EUR: 307,44 Ft
CHF: 265,22 Ft
2017. október 20., péntek
Vendel

Sport

Csank és a tuti: walesi, német és francia sikert vár a Lokál szakértője

Csank Jánost, a Lokál Eb-szakértőjét a hátralévő három negyeddöntő elemzésére kértük fel.

Wales–Belgium (péntek, 21 óra)

– Belgiumnak másképp kell játszania, mint ellenünk, hiszen a walesiek nem fognak olyan huszárosan támadni, mint mi, így a belgáknak felállt védelem ellen kell játszaniuk. Tény, Marc Wilmots csapata nagyon jól össze tud állni, de nem tűnik szervezett együttesnek, ráadásul – bár remek támadóik vannak – a védelmük sebezhető. Wales okosan, kivárásra fog játszani, biztosan fog gólt rúgni, és úgy gondolom, le is győzi Belgiumot.

Németország–Olaszország (szombat, 21 óra)

– Látványra nekem nem tetszik, amit az olaszok játszanak. Kívülről úgy néz ki, hogy beállnak hátulra, aztán lesz, ami lesz. Persze szakmailag más a helyzet, hiszen az olaszok elképesztő taktikai tudással bírnak. A védelem mozgása, az elmozgások, a felpasszok tanítani valóak. A spanyolok nem készültek fel ebből a játékból, de a németek nem követik el ezt a hibát. Ráadásul az már évek óta látszik, hogy ők a legjobbak a formaidőzítésben és a támadójátékban is erősebbek, mint az olaszok. A futballtudás a németek mellett szólt, és szerintem meg is nyerik a mérkőzést.

Franciaország–Izland (vasárnap, 21 óra)

– Aki látta az Anglia–Izland meccset, az tudja, hogy az angolok „vakul” játszottak. Ez nem az az angol csapat volt, amelyet a felkészülési meccseken láttunk. Nagy eredményt ért el az izlandi válogatott, dicséret illeti őket, de láthatjuk, hogy bár fizikailag jól felkészített, de közepes képességű játékosokból álló csapat. Szerintem nekik ez a mostani az „aranygeneráció”, de a csoda itt most véget ér. A franciák meccsről meccsre jobban játszanak, hazai pályán Eb-t akarnak nyerni. Nem engedhetik meg maguknak, hogy most kiessenek. És nem is fognak, sőt azt gondolom, hogy sima győzelmet aratnak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Emlékezzünk a nagyokra!

  Emlékezzünk a nagyokra!

  Bár manapság nem igazán találunk örömre okot, ha a magyar labdarúgó-válogatottra gondolunk, azért voltak idők, amikor büszkén mondhattuk, hogy a magyar futball a világ élvonalába tartozik.

 • Ilyen volt a Storck-éra

  Ilyen volt a Storck-éra

  Közös megegyezéssel szerződést bontott a Magyar Labdarúgó Szövetség és Bernd Storck, szövetségi kapitány. A német szakember a szövetségi kapitányi és a sportigazgatói posztról is távozott. Az MLSZ döntése egyáltalán nem meglepő, hiszen nem tudta meglovagolni a tavalyi Európa bajnokságon elért szép eredmények hullámait, illetve a jövő évi világbajnokságra sem sikerült kijuttatnia a csapatot.

 • Büszkék vagyunk rád, Zsuzsi!

  Büszkék vagyunk rád, Zsuzsi!

  A hétvégi 32. SPAR Budapest Maraton Fesztivál – V4 Futóhétvégén egészen pontosan 31920 futót regisztráltak, azaz messze megdőlt a korábbi nevezési rekord, mely akkor kicsivel haladta meg a harminc ezret!