EUR: 307,13 Ft
CHF: 281,56 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Egyéb XV.kerület

Csodavár épül a kerületben

A Down Egyesület 2011-ben nyitotta meg a Csodavár Korai Fejlesztő Centrum és Játszóházat Nyíregyházán. A már jól működő intézmény nagy testvérének alapkövét helyezték el Budapesten a XV. kerületben, az Árvavár u. 1. alatt.

csdv01_a

A Csodavár Fejlesztő Központ és Játszóház az országban egyedülálló létesítmény lesz

A Csodavár célja, hogy munkájával hozzájáruljon egy egészséges, befogadó szemléletű társadalom kialakulásához. Mint azt a Lokál Extra megtudta, a fejlesztőterápiákon és segítségnyújtáson túl az egyesület szeretné, ha a gyermekekben korán kialakulhatna a fogyatékkal élőkkel kapcsolatos természetes magatartás. Valódi elfogadást és hathatós segítséget csak így lehet várni egymástól.

csodavar_idokapszula_kis (104)

Az alapkő letételnél az egyesület egyik neveltje is segített

– Egy 5-6 évvel ezelőtti álom és terv kezdő lépéseihez ért el a Down Egyesület – mondta lapunknak Kisari Károly, a szervezet elnöke. – A nyíregyházi Csodavár felkészült csapata jelenleg 80 gyermek korai fejlesztése mellett 150 egyéb fejlesztésre szoruló személyt lát el, emellett közel 600 kisgyermeknek segít nap mint nap. Ennek a modellnek az alapjait szeretnék most lerakni a fővárosban ezzel a 730 négyzetméteres épülettel. A fejlesztőcentrum és játszóház kialakításában nemcsak gyógypedagógiai és egyéb fejlesztő szakemberek vesznek részt, hanem a témát mélységében ismerő, a gyermekek világával azonosulni tudó belsőépítészek, játéktervezők is, hogy a megszokott sablonokból kilépve igazi minőségi tér jöhessen létre, amely mindannyiunk épülésére szolgál.

csodavar_idokapszula_kis (7)

A beruházás a Velux Alapítványok támogatásával valósulhat meg, az épület alapkövét már le is tették.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.