EUR: 308,62 Ft
CHF: 285,18 Ft
2016. október 25., kedd
Blanka, Bianka

Egyéb XV.kerület

Csodavár épül a kerületben

A Down Egyesület 2011-ben nyitotta meg a Csodavár Korai Fejlesztő Centrum és Játszóházat Nyíregyházán. A már jól működő intézmény nagy testvérének alapkövét helyezték el Budapesten a XV. kerületben, az Árvavár u. 1. alatt.

csdv01_a

A Csodavár Fejlesztő Központ és Játszóház az országban egyedülálló létesítmény lesz

A Csodavár célja, hogy munkájával hozzájáruljon egy egészséges, befogadó szemléletű társadalom kialakulásához. Mint azt a Lokál Extra megtudta, a fejlesztőterápiákon és segítségnyújtáson túl az egyesület szeretné, ha a gyermekekben korán kialakulhatna a fogyatékkal élőkkel kapcsolatos természetes magatartás. Valódi elfogadást és hathatós segítséget csak így lehet várni egymástól.

csodavar_idokapszula_kis (104)

Az alapkő letételnél az egyesület egyik neveltje is segített

– Egy 5-6 évvel ezelőtti álom és terv kezdő lépéseihez ért el a Down Egyesület – mondta lapunknak Kisari Károly, a szervezet elnöke. – A nyíregyházi Csodavár felkészült csapata jelenleg 80 gyermek korai fejlesztése mellett 150 egyéb fejlesztésre szoruló személyt lát el, emellett közel 600 kisgyermeknek segít nap mint nap. Ennek a modellnek az alapjait szeretnék most lerakni a fővárosban ezzel a 730 négyzetméteres épülettel. A fejlesztőcentrum és játszóház kialakításában nemcsak gyógypedagógiai és egyéb fejlesztő szakemberek vesznek részt, hanem a témát mélységében ismerő, a gyermekek világával azonosulni tudó belsőépítészek, játéktervezők is, hogy a megszokott sablonokból kilépve igazi minőségi tér jöhessen létre, amely mindannyiunk épülésére szolgál.

csodavar_idokapszula_kis (7)

A beruházás a Velux Alapítványok támogatásával valósulhat meg, az épület alapkövét már le is tették.

Kapcsolódó Cikkek

 • Pörög a panelpiac

  Pörög a panelpiac

  Budapesten a panellakások átlagos négyzetméterára idén október közepén 329 ezer forint volt, ami 21 százalékos drágulást jelent az egy évvel korábbi átlagszinthez képest, 2014 októberéhez viszonyítva pedig 65 százalékos áremelkedést jelent.

 • Cirkuszoltak a Vajdában

  Cirkuszoltak a Vajdában

  A Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskolában huszáros vágással oldották meg, hogy a gyerekeknek szombat ellenére legyen kedvük iskolába menni október 15-én.

 • Meggyanúsítottak egy férfit a robbantással

  Meggyanúsítottak egy férfit a robbantással

  Előre kitervelten, több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével és robbanóanyaggal visszaéléssel gyanúsított meg a Központi Nyomozó Főügyészség egy magyar állampolgárságú.