2018. január 18., csütörtök
Piroska

Belföld

Balaton Sound: Szexuális erőszak miatt nyomoznak

Közleményt adtak ki a Balaton Sound szervezői annak kapcsán, hogy a DVBBS formáció öltözőjében több ájult lányt találtak. Kiderült, a történtek kapcsán szexuális erőszak gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen folyik nyomozás.

“Amint arról bizonyára értesültetek, július 9-én, a Balaton Sound szombati napján a Nagyszínpad backstage-ében a DVBBS nevű produkció behívott vendégei közül többen, méltatlan és egyelőre tisztázatlan körülmények között rosszul lettek és orvosi, illetve kórházi ellátásra szorultak” – írták a Balaton Sound szervezői.


” Rájuk a DVBBS távozása után találtak rá kollégáink. (Fontos megjegyeznünk, hogy a backstage egy zárt terület, ahová kizárólag a szervezők, a fellépő produkciók, illetve azok vendégei léphetnek be.) Mind szervezői, mind emberi szempontból elfogadhatatlannak tartjuk, hogy egy ilyen eset előfordulhatott, emiatt a DVBBS idei Sziget Fesztiválra tervezett fellépését lemondtuk. Az események helyszínét a rendőrség átvizsgálta, több jelenlévőt tanúként hallgatott meg. A rendőrség mai megkeresése szerint a történtek kapcsán szexuális erőszak gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen folyik nyomozás.  Az elmúlt napokban rengeteg hír, vélemény és spekuláció jelent meg a sajtóban és a közösségi oldalakon az üggyel kapcsolatban, miközben a tények teljes felderítése jelenleg is folyamatban van. Mindez megerősít minket abban, hogy a DVBBS augusztusi fellépése a Szigeten nem vállalható. A koncert lemondása természetesen nem jelent – nem is jelenthet – állásfoglalást abban a kérdésben, hogy a történtekért az előadókat terheli-e jogi felelősség, hiszen az események ilyen értelmű tisztázása kizárólag a rendőrség kompetenciájába tartozik. A folyamatban lévő eljárásra tekintettel a rendezvényen történteket a továbbiakban nem kívánjuk kommentálni, azonban fontosnak éreztük, hogy ezeket az információkat megoszthassuk Veletek és az érdeklődő nagyközönséggel. Együttérzünk a lányokkal, mielőbbi felépülésüket kívánjuk!” – írták.

A Tények keddi adásából kiderült, az egyik ájult fiatal az MTVA műsorvezetője, Bényi Ildikó 18 éves lánya volt.


– A lányomat annyira megviselte az esemény, hogy egyelőre egyáltalán nem tudott még erről beszélni – mondta a Tv2 műsorában Ildikó. – Gondolom, most mindenki számára érthető, hogy egyelőre a testi és lelki felépülése a legfontosabb. Folyamatosan kapcsolatban vagyok a hatóságokkal és mindent elkövetek azért, hogy az igazság kiderüljön – tette hozzá a műsorvezető, aki mindenben támogatja a lányát.

DVBBS Balaton Sound Fotó: Csudai Sándor

DVBBS Balaton Sound Fotó: Csudai Sándor

Kapcsolódó Cikkek

 • Fellép a kormány Sorosék ellen

  Fellép a kormány Sorosék ellen

  Törvénycsomagot alkotott a kabinet a migráció szervezőivel szemben. Mint ismeretes Soros György és jól felépített és szervezett hálózata azon munkálkodik, hogy gyakorlatilag felső kvóta nélkül érkezzenek hazánkba is a migránsok.

 • Válságban a Momentum

  Válságban a Momentum

  Reményvesztett levelet írt a Momentum választmányi tagjainak Papp Gergő, aki decemberben nemcsak kommunikációs igazgatói posztjáról mondott le, de minden kapcsolatot megszakított a párttal.

 • Terry Black: Vona Gábor biszex, talán meleg is

  Terry Black: Vona Gábor biszex, talán meleg is

  Távol maradt a tegnapi bírósági tárgyalástól Vona Gábor. A Jobbik elnökét azért várták a Budapest Környéki Törvényszéken, hogy megcáfolja Terry Black és Amanda Elstak korábbi állításait, miszerint korábban az ő köreikbe járt és melegpartikon vett részt.