2018. április 26., csütörtök
Ervin

Külföld

Bronzkori sírokat találtak egy társasház mélygarázsának építésekor

“Ez a szép, szokatlan lelet igazi szenzáció a régió számára” – mondta Marcus Simm régész, a bajorországi Jengenben folyó ásatások vezetője.

A sírokat egy társasház mélygarázsának építésekor találták. Miután a terület régészeti lelőhelyként már ismert volt, és ott kora középkori alemann sírok létét feltételezték, a talajt régészetileg is átvizsgálták.

“Senki nem számított arra, hogy kétezer évvel régebbi sírokat találunk” – mondta Simm.

Nyolc, a kora bronzkorból származó csontvázakat rejtő sírt tártak fel. A bajor műemlékvédelmi hatóság szerint négy sírban bronz ékszereket és tárgyakat találtak.

A sírmellékletek arra utalnak, hogy az eltemetettek magasabb társadalmi réteghez tartoztak, mert a bronz akkoriban új és drága volt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Orgia közben csapott le a rendőrség

  Orgia közben csapott le a rendőrség

  Thaiföldön virágzik a szexturizmus. Nincs olyan perverz kívánság, amit az erre kihegyezett üzletág ne tudna kielégíteni. A napokban azonban a Ban Tulip Hotelben Dél-Pattayán több, mint 20 embert állítottak elő, amikor egy kemény orgiát szakítottak félbe az egyenruhások.

 • A nap képe: Világjáró vizsla

  A nap képe: Világjáró vizsla

  Bemutatjuk Whiskyt, a négyéves vadászebet, aki gazdájával már szinte az egész világ összes mesebeli táját bejárta. Gazdája, Adele imádja a természetet, így nem csoda, hogy hűséges társával, a magyar vizslával egyre több lélegzetelállító helyre igyekeznek eljutni.

 • Morvai elítélte Macron terveit

  Morvai elítélte Macron terveit

  Morvai Krisztina, Európai Parlamenti képviselő Strasbourgban, az Európai Parlament ülésén szólalt fel Emmanuel Macron francia elnök Európai Egyesült Államok víziója ellen és állt ki a nemzetek Európája mellett.