EUR: 307,15 Ft
CHF: 286,55 Ft
2017. január 16., hétfő
Gusztáv

Sport

Elutasították a doppingoló Lovcsev fellebbezését

súlyemelő

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) elutasította a világbajnok orosz ólomsúlyú súlyemelő, Alekszej Lovcsev fellebbezését.

A döntés értelmében Lovcsev elvesztette a tavaly megszerzett vb-címét és világcsúcsát, valamint a riói olimpia előtt érvénybe lép a nemzetközi szövetség által májusban kiszabott négyéves eltiltása.

Lovcsev versenyzési jogát még karácsonykor ideiglenesen felfüggesztették, miután a novemberi, egyesült államokbeli vb-n a plusz 105 kilogrammosok kategóriájában világcsúcsokkal, így összetettben 475 kilogrammos abszolút rekorddal győzött, a montreali laboratóriumban elvégzett mintaelemzés szerint azonban doppingolt. A vizsgálat a sportolónál tiltott listás növekedési hormon – ipamorelin – használatát mutatta ki, majd a 27 éves Lovcsev laboratóriumi B próbája is pozitív eredménnyel zárult márciusban.

A doppingeset következményeként az orosz sportminisztérium elmozdította állásukból a férfi és női súlyemelő-válogatottak vezetőedzőit.

Kapcsolódó Cikkek

 • Két verség után Chile ellen javíthatunk

  Két verség után Chile ellen javíthatunk

  Rosszul kezdődött a férfi kézilabda vb a magyar válogatottnak, a németek és a horvátok elleni vereség – 27-23, illetve 31-28 – után azonban Chile legyőzése nem okozhat különösebb gondot.

  Gdansk, 2016.

 • Semmi sem épül csak az olimpia miatt

  Semmi sem épül csak az olimpia miatt

  A kormány által tavaly decemberben elfogadott Kemény Ferenc Sportlétesítmény-fejlesztési Program megvalósulásával a 2024-es olimpiától függetlenül is megépülnek azok a sportlétesítmények, amelyekben a nyári játékok versenyeit is tartanák.

 • Miklós Edit keresztszalag-szakadást szenvedett

  Miklós Edit keresztszalag-szakadást szenvedett

  Miklós Editnek elszakadt a keresztszalagja a jobb térdében, miután vasárnap hatalmasat bukott a női alpesi sízők altenmarkt-zauchensee-i lesikló világkupafutamát megelőző hivatalos edzésen.