EUR: 303,73 Ft
CHF: 267,20 Ft
2017. augusztus 22., kedd
Menyhért, Mirjam

Extra

Csernus: Bevállalták nekem az aranyat a pólóslányok

A hírhedt pszichiáter, dr. Csernus Imre tavaly október óta foglalkozik a magyar női vízilabda-válogatott tagjainak felkészítésével a hamarosan kezdődő riói olimpiára. Csernus az utóbbi hónapokban mindent alávetett a csapat sikerének, munkáit lemondta és csak és kizárólag a vízilabdás lányokra koncentrált. A kemény munka mellett azonban a szórakozás is a terápia része.

A pszichiáter felszámolta fővárosi életét és az Eger környéki Szomolyára költözött. Egy felkérésnek azonban nem tudott ellenállni és vállalta, hogy segít a magyar női vízilabda-válogatott riói olimpiára való felkészülésében. Az azóta eltelt kilenc hónapban igen komoly utat járt be a sportolókkal.

Dr. Csernus Imre Forrás: Jaffa kiadó

A pszichológus szerint rendkívüli az út, amit az elmúlt hónapokban bejártak a lányok
Forrás: Jaffa kiadó

– Október óta rendszeresen járok a csapathoz egyéni és csoportos foglalkozásra, az utóbbi másfél hónapban pedig csak velük foglalkoztam, minden más munkámat lemondtam erre az időszakra, és kizárólag a lányokra koncentráltam. Emlékszem, a közös munka kezdetén a csapat néhány tagjának volt némi fenntartása a személyemmel kapcsolatban, és többen meg is kérdőjelezték, hogy pszichiáterként milyen hasznomat tudják venni, de lassan saját bőrükön is megtapasztalhatták a változást. Az én feladatom leginkább az emberi konfliktusokból adódó bizonytalanságok feloldása. A közös foglalkozásokon csoportosan felvetett témákat járunk körbe és azokat bontjuk ki. Ez leginkább az ellenfelek szempontjából lesz fontos, hiszen bármilyen fajsúlyos játékosokról van is szó, nem szabad elfelejteni, hogy ők is emberből vannak. Rendkívüli az út, amit az elmúlt hónapokban bejártak a lányok, és állíthatom, hogy csoportként rendkívül erősek, mentálisan meg egy abszolút felkészült csapat lett belőlük – összegezte Csernus.

forrás: facebook/csernusdoki

Csernus doki csak a csapatra koncentrál forrás: facebook/csernusdoki

Az extrém módszereiről is ismert Csernus Imre elmondása szerint nem állított fel semmilyen szabályrendszert, csupán annyit kért a csapat tagjaitól, hogy „őszinte, önmagunkat felvállaló kommunikációt folytassanak egymással, legyen az pozitív vagy negatív téma”. Mindemellett azonban a felkészülés szempontjából lényegesnek tartotta, hogy kívülről is tudja szemlélni a lányokat, ezért a medencén kívüli program is elengedhetetlen része volt a közös felkészülésnek.

– Az egyik legjobb közös élményünk az volt, amikor a lányok megnyerték a 2016-os női vízilabda-Európa-bajnokságot, amit Szerbiában rendeztek. Este elmentünk egy éjszakai szórakozóhelyre, ahol klasszikus ajtónállók vártak minket a bejáratnál. Mondtam, hogy körülbelül húszan szeretnénk bemenni. El akartak hajtani, de rögtön elmondtam nekik, hogy mi vagyunk a válogatott és éppen megnyertük az Eb-t. Azonnal beengedtek, még egy foglalt helyet is szabaddá tettek számunkra, sőt saját pincérünk lett – mesélte a pszichiáter, majd hozzáfűzte: Bíró Attilának, a női vízilabda-válogatott szövetségi kapitányának célkitűzése az olimpiai aranyérem, amire minden esélyük megvan a lányoknak.

 

 

Budapest, 2015. október 27. Bíró Attila, a magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya (k) a női vízilabda világliga A csoportjának 1. fordulójában vívott Magyarország - Olaszország mérkőzésen a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2015. október 27-én. MTI Fotó: Illyés Tibor

Bíró Attila női vízilabda-válogatott szövetségi kapitány , Csernus doki és csapat célja az olimpiai aranyérem MTI Fotó: Illyés Tibor

Kapcsolódó Cikkek

 • Válságban Xantus Barbara kapcsolata

  Válságban Xantus Barbara kapcsolata

  Egyik napról a másikra „bonyolult” státuszra változtatta közösségi oldalán a családi állapotát Xantus Barbara, aki a Borsnak nem is tagadta, bizony a vége felé jár a kapcsolata.

 • Peller Károly: A szaporítók is állatkínzók

  Peller Károly: A szaporítók is állatkínzók

  A Budapesti Operettszínház művészének élete elképzelhetetlen lenne szeretett kutyája Bóni és három cicája nélkül. Károly fontosnak tartja felhívni a figyelmet az állatkínzás elleni küzdelemre.

 • Hajdú Péter: A gyerekek nem pletykálnak Kata új párjáról

  Hajdú Péter: A gyerekek nem pletykálnak Kata új párjáról

  Bár szakított kedvesével, Eszterrel, szó sincs róla, hogy újra gyerekei édesanyján, Sarka Katán gondolkodna a producer. Mi több, egyáltalán nem foglalkozik a feleségével Hajdú, akinek gyermekei sem részletezik az édesanyjukkal és annak milliárdos párjával töltött időt.

 • 52 évesen is bombázó Liz Hurley

  52 évesen is bombázó Liz Hurley

  Megállt az idő Liz Hurley felett. Az 52 éves angol színésznő annyira jó formában van, hogy csak ámulunk. Remélhetőleg nem extrém, egészségre ártalmas fogyókúrának köszönheti bomba alakját, azt pletykálják ugyanis, hogy bármire képes, ha a külsejéről van szó.