EUR: 308,16 Ft
CHF: 287,33 Ft
2017. január 20., péntek
Fábián, Sebestyén

Sport

Djokovic idén elbukta a Grand Slamet

Wimbledon, 2016. június 27.
A szerb Novak Djokovic a brit James Ward ellen játszik az angol nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének első fordulójában Wimbledonban 2016. június 27-én. (MTI/EPA/Gerry Penny)

Sem a wimbledoni címvédés, sem a Grand Slam nem lesz meg idén Novak Djokovicnak, miután hatalmas meglepetésre a harmadik fordulóban kiesett az angol versenyen. Djokovic ebben az évben már megnyerte az Australian Opent és a francia Roland Garrost is, azaz a Grand Slamhez már „csak” az angol Wimbledon és az amerikai US Open kellett volna. A szerb Djokovic nagy sorozatát az amerikai Sam Querrey szakította meg. A világranglista 41. helyezettje kétnapos csatára kényszerítette a világelsőt: a pénteken kezdődött összecsapás több esőszünet miatt csak szombaton délután ért véget. Querrey 7:6, 6:1, 3:6, 7:6-os sikerrel lépett tovább. Djokovic az előző négy Grand Slam-tornát megnyerte, ezeken sorozatban 30 győzelmet aratott. Legutóbb hét éve, a 2009-es Roland Garros alkalmával búcsúzott ilyen korán Grand Slam-versenyen.

– Csalódott vagyok, nagyon fájó dolog kikapni. Egyszerűen most nem éreztem olyan szinten a labdát, ami elég lett volna a győzelemhez. De ilyen a sport – mondta a meccs után Djokovic.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek