EUR: 308,37 Ft
CHF: 287,90 Ft
2017. március 23., csütörtök
Emőke

Egyéb XIV.kerület

Bokszolj ingyen heti kétszer!

A sportos vakáció a városban elnevezésű programsorozat keretében Kathi Attila vezetésével hetente kétszer bárki ingyen megismerkedhet az ökölvívás alapjaival.

Negyedik alkalommal rendezi meg a főváros az Iskolakapun kívüli programok keretében a Sportos vakáció a városban elnevezésű eseménysorozatot, melynek köszönhetően a nyári szünidő két és fél hónapja alatt ingyenes mozgásos, művészeti, játékos, vetélkedős és sportprogramokat kínálnak általános és középiskolás fiataloknak.

BoxAkadémia Kathi Attila edző Gyerek boxtábor ( Fotó: Sáfár Tibor)

Nemcsak fiúk, de a lányok előtt is nyitva áll a boxakadémia ajtaja ( Fotó: Sáfár Tibor)

Az ingyenes lehetőségek biztosításával az a cél, hogy a városban vakációzó gyermekekkel is megszerettessék a sportot, a játék és a mozgás örömét, és a szünidő alatt hozzásegítsék őket a szabadidő élménydús, aktív és egészséges eltöltéséhez. A változatos programokkal és helyszínekkel arra törekednek, hogy a különböző korosztályú és érdeklődésű gyerekeknek egyaránt hasznos és érdekes lehetőségeket kínáljanak.
Zuglóban, az Erzsébet Királyné útján található bokszakadémián az ökölvívás alapjaival ismerkedhetnek meg a jelentkezők.
– Leginkább olyan gyerekek érdeklődtek a program iránt, akiknek különben nincs nagyon lehetőségük sportolni – mondta a Lokál Extárnak a BoxAkadémia vezetője, Kathi Attila. – Persze mindenki előtt nyitva van az ajtó, hiszen a program lényege, hogy a gyerekekkel megismertessük ezt a sportágat. Mindezt játékos formában tesszük, hiszen ez mégiscsak egy nyári szabadidős program, de azért egy-két sportági alapot is megtanítunk nekik. A fiatalok például megérezhetik, milyen is igazából a zsákolás, milyen ütni a fedeles labdát, de olyan is előfordul, hogy egy felnőtt leguggol, és a gyerekek kesztyűben üthetik, a felnőtt pedig megmutatja, hogyan kell védekezni.
Kathi Attila hozzátette, a bokszakadémia immár nyolc éve működik a kerületben, de nem a versenyeztetés, hanem a sportág megszerettetése a cél. Az érdeklődők a nyár folyamán minden hétfőn és szerdán, 8.30 és 9.30 között mehetnek az ingyenes edzésre, de természetesen ősztől is szeretettel várják azokat, akiknek megtetszett a sportág.  (Az edzésről készült képgalériánkat megnézhetik a lokal.hu-n.)

Kapcsolódó Cikkek

  • Alkudni már a piacon sem lehet

    Alkudni már a piacon sem lehet

    Egyre több az extra program a zalaegerszegi piacon, mégis – főleg a nyugdíjasok – csupán időtöltésből, társadalmi, baráti kapcsolatok építésére használják a vásárteret – mondják az eladók.

  • Őstehetség szeli a habokat

    Őstehetség szeli a habokat

    Most tizenkét éves, de már annyi érme van, hogy a lakásban tele vannak velük az ágyneműtartók. Ugrai Panna a Hód-Úszó SE versenyzője, és a legutóbbi, montenegrói versenyéről tizenhét érmet hozott haza, ezzel pedig korosztályának legeredményesebb lány úszója lett.