2018. április 25., szerda
Márk

Egyéb XVI.kerület

Egy karrier megkoronázása jöhet Rióban

Decsi Tamás nemcsak Árpádföldön lakik, de az édesapja által a pekingi olimpiát követően megalapított Kertvárosi Vívó SE-nek is tagja. Sportemberi nagyságát bizonyítja, hogy bár már többen is leírták őt, képes volt kiharcolni a riói olimpiai részvétel jogát, pedig a programból kimarad a kardcsapatverseny, így egyéniben kellett kvalifikálnia magát. Decsi második olimpiájára készül, emellett 2007-ben tagja volt a világbajnok kardcsapatnak, nyert egy ezüst- és három világbajnoki bronzérmet, 2009-ben pedig az év vívója volt, így már csak a kiemelkedő olimpiai szereplés hiányzik a palettáról.

Kazany, 2014. július 21. A magyar Decsi Tamás az orosz Alekszej Jakimenko elleni asszójában, a kazanyi vívó-világbajnokság férfi kard csapatversenyének bronzmérkőzésén 2014. július 21-én. (MTI/EPA/Szergej Ilnyickij)

Decsi Tamás világbajnokságot már nyert. Most jöhet az olimpia (MTI/EPA/Szergej Ilnyickij)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Helyreigazítás

  A “Sorra hódolnak be az LMP emberei Simicskának” című cikkünkben valótlanul állítottuk…

 • A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  Szegedről indult Tóth Tamás Sándor tanítóképzős hallgató fotókiállítása, amely a szelfik – azaz önportrék – mögötti valóságot mutatja meg, ezzel felhívva a figyelmet a minket körülvevő társadalmi problémákra, amelyekről sok esetben, akarva vagy akaratlanul, de nem veszünk tudomást.

 • Tovább tart a jó széria

  Tovább tart a jó széria

  A férfi kosár- és vízilabda bajnokságokban már a középszakasz zajlik, és ahogy azt a korábbi években megszokhattunk, a Szolnoki Olaj és a Szolnoki Dózsa-Közgép is a felsőházban érdekelt.