EUR: 308,16 Ft
CHF: 281,69 Ft
2017. május 25., csütörtök
Orbán

Belföld

Bréking! Cigányzenész gázolta halálra a fiatal színházi szervezőt

A Lokál megtudta: cigányzenészként dolgozott korábban az a férfi, akit a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a csütörtök esti halálos autórablással gyanúsít. A 35 éves gödöllői Szénási Lajos a jelenlegi adatok szerint csütörtök este megpróbált elhajtani B. Zsófia, a Turay Ida Színház szervezőjének autójával Gödöllőn. A fiatal nő  megpróbálta megakadályozni, az autó rázuhant és a 24 éves lány életét vesztette. A Lokál kiderítette: Szénási Lajos tavaly még a 100 Tagú Cigányzenekar külföldön játszó “klónzenekarával”, a Magyar Nemzeti Cigány Művészegyüttessel turnézott, mint másodhegedűs. 

Gödöllői autótolvajA rendőrségi tájékoztatás szerint egy fiatal nő, a 24 éves B. Zsófia este tíz óra után hazaérkezett, kiszállt a kocsijából, hogy kinyissa a kaput.
Ezt az alkalmat kihasználva ugrott oda az elkövető, el akarta lopni a járó motorú autót, beugrott a kocsiba és kitolatott a vízelvezető árok hídjáról.

A nő próbálta megakadályozni a lopást, de az elkövető az autóval elsodorta, majd a járművel becsúszott az árokba. Az autó tulajdonosa beszorult a kocsi alá, és a helyszínen életét vesztette. A tettes elmenekült.

Az elkövető ellen rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán. A rendőrség megnevezte a feltételezett gyanúsítottat: körözést adtak a 35 éves Szénási Lajos ellen. A férfiról a Lokál megtudta, hogy korábban cigányzenészként dolgozott, egészen tavaly februárig turnézott külföldön a 100 Tagú Cigányzenekar klónzenekarával, a Magyar Nemzeti Cigány Művészegyüttessel.

A 100 Tagú Cigányzenekar elhatárolódik a gödöllői bűncselekménnyel gyanúsított Sz. Lajostól

A Magyar Örökség és Hungarikum díjas világon egyedülálló 100 Tagú Cigányzenekar mélyen elítéli a Gödöllőn,2016.07.28 án történt súlyos bűncselekményt, és teljes mértékben elhatárolódik a gyanúsított személyétől. Az együttes vezetőjeként ezúton szeretném minden kedves olvasó tudtára adni, hogya magyar sajtóban megjelent híradásokkal ellentétben a bűncselekménnyel gyanúsított Sz. Lajos soha nem volt tagja a 100 Tagú Cigányzenekarnak.

Tiltakozom és csúsztatásnak tartom, minden olyan újságcikket és híradást, amely összefüggésbe hozza, Sz. Lajost a 100 Tagú Cigányzenekarral.

Sz. Lajos a Magyar Nemzeti Cigány Művészegyüttes (Gypsy Philharmonic Orchestra) nevet viselő formációban másodhegedűsként tevékenykedett, és erről a zenekar honlapján, az alábbi linken is meggyőződhetnek: http://www.100violins.com/orchestra/members/

Az áldozat családjának a 100 Tagú Cigányzenekar nevében őszinte együttérzésemet fejezem ki.

Beke Farkas Nándor

Elnök

Berze-Zsofia1-FB

Az áldozat: B. Zsófia, a Turay Ida Színház szervezője fotó: Facebook

Kapcsolódó Cikkek

 • Brutális vihar csapott le Budapestre

  Brutális vihar csapott le Budapestre

  Hatalmas vihar pusztított Budapesten kedden a délutáni órákban. A hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék a város számos pontján okozott gondokat – közölte a katasztrófavédelem a honlapján.

 • Szerelem és Gulág

  Szerelem és Gulág

  Végre egy könyv, ami a nehézkes, fájdalmas történelmet emberközelbe hozva, olvasmányossá téve megérteti velünk.

 • „Missziónk az egészségmegőrzés”

  „Missziónk az egészségmegőrzés”

  Ökrösi Leventét, a Wellness Eszközök Üzlet Kft. ügyvezetőjét kérdeztük a Lónyay utca 18/A alatt található, közérzetjavító és wellnesstermékeket forgalmazó üzlet termékeiről, elégedett vásárlóiról és terveiről.

 • Terror Manchesterben: Hősként viselkedett a hajléktalan

  Terror Manchesterben: Hősként viselkedett a hajléktalan

  Chris Parker nevétől hangos most a brit sajtó. Ő az a 33 éves hajléktalan, aki félelmet nem ismerve segített a manchesteri terrortámadás után egy kislánynak, majd egy idősebb asszonynak, aki végül nem élte túl a történteket.