EUR: 324,96 Ft
CHF: 282,12 Ft
2018. június 22., péntek
Paulina

Egyéb X.kerület

Bachhal búcsúzott fia idősebb Varnus Xavértól

id. Varnus Xavér

Ifjabb és idősebb Varnus Xavér

A Szent László műemléktemplomban ravatalozták fel, majd a Nemzeti Sírkertben helyezték örök nyugalomra idősebb Varnus Xavért. A család közeli barátja, Medveczky Ilona is lerótta kegyeletét, és Kovács Róbert polgármester is búcsúztatta a művészt, akinek fia, ifjabb Varnus Xavér a temetésen Bachot játszott édesapja emlékére. Az 1931-ben született zenész tősgyökeres kőbányai volt, a Szent László Gimnáziumban érettségizett humán szakon, majd zongoraművész diplomát szerzett. A zenész, fotós, író a Nyitra utcában élt, a városrész vezetése 2008-ban a Kőbánya Kiváló Művésze címet adományozta neki.

 

Id Varnus Xavér ravatala a Szent László templomban Kőbányán (Fotó: Máté Krisztián)

Idősebb Varnus Xavért pénteken búcsúztatták (Fotó: Máté Krisztián)

Id Varnus Xavér ravatala a Szent László templomban Kőbányán, Medveczky Ilona (Fotó: Máté Krisztián)

Medveczky Ilona ifjabb Varnus Xavérnak fejezte ki részvétét (Fotó: Máté Krisztián)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.