EUR: 307,43 Ft
CHF: 287,17 Ft
2017. január 18., szerda
Piroska

Külföld

Embereket ölt a hőhullám

Szigetszentmiklós, 2013. július 28.
Illusztráció - Szigetszentmiklóson július 28-án 13.35-kor a hőmérő a napon 40 Celsius-fokot mutatott. Az országos tisztifőorvos július 25-én nulla órától július 29-én 24.00. óráig a hőségriasztást III. fokozatú hőségriadó szintre emelte.
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.

Hárman meghaltak, és mintegy négyszázkilencvenen kórházba kerültek csütörtökön a Japánban tomboló hőhullám miatt.

Egy 88 éves, valamint egy 81 éves asszony a földjén dolgozott, de a tűző nap miatt összeesett. Kórházba szállításuk után már csak a halál beálltát tudták megállapítani az orvosok.

Egy 36 éves férfi, aki egy gyárépület külterületén dolgozott a hőségben, ugyancsak összeesett és eszméletét vesztette. Őt szintén kórházba vitték, de már nem tudtak segíteni rajta.

Az idei nyár eddigi legmagasabb hőmérsékleti értékét mérték csütörtökön a szigetország keleti részén fekvő Jamanasi prefektúra Kosu városában. A hőmérő higanyszála 38,8 Celsius-fokot mutatott. Ettől a Japán középső részén fekvő Sizuoka prefektúra Kavane-Honcso településén mért érték csupán két tizeddel maradt el. A fővárosban, Tokióban 37,7 Celsius-fokot regisztráltak.

A japán meteorológiai szolgálat időjárás-jelentése szerint egy forró levegővel teli, magas nyomású frontrendszer fedi le a szigetország jelentős részét.

Az előrejelzések szerint Kelet-Japánban pénteken továbbra is hőségre kell számítani, míg az ország nyugati és délnyugati részén az alacsony nyomású frontrendszerek esőt hozhatnak.

Kapcsolódó Cikkek