2018. április 24., kedd
György

Egyéb XX.kerület

Botka Endre: Csak a labda és a pálya zavart

A válogatott közelébe már többször odafért az Erzsébeten élő Botka Endre, aki nem adja fel, hogy idővel Fiola, Lang vagy Bese helyére kerüljön. A nyári szünet utáni edzéseken azonban még messze volt a csúcsformától a Honvéd jobbhátvédje.

Botka Endre szenvedett az első edzéseken (Fotó: Máté Krisztián)

– Az előző évekhez képest talán most volt a leghosszabb szünet a bajnokság vége és az alapozás kezdete között az Európa-bajnokság rajtja miatt. Teljes mértékben sikerült regenerálódni, készen állunk a munkára – mondta Botka Endre. A jobbhátvéd viccesen hozzátette, az első edzésen csupán a pálya és a labda zavarta őket. – Azért a pihenés alatt sem maradtam sport nélkül, muszáj is valamennyire mozgásban tartanunk magunkat. Csak így teljes az életünk.


Úgy véli, az előttük álló szezonban kijöhet jól a lépés a klubnak, ezért mindent megtesznek majd. – Egyénileg is vannak célok, én is ki akarom hozni magamból a maximumot, hogy segítségére lehessek a csapatnak.

Bernd Storck szövetségi kapitány is számolt Endrével, aki többször járt a válogatott keret összetartásain, ám a keretszűkítéseknél mindig kikerült a csapatból. A helyén a selejtezőkön, a felkészülési mérkőzéseken és az Európa-bajnokságon jobbára Fiola Attila, Lang Ádám vagy Bese Barnabás kapott szerepet.

Rajt Újpesten

Az NB I 2016/2017-es szezonjában a Honvéd Újpesten kezdi meg a menetelést a július 16-i hétvégén. Ebben a hónapban még két mérkőzés vár Marco Rossi fiaira, a július 23-i hétvégén fogadják a Ferencvárost, majd Szombathelyre utaznak a Haladáshoz. A pontos kezdési időpontok még nem ismertek.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  Szegedről indult Tóth Tamás Sándor tanítóképzős hallgató fotókiállítása, amely a szelfik – azaz önportrék – mögötti valóságot mutatja meg, ezzel felhívva a figyelmet a minket körülvevő társadalmi problémákra, amelyekről sok esetben, akarva vagy akaratlanul, de nem veszünk tudomást.

 • Tovább tart a jó széria

  Tovább tart a jó széria

  A férfi kosár- és vízilabda bajnokságokban már a középszakasz zajlik, és ahogy azt a korábbi években megszokhattunk, a Szolnoki Olaj és a Szolnoki Dózsa-Közgép is a felsőházban érdekelt.

 • Kivirágzik a város

  Kivirágzik a város

  Elérkezett a jó idő, ez pedig nem jelent mást, minthogy elindult Szolnok közterületein a virágok kiültetése.