EUR: 312,26 Ft
CHF: 261,51 Ft
2018. április 24., kedd
György

Aktuális

Budapesttel próbál barátkozni egy óriási dinoszaurusz – Videó!

Egy Monolophosaurus Jiangi szabadult el Budapesten, de szerencsére csak baráti viszonyt próbált kialakítani a járókelőkkel. Bár egy autónak elállta az útját, sok gyereknek azért hagyta, hogy meg is simogassák.

Százhetvenmillió évvel ezelőtt, valamikor a középső jura időszak végén, a mai  Kína legnyugatibb tartományának területén élt az úgynevezett egytaréjú gyík,  ismertebb nevén a Monolophosaurus Jiangi, melynek egy példánya jelent meg  minap a főváros utcáin.

Az ősállat meglehetős érdeklődést mutatott a 170 millió évvel későbbi világ jelenségei iránt. Embereket vizsgálgatott, gyerekekhez  dörgölőzött, de a technikai fejlődés kicsapta nála a biztosítékot, ugyanis csúnyán ráordított egy arra haladó autóra. A dinókalandról videó is készült, és  kiderült, hogy a Millenárison kiállított társait hagyta ott egy napra a pajkos őshüllő.

Kapcsolódó Cikkek

  • Budapest lett Európa új Hollywoodja

    Budapest lett Európa új Hollywoodja

    Az elmúlt tíz évben Budapest lett a „filmesek Mekkája.” A legnézettebb francia tévé, a TF1 stábja 12 perces riportban kereste a választ arra, hogy minek köszönhető a magyar főváros vonzereje.

  • Brüsszelben is vesztegetett Azerbajdzsán

    Brüsszelben is vesztegetett Azerbajdzsán

    Erős a gyanú, hogy az Európa Tanács (ET) parlamenti közgyűlésének több volt és jelenlegi tagja is vétkes a szervezetet is érintő azeri vesztegetési ügyben – írja jelentésében a testület által megbízott korrupcióellenes vizsgálócsoport.