EUR: 307,63 Ft
CHF: 286,79 Ft
2017. január 17., kedd
Antal, Antónia

Tech

Egyesül a Citrix egyik üzletága és a LogMeIn

LogMeIn

Egyesül a magyar gyökerű távelérési, -felügyeleti és távtámogatási megoldásokkal foglalkozó LogMeIn Inc. a szerverszoftverekre specializálódott Citrix Systems GoTo üzletágával – közölte a LogMeIn szerdán.

Az egyesített vállalat bevétele várhatóan meghaladja az egymilliárd dollárt, világszerte több mint kétmillió ügyféllel.

Az egyesüléstől mindkét cég jelentős – az első év végére 65 millió, a második évben több mint 100 millió dollár – költségmegtakarítást remél.

A tranzakciót a LogMeIn sajátrészvény-tranzakcióval fizeti ki; a Citrix részvényesei összesen 27,56 millió LogMeIn részvényt kapnak, ami 1,8 milliárd dollárnak felel meg.

A 2003-ban alakult LogMeIn alapítója magyar szakember, központja jelenleg azonban már Bostonban van. A vállalat világszerte 8 irodával rendelkezik, és több mint 800 alkalmazottat foglalkoztat.

A vállalat az idén a második negyedévben mintegy 83,3 millió dollár árbevételt ért el, ez 28 százalékkal magasabb az előző év azonos időszakához képest.

Kapcsolódó Cikkek

 • Együttműködő robotok

  Együttműködő robotok

  Egyre több vállalat ismeri fel, hogy hosszú távú érdeke tevékenységének fenntartható végzése. Növekvőben van azon cégek száma, amelyek tudatosan törekednek ökológiai lábnyomuk csökkentésére, a környezet értékeinek védelmére.

 • Beperelték a Twittert!

  Beperelték a Twittert!

  A 2015 novemberében Párizsban és a 2016 márciusában Brüsszelben elkövetett torcselekmények áldozatainak hozzátartozói jogi eljárást kezdeményeztek a Twitter nevű közösségi szolgáltató ellen.

 • Kaspersky: kevés internetező használ biztonságos jelszót

  Kaspersky: kevés internetező használ biztonságos jelszót

  Még mindig csak kevés internetező alkot hatékony jelszót és használja azt biztonságosan, annak ellenére, hogy majdnem minden ötödik internetező fiókját megpróbálták már feltörni a Kaspersky Lab orosz kiberbiztonsági vállalat kutatása szerint.