EUR: 307,65 Ft
CHF: 265,83 Ft
2017. október 20., péntek
Vendel

Belföld

Az elhunyt tűzszerész édesanyja: Üres lett az életem a fiam nélkül

Több száz barát, rokon és tűzszerész gyújtott gyertyát hétvégén Gyömrőn a tragikus sorsú Rózsa Nándor főtörzsőrmester emlékére. Amikor megszólalt a tűzoltóautó szirénája, még a bajtársai is könnyes szemmel guggoltak az apró mécsesek előtt.

nándi4

Sokan csak most döbbennek rá: barátjuk, kollégájuk, szeretett családtagjuk örökre elment. Nándi két kislánya, a hét hónapos Zsófika és a hároméves Fruzsina még semmit nem ért a tragédiából.

– Ott van apa – mutatott a szertartás közben egy magasan szálló repülőgépre Fruzsina, mire édesanyja így felelt: Nem, apa még annál is magasabban, már a mennyországban van.

Mint azt a Lokál megírta, pénteken négy tűzszerész vesztette életét, amikor a Hortobágyon egy bomba felrobbant a közelükben. Köztük volt a 34 éves, gyömrői Rózsa Nándor főtörzsőrmester. Lapunk úgy tudja, a főtörzsőrmester épp a bomba mellett guggolt, amikor bekövetkezett a detonáció. Esélye sem volt a túlélésre.

nándi6

– Amikor a fiam menyasszonya felhívott, hogy Nándi meghalt, úgy éreztem magam, mintha a tévében egy filmet néznék. Vártam, hogy vége lesz és visszazökkenek a valóságba – sóhajtja könnyes szemmel a hős tűzszerész édesanyja. – Ő annyira szerény volt, hogy még nekem sem dicsekedett el a fél tucat kitüntetésével. Most üres lett az életem a fiam nélkül, úgy érzem, megszakad a szívem. De őrzök magamban egy régi képet, amikor Nándi az ölében fogja az apró Fruzsinát és lehunyt szemmel puszit ad neki. Imádta a gyerekeit. Én így emlékszem a fiamra. Már nem haragszom se sorsra, se Istenre, csak az unokáimat sajnálom, hogy apa nélkül nőnek fel.

rozsa-nandor-csalad-foto-facebookRózsa Nándor tűzszerész-búvárként a legveszélyesebb körülmények között dolgozott, gyakran hatástalanított bombát a Dunában is. Édesanyja nagyon féltette őt, mindig utólag tudta meg, ha veszélyes küldetésben járt. Ennek ellenére nem volt baleset-biztosítása, ami miatt most a menyasszonya, Marianna és családja megélhetése veszélybe került.

Szerettem Nándit egyenruhában látni, férfias volt és erős, akit soha nem érhet baj – sóhajtotta Marianna. Nem tudom elképzelni az életünket nélküle, várom, hogy újra betoppan majd és ránk mosolyog.

Hősöknek kijáró temetés lesz

Rózsa Nándort hősöknek kijáró tiszteletadás mellett Gyömrőn temetik el – tudtuk meg a főtörzsőrmester menyasszonyától. A négy áldozat közül három katona azonosítása még tart, csak utána helyezik őket örök nyugalomra. Bár a tragédia kapcsán már lezárult a rendőrségi és katonai vizsgálat, független szakértőt is bevontak az ügybe.

Kapcsolódó Cikkek

 • Soros nem jótékonykodott, hanem trükközött

  Soros nem jótékonykodott, hanem trükközött

  Sajtóhírek szerint Soros György amerikai milliárdos több mint 18 milliárd dollárt, azaz 4716 milliárd forintot utalt át vagyonából az általa létrehozott Nyílt Társadalom Alapítványnak(OSF).

 • 30 milliárdból újul meg a Dél-pesti Kórház

  30 milliárdból újul meg a Dél-pesti Kórház

  A következő 10 évben hatalmas mértékű, mintegy 700 milliárd forint értékű kórház- és szakrendelő-fejlesztésbe kezd a kormány az Egészséges Budapest Program keretében – mondta tegnap a fővárosi Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban tartott sajtótájékoztatón Kucsák László fideszes országgyűlési képviselő.

 • Orbán Viktor beszédet mond a forradalom ünnepén

  Orbán Viktor beszédet mond a forradalom ünnepén

  Szabadságkoncerttel és egyebek mellett csodás fényfestéssel készülnek a szervezők az idei október 23-ai ünnepségre, amelyen Magyarország kormányfője, Orbán Viktor mond beszédet a Terror Háza Múzeum előtt.

 • Tovább nőtt a használt autók magánimportja

  Tovább nőtt a használt autók magánimportja

  Folytatódott a használt autók magánimportjának növekedése az év első kilenc hónapjában, annak ellenére, hogy a beáramló járművekkel kapcsolatban változatlanul sok a rossz tapasztalat – írja a magyarországi használtautó-piac egyik legjelentősebb szereplője, a Das WeltAuto az MTI-hez eljuttatott közleményében.