EUR: 310,06 Ft
CHF: 268,09 Ft
2017. szeptember 25., hétfő
Eufrozina, Kende

Sport

Buffon: Van okunk sírni

A világbajnok német válogatott jutott tovább a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság szombati negyeddöntőjéből, miután a rendes játékidő és a hosszabbítás is 1-1-re végződött, végül pedig a 11-esek során 6-5-re jobbnak bizonyult az előző kontinenstornán ezüstérmes olasz csapatnál.

Dögunalom. Ezzel a szóval lehetne jellemezni az előre hozott döntőként beharangozott német–olasz negyeddöntő első félidejét. A csapatok szinte helyzet nélkül húzták le az első negyvenöt percet. A második félidő sem volt sokkal emlékezetesebb, igaz, legalább megzörrent kétszer a háló.

A 65. percben Mario Gómez beadását Hector továbbította kapu elé érkező Özilhez, aki pár lépésről nem hibázott. A 78. percben egy olasz beadás után Boateng érthetetlen mozdulattal kezezett a német tizenhatoson belül. Kassai Viktor teljesen jogosan ítélt büntetőt, amit Bonucci értékesített. Ezután inkább a németek próbálták meg eldönteni a mérkőzést, de ez sem a rendes játékidőben, sem a hosszabbításban nem sikerült, így jöhetett a tizenegyespárbaj.

Ekkorra vált a közepes meccs drámai küzdelemmé, ugyanis a játékosok csapnivalóan rúgták a büntetőket. Végül csak a kilencedik körben, Hector lövésénél dőlt el, hogy a németek lehetnek ott az elődöntőben (a Franciaország–Izland negyeddöntő lapzártánk után ért véget).

– Minden okunk megvan rá, hogy sírjunk – mondta a meccs után Gianluigi Buffon, az olaszok veterán kapusa, míg a szövetségi kapitányuk, Antonio Conte végleg megerősítette: távozik posztjáról, mivel ősszel már a Chelsea kispadján fog ülni.

– Drámai meccs volt egészen az utolsó lövésig – értékelt Joachim Löw, a németek kapitánya.

Wales, a meglepetéscsapat

Amilyen unalmas volt a német–olasz, annyira izgalmasra sikeredett a pénteki Wales–Belgium mérkőzés, ahol az esélytelenebbnek tartott brit csapat végül 0-1-ről fordítva 3-1-re verte a belgákat. Így az Eb egyik legjobb meccsének tartott negyeddöntő után az elődöntőben Wales és Portugália találkozik majd.

Bordeaux, 2016. július 3. A német Jonas Hector (b) berúgja a győztes 11-est az olasz Gianluigi Buffon kapujába a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság negyeddöntőjében játszott Németország – Olaszország mérkőzés hosszabbítását követő büntetőpárbajban a bordeaux-i Új Stadionban 2016. július 2-án. A német válogatott 6-5 arányban nyert. (MTI/EPA/Armando Babani)

Bordeaux, 2016. július 3.
A német Jonas Hector (b) berúgja a győztes 11-est az olasz Gianluigi Buffon kapujába a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság negyeddöntőjében játszott Németország – Olaszország mérkőzés hosszabbítását követő büntetőpárbajban a bordeaux-i Új Stadionban 2016. július 2-án. A német válogatott 6-5 arányban nyert. (MTI/EPA/Armando Babani)

Bordeaux, 2016. július 3. Az olasz kapus, Gianluigi Buffon könnyeivel küzd a büntetőpárbaj végén a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság negyeddöntőjének Németország - Olaszország mérkőzésén a bordeaux-i Új Stadionban 2016. július 2-án. A német Jonas Hector tizenegyes góljával a német válogatott nyerte a büntetőpárbajt, így ők jutottak tovább. MTI Fotó: Illyés Tibor

Bordeaux, 2016. július 3.
Az olasz kapus, Gianluigi Buffon könnyeivel küzd a büntetőpárbaj végén a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság negyeddöntőjének Németország – Olaszország mérkőzésén a bordeaux-i Új Stadionban 2016. július 2-án. A német Jonas Hector tizenegyes góljával a német válogatott nyerte a büntetőpárbajt, így ők jutottak tovább.
MTI Fotó: Illyés Tibor

Kapcsolódó Cikkek

  • Mandula egyedülálló anya lesz

    Mandula egyedülálló anya lesz

    Egyedülálló anya lesz Mandula Petra. Legalábbis néhány hónapig, hiszen az egykori kitűnő teniszező férje Floridában edzősködik, és hamarosan visszatér Amerikába, Petra pedig itthon gondoskodik négy gyerekükről.

  • Ünnepeltek az érdi röplabdázók

    Ünnepeltek az érdi röplabdázók

    Fennállása tizedik születésnapját ünnepli idén a Delta Röplabda Sportegyesület Érd. A szeptember 17-én alapított klub hétfőn tartott jubileumi eseményt a Vörösmarty gimnázium új sportcsarnokában.