EUR: 309,50 Ft
CHF: 288,30 Ft
2017. január 23., hétfő
Rajmund, Zelma

Belföld

Egymást verték a körhintások

Körhintát üzemeltető két társaság tagjai verekedtek össze a mezőkövesdi búcsúban – tudta meg a Lokál. Az ügyben kilenc embert állítottak elő garázdaságért.

Célba lövés, dodzsem, körhinta  egy vidéki búcsú szokásos kellékei. Mezőkövesden utóbbiból lett a probléma. Történt ugyanis, hogy a helyi városközpont parkolójában felállított vidámparkban két, körhintát üzemeltető társaság tagjai kerültek összetűzésbe. A vita, majd a verekedés tárgya az volt, hogy ki hova állítsa fel a ringlispíljét. Információink szerint egy budapesti és egy ózdi társaság emberei csaptak össze, legalább harmincan. Szemtanúk elmondása szerint karókkal, baseballütőkkel, vasakkal estek egymásnak a vásárosok.

 Éppen a gyerekeimmel sétáltam arra, de még a szemüket is el kellett takarnom, olyan véres verekedés volt. Éppen egy teherautó-sofőrt ütöttek és próbáltak megakadályozni abban, hogy elinduljon. Amikor a rendőrök kiérkeztek, alig tudták őket megfékezni  mesélte lapunknak az egyik szemtanú és hozzátette: vérző fejű emberek tántorogtak, szinte mindenkit el kellett látniuk a kiérkező mentőknek.

A borsodi rendőrök a Lokálnak megerősítették, hogy az ügyben garázdaság miatt indult eljárás kilenc ember ellen.

 Mezőkövesden két mutatványosvállalkozás tagjai között alakult ki először szóbeli vita a búcsú helyszínén történő letelepedésük, illetve helyfoglalásuk miatt. A vita később verekedésbe torkollott. A kiérkező rendőrök a fizikai inzultust félbeszakították és a verekedőket előállították mondta Janasóczki Attila rendőrségi szóvivő. Az egyik társaság ügyvédje másképp látja.

 Ügyfelemet csoportosan támadták meg, így természetes, hogy munkatársai a segítségére siettek. Ez azonban nem azt jelenti, hogy a garázda bűncselekményekben ők is felelősek lennének, mindössze védték testi és anyagi épségüket  fejtette ki az ügyvéd, dr. Lichy József majd hozzátette: olyan komoly sérüléseket szenvedtek ügyfelei, hogy kórházban kellett ellátni őket.

Budapest, 2012. október 6. Érdeklődők állnak a polip körhinta mellett a budapesti Vidám Parkban 2012. október 6-án. MTI Fotó: Marjai János

MTI Fotó: Marjai János

Strasbourg, 2002. január 3. Strasbourgi karácsony. MTI Fotó: Sándor Katalin


MTI Fotó: Sándor Katalin

 

                                                            

Kapcsolódó Cikkek

 • Béla bácsi végig csak a diákjaira gondolt

  Béla bácsi végig csak a diákjaira gondolt

  Nemzeti gyásznapot hirdetett a kormány a mai napra a hétvégi veronai, 16 halálos áldozatot követelő buszbaleset miatt. Miközben egyre több túlélő és elhunyt története válik ismertté, rendőrök szállták meg annak a magyar cégnek a telephelyét, amelyik a francia sítáborba szállította a budapesti gimnazistákat.

 • Vona kiállt a kvóta mellett

  Vona kiállt a kvóta mellett

  Újabb ponton mondott szögesen ellent önmagának Vona Gábor, a Jobbik pártelnöke. Sokat idézett tévéinterjújában még a kötelező betelepítési kvóta elfogadását is elgondolkodtatónak nevezte.

 • Balliberális álcivilek fúrják az olimpiát

  Balliberális álcivilek fúrják az olimpiát

  Eltüntetné a süllyesztőbe a 2024-ben esetlegesen Magyarországon tartandó olimpiát több balos álcivil szervezet. A MoMo aktivistái mellett a NOlimpia mozgalom is az ötkarikás játékok helyszíne ellen kardoskodik.