2017. december 16., szombat
Etelka, Aletta

Egyéb X.kerület

Bachhal búcsúzott fia idősebb Varnus Xavértól

id. Varnus Xavér

Ifjabb és idősebb Varnus Xavér

A Szent László műemléktemplomban ravatalozták fel, majd a Nemzeti Sírkertben helyezték örök nyugalomra idősebb Varnus Xavért. A család közeli barátja, Medveczky Ilona is lerótta kegyeletét, és Kovács Róbert polgármester is búcsúztatta a művészt, akinek fia, ifjabb Varnus Xavér a temetésen Bachot játszott édesapja emlékére. Az 1931-ben született zenész tősgyökeres kőbányai volt, a Szent László Gimnáziumban érettségizett humán szakon, majd zongoraművész diplomát szerzett. A zenész, fotós, író a Nyitra utcában élt, a városrész vezetése 2008-ban a Kőbánya Kiváló Művésze címet adományozta neki.

 

Id Varnus Xavér ravatala a Szent László templomban Kőbányán (Fotó: Máté Krisztián)

Idősebb Varnus Xavért pénteken búcsúztatták (Fotó: Máté Krisztián)

Id Varnus Xavér ravatala a Szent László templomban Kőbányán, Medveczky Ilona (Fotó: Máté Krisztián)

Medveczky Ilona ifjabb Varnus Xavérnak fejezte ki részvétét (Fotó: Máté Krisztián)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.