EUR: 313,14 Ft
CHF: 261,64 Ft
2018. április 25., szerda
Márk

Belföld

Bréking! Cigányzenész gázolta halálra a fiatal színházi szervezőt

A Lokál megtudta: cigányzenészként dolgozott korábban az a férfi, akit a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a csütörtök esti halálos autórablással gyanúsít. A 35 éves gödöllői Szénási Lajos a jelenlegi adatok szerint csütörtök este megpróbált elhajtani B. Zsófia, a Turay Ida Színház szervezőjének autójával Gödöllőn. A fiatal nő  megpróbálta megakadályozni, az autó rázuhant és a 24 éves lány életét vesztette. A Lokál kiderítette: Szénási Lajos tavaly még a 100 Tagú Cigányzenekar külföldön játszó “klónzenekarával”, a Magyar Nemzeti Cigány Művészegyüttessel turnézott, mint másodhegedűs. 

Gödöllői autótolvajA rendőrségi tájékoztatás szerint egy fiatal nő, a 24 éves B. Zsófia este tíz óra után hazaérkezett, kiszállt a kocsijából, hogy kinyissa a kaput.
Ezt az alkalmat kihasználva ugrott oda az elkövető, el akarta lopni a járó motorú autót, beugrott a kocsiba és kitolatott a vízelvezető árok hídjáról.


A nő próbálta megakadályozni a lopást, de az elkövető az autóval elsodorta, majd a járművel becsúszott az árokba. Az autó tulajdonosa beszorult a kocsi alá, és a helyszínen életét vesztette. A tettes elmenekült.

Az elkövető ellen rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán. A rendőrség megnevezte a feltételezett gyanúsítottat: körözést adtak a 35 éves Szénási Lajos ellen. A férfiról a Lokál megtudta, hogy korábban cigányzenészként dolgozott, egészen tavaly februárig turnézott külföldön a 100 Tagú Cigányzenekar klónzenekarával, a Magyar Nemzeti Cigány Művészegyüttessel.


A 100 Tagú Cigányzenekar elhatárolódik a gödöllői bűncselekménnyel gyanúsított Sz. Lajostól

A Magyar Örökség és Hungarikum díjas világon egyedülálló 100 Tagú Cigányzenekar mélyen elítéli a Gödöllőn,2016.07.28 án történt súlyos bűncselekményt, és teljes mértékben elhatárolódik a gyanúsított személyétől. Az együttes vezetőjeként ezúton szeretném minden kedves olvasó tudtára adni, hogya magyar sajtóban megjelent híradásokkal ellentétben a bűncselekménnyel gyanúsított Sz. Lajos soha nem volt tagja a 100 Tagú Cigányzenekarnak.

Tiltakozom és csúsztatásnak tartom, minden olyan újságcikket és híradást, amely összefüggésbe hozza, Sz. Lajost a 100 Tagú Cigányzenekarral.

Sz. Lajos a Magyar Nemzeti Cigány Művészegyüttes (Gypsy Philharmonic Orchestra) nevet viselő formációban másodhegedűsként tevékenykedett, és erről a zenekar honlapján, az alábbi linken is meggyőződhetnek: http://www.100violins.com/orchestra/members/

Az áldozat családjának a 100 Tagú Cigányzenekar nevében őszinte együttérzésemet fejezem ki.

Beke Farkas Nándor

Elnök

Berze-Zsofia1-FB

Az áldozat: B. Zsófia, a Turay Ida Színház szervezője fotó: Facebook

Kapcsolódó Cikkek

  • Gál Kinga: Az EP menekültügyi eljárásra vonatkozó rendelettervezete veszélyezteti a déli határzár működését

    Gál Kinga: Az EP menekültügyi eljárásra vonatkozó rendelettervezete veszélyezteti a déli határzár működését

    Az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságának (LIBE) szerdán bemutatott jogszabálytervezete egységesítené és kötelezővé tenné a menekültügyi eljárás lefolytatását az unió valamennyi tagállamában, amivel lehetetlenné tenné a menekültügyi eljárás tranzitzónákban történő lefolytatását, ezáltal jogilag veszélyeztetné a déli határzár működését – jelentette ki Gál Kinga fideszes EP-képviselő az MTI-hez eljuttatott közleményében szerdán.

  • Netanjahu levele Orbánnak: Partnerségünk a következő években erősödni fog

    Netanjahu levele Orbánnak: Partnerségünk a következő években erősödni fog

    Köszönetet mondott Izrael iránti állhatatos barátságáért és az elmúlt években kialakított szoros szövetségesi kapcsolatért Orbán Viktornak írt válaszlevelében Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök, és sok sikert kívánt magyar kollégája újabb kormányzati ciklusára – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szerdán.

  • Navracsics: Európában nem lehetnek másodosztályú fogyasztók

    Navracsics: Európában nem lehetnek másodosztályú fogyasztók

    Európában nem lehetnek másodosztályú fogyasztók, az élelmiszerek kettős minőségére megoldást kell találni, az ugyanis aláássa az állampolgárok bizalmát, és gyengíti a belső piacot – közölte Navracsics Tibor oktatásért, kultúráért, ifjúságért és sportért felelős uniós biztos egy szerdai brüsszeli konferencián.