EUR: 311,34 Ft
CHF: 259,59 Ft
2018. április 22., vasárnap
Csilla, Noémi

Egyéb XV.kerület

Csodavár épül a kerületben

A Down Egyesület 2011-ben nyitotta meg a Csodavár Korai Fejlesztő Centrum és Játszóházat Nyíregyházán. A már jól működő intézmény nagy testvérének alapkövét helyezték el Budapesten a XV. kerületben, az Árvavár u. 1. alatt.

csdv01_a

A Csodavár Fejlesztő Központ és Játszóház az országban egyedülálló létesítmény lesz

A Csodavár célja, hogy munkájával hozzájáruljon egy egészséges, befogadó szemléletű társadalom kialakulásához. Mint azt a Lokál Extra megtudta, a fejlesztőterápiákon és segítségnyújtáson túl az egyesület szeretné, ha a gyermekekben korán kialakulhatna a fogyatékkal élőkkel kapcsolatos természetes magatartás. Valódi elfogadást és hathatós segítséget csak így lehet várni egymástól.


csodavar_idokapszula_kis (104)

Az alapkő letételnél az egyesület egyik neveltje is segített

– Egy 5-6 évvel ezelőtti álom és terv kezdő lépéseihez ért el a Down Egyesület – mondta lapunknak Kisari Károly, a szervezet elnöke. – A nyíregyházi Csodavár felkészült csapata jelenleg 80 gyermek korai fejlesztése mellett 150 egyéb fejlesztésre szoruló személyt lát el, emellett közel 600 kisgyermeknek segít nap mint nap. Ennek a modellnek az alapjait szeretnék most lerakni a fővárosban ezzel a 730 négyzetméteres épülettel. A fejlesztőcentrum és játszóház kialakításában nemcsak gyógypedagógiai és egyéb fejlesztő szakemberek vesznek részt, hanem a témát mélységében ismerő, a gyermekek világával azonosulni tudó belsőépítészek, játéktervezők is, hogy a megszokott sablonokból kilépve igazi minőségi tér jöhessen létre, amely mindannyiunk épülésére szolgál.

csodavar_idokapszula_kis (7)

A beruházás a Velux Alapítványok támogatásával valósulhat meg, az épület alapkövét már le is tették.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.