árai között.

Kapcsolódó Cikkek

  • Gyász! Meghalt Angelusz Iván

    Gyász! Meghalt Angelusz Iván

    Negyvenkilenc éves korában tragikus hirtelenséggel pénteken elhunyt Angelusz Iván filmproducer – közölte a család az MTI-vel.

  • Ez lehet a nők kedvenc járgánya

    Hölgyeim! Legyenek egészen őszinték! Ugye, hogy nagyon sokszor előfordult már, mikor a pasik autókról beszélnek, mintha nem is a földi nyelvet használnák. Mi már körülbelül az első mondatnál elvesztettük a fonalat, pedig tény, de jó is lenne tudni, erről vagy arról az autóról, hogy mit tud, mennyire kényelmes, vagy éppen mennyi kosztpénzt spórolhatunk meg a fogyasztással, ha őt választjuk.