EUR: 308,19 Ft
CHF: 265,97 Ft
2017. október 20., péntek
Vendel

Sport

Elutasították a doppingoló Lovcsev fellebbezését

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) elutasította a világbajnok orosz ólomsúlyú súlyemelő, Alekszej Lovcsev fellebbezését.

A döntés értelmében Lovcsev elvesztette a tavaly megszerzett vb-címét és világcsúcsát, valamint a riói olimpia előtt érvénybe lép a nemzetközi szövetség által májusban kiszabott négyéves eltiltása.

Lovcsev versenyzési jogát még karácsonykor ideiglenesen felfüggesztették, miután a novemberi, egyesült államokbeli vb-n a plusz 105 kilogrammosok kategóriájában világcsúcsokkal, így összetettben 475 kilogrammos abszolút rekorddal győzött, a montreali laboratóriumban elvégzett mintaelemzés szerint azonban doppingolt. A vizsgálat a sportolónál tiltott listás növekedési hormon – ipamorelin – használatát mutatta ki, majd a 27 éves Lovcsev laboratóriumi B próbája is pozitív eredménnyel zárult márciusban.

A doppingeset következményeként az orosz sportminisztérium elmozdította állásukból a férfi és női súlyemelő-válogatottak vezetőedzőit.

Kapcsolódó Cikkek

  • Emlékezzünk a nagyokra!

    Emlékezzünk a nagyokra!

    Bár manapság nem igazán találunk örömre okot, ha a magyar labdarúgó-válogatottra gondolunk, azért voltak idők, amikor büszkén mondhattuk, hogy a magyar futball a világ élvonalába tartozik.

  • Ilyen volt a Storck-éra

    Ilyen volt a Storck-éra

    Közös megegyezéssel szerződést bontott a Magyar Labdarúgó Szövetség és Bernd Storck, szövetségi kapitány. A német szakember a szövetségi kapitányi és a sportigazgatói posztról is távozott. Az MLSZ döntése egyáltalán nem meglepő, hiszen nem tudta meglovagolni a tavalyi Európa bajnokságon elért szép eredmények hullámait, illetve a jövő évi világbajnokságra sem sikerült kijuttatnia a csapatot.