EUR: 305,18 Ft
CHF: 272,74 Ft
2017. július 27., csütörtök
Olga, Liliána

Extra

Elvonult a vihar, fergeteges buli vár az EFOTT-on! – fotók, videók

Habár a vihar szerdán kissé megtépázta a Velencén rendezett Efott fesztivált, azért az időjárás csütörtökön és pénteken már kegyesebb volt a bulizókhoz. Vasárnapi kiköltözés előtt még két fergeteges este várja a fiatalokat.

40 év szüntelen vándorlás után idén újra Velencén ver óriástábort az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója – jelentették be korábban a szervezők. A fesztivál ugyanis eddig hagyományosan minden évben más helyszínről jelentkezett, idén azonban visszatért a Velencei-tó partjára, ahol egyébként már 2012-ben is megtartották a rendezvényt.

Habparty a 41. alkalommal megrendezett Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóján /MTI Fotó: Marjai János

Habparty a 41. alkalommal megrendezett Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóján /MTI Fotó: Marjai János

 

 – Az ismerős helyszínnek köszönhetően idén elkerüljük az egyébként minden évben jelentős erőforrásokat lekötő szervezési nehézségeket, és már most tudjuk, melyek azok a sarokpontok, amelyekre kiemelten kell figyelni. A várossal és a terület tulajdonosaival együtt például infrastrukturális fejlesztéseket is tervezünk, amelyek nemcsak a strand-, de a fesztiválterületet is nagyban befolyásolják majd, teret engedve számos vizesblokk telepítéséhez, valamint racionálisabb és jobb minőségű útvonalak kialakításához. Beléptetéskor megsokszorozzuk az erőforrásokat, külön sávokat nyitunk a heti, illetve a napijegyesek számára, és reményeink szerint a kempinget is hamarabb megnyitjuk majd. Mi már nagyon várjuk 2016 nyarát! – mondta elkorábban Maszlavér Gábor fesztiváligazgató, és hozzátette, a színes programfelhozatalon már éppúgy dolgoznak, mint a vendéglátói kapacitás megsokszorozásán.

 

Aztán a szerdai nyitónap rögtön emlékeztetett is a már említett 2012-es Efotthoz: akkor is, most is hatalmas vihar érkezett! De, ahogy akkor sem kellett lefújni a rendezvényt, most sem. A szervezők a következő közleményt adták ki:

efott-gumicsizma

„Szerda este az országosan jelentkező hidegfront elérte a velencei EFOTT fesztivált is. A vihar közeledtével a szervezők biztonságos helyre terelték a fesztiválozókat, és a zenei programokat is átszervezték a fedett koncerthelyszínekre. Kisebb viharkárok keletkeztek, de komolyabb személyi sérülés nem történt. Az EFOTT tovább zajlik, mára napos idő és 23 fok várható. A vihar közeledtével az EFOTT szervezői az esőtervnek megfelelően fokozatosan szervezték át az esti zenei programokat a fedett koncerthelyszínekre. „A koncertek nem maradtak el: csúsztatva bár, de minden tervezett zenekar színpadra lépett. A fesztiválozók testi épsége érdekében csak azok a programhelyszínek maradtak nyitva, amelyek maximális biztonsággal tudtak üzemelni” – mondta el Maszlavér Gábor fesztiváligazgató. A szervezőknek a Katasztrófavédelemmel együttműködve sikerült nagyobb problémák nélkül lebonyolítani az este további részét. A programváltozásról a fesztivál területén kihelyezett LED falakon és hangosbemondókon, valamint az online platformokon tájékoztatták a résztvevőket. Károk tekintetében néhány raktársátor és a dekoráció jelentős része megsínylette az estét, de jelentős személyi sérülés szerencsére nem történt. A fesztiválon egészségügyi szolgálatot teljesítő mentősök tájékoztatása szerint több bokaficam, egy mélyebb, 5 cm-es sebet okozó lábsérülés, valamint egy autoimmun betegségben szenvedő lány tünetei erősödtek fel a vihar hatására.”

Fotó: MTI/Marjai János

Fotó: MTI/Marjai János

 

 

A vihar elvonultával pedig, csütörtöktől a gumicsizma ugyan a legtöbb fesztiválozónak állandó viselete lett, és egyes beszámolók szerint a “Nekem ép a sátram, nálam aludhatsz!” csajozós szöveg is elkezdett hódítani, azért a buli nem állt meg.

efott-buli

 

De nézzünk kicsit előre! A pénteki napon igazi világsztár, Rudimental vereti a Pepsi Nagyszínpadon este 9-től. Előtte Majkáék, utána a Welhello nyom egy jó kis koncertet.

A többi helyszínen többek közt az Anna and the Barbies, az Ocho Macho, Palotai, Subb Bass Manster és Persze Korda Gyuri bácsiék nyomják.

 

Szombaton a Pesi Nagyszínpadon D. Doiminique és Betty Love (reméljük eléneklik az Eb himnuszát…) a Kiscsillag és a Halott Pénz ad koncertet.

 

Rajtuk kívül többek közt Ganxta Zolee-ék, Metzker Viki és a The Biebers lépnek fel.

Kapcsolódó Cikkek

 • Így tekernek a sztárok

  Így tekernek a sztárok

  A meleg hónapokban sokak kedvenc közlekedési formája a biciklizés. Nincsenek ezzel másképp a világsztárok sem, akik azonban nem csak a járgányukra, de a megjelenésükre is kínosan ügyelnek, hiszen sose lehet tudni, mikor téved arra valamelyik bulvárlap lesifotósa.

 • Közönségtalálkozó mintaedzéssel

  Közönségtalálkozó mintaedzéssel

  Az érdi szurkolók bemutatóedzéssel egybekötött közönségtalálkozón ismerkedhettek meg a 2017/18-as bajnoki szezon ÉRD női kézilabdacsapatával és céljaival, sőt, gyűjthettek autogramot és készíthettek közös fotókat is a játékosokkal.

 • Külön élnek Beckhamék

  Külön élnek Beckhamék

  Úgy tűnik, hogy David és Victoria Beckham házaspár új, furcsa divatot teremt! 1,7 milliárd forintért átépítik a házukat, hogy külön lakrészük legyen, de annak ellenére hogy válságban van a kapcsolatuk nem válnak.