EUR: 306,89 Ft
CHF: 281,55 Ft
2017. május 25., csütörtök
Orbán

Egyéb XVI.kerület

Egy karrier megkoronázása jöhet Rióban

Decsi Tamás nemcsak Árpádföldön lakik, de az édesapja által a pekingi olimpiát követően megalapított Kertvárosi Vívó SE-nek is tagja. Sportemberi nagyságát bizonyítja, hogy bár már többen is leírták őt, képes volt kiharcolni a riói olimpiai részvétel jogát, pedig a programból kimarad a kardcsapatverseny, így egyéniben kellett kvalifikálnia magát. Decsi második olimpiájára készül, emellett 2007-ben tagja volt a világbajnok kardcsapatnak, nyert egy ezüst- és három világbajnoki bronzérmet, 2009-ben pedig az év vívója volt, így már csak a kiemelkedő olimpiai szereplés hiányzik a palettáról.

Kazany, 2014. július 21. A magyar Decsi Tamás az orosz Alekszej Jakimenko elleni asszójában, a kazanyi vívó-világbajnokság férfi kard csapatversenyének bronzmérkőzésén 2014. július 21-én. (MTI/EPA/Szergej Ilnyickij)

Decsi Tamás világbajnokságot már nyert. Most jöhet az olimpia (MTI/EPA/Szergej Ilnyickij)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.