2017. december 13., szerda
Luca, Otília

Extra

Eszenyi Enikő: Hajlamos vagyok minden túlzásra

Óriási szíve van, de ha kell, kemény döntéseket is képes meghozni – Eszenyi Enikő, a Vígszínház igazgatónője a Lokálnak mesélt az életét kitöltő színházról és arról, minek köszönheti, hogy most is csúcsformában van.

Eszenyi Enikőt nemrég a Forbes magazin az ország egyik legbefolyásosabb nőjének választotta. Az igazgatónő örült az elismerésnek, de van valami, aminek még ennél is jobban örülne.


– Akkor lennék valóban befolyásos nő, ha el tudnám érni, hogy megemelhessem a munkatársaim bérét. Rendkívüli csapattal dolgozhatok, és úgy érzem, hogy maximálisan kihasználjuk a lehetőségeinket. Szeretném, ha a későbbiekben megkezdődne a Vígszínház felújítása is, ami már nagyon időszerű lenne – sorolta Eszenyi Enikő, aki úgy jellemezte az előző évadot, hogy a „nagy nézőszámok, nagy nemzetközi figyelem és nagy alakítások” időszaka volt, és reméli, a következő évadban is hasonló sikereknek örülhetnek majd. A Vígszínház tíz bemutatót tart a jövő évadban, többek között Molnár Ferenc A Pál utcai fiúk című művét is láthatják a nézők, ráadásul zenés változatban. A sikerek ellenére nőként nem mindig könnyű érvényesülni, de ez Eszenyi Enikőt egy kicsit sem zavarja.

– Hozzászoktam ehhez az évek folyamán, és tapasztalatokkal gyarapodva egyre jobban tudom kormányozni a színházat. Sok helyzetben nem volt könnyű, de én töröm az utat azok a nők előtt is, akik utánam jönnek – mondta Eszenyi, aki most is csúcsformában van. És hogy mi a titka?


vg_eszenyi_portre_01_domolky_daniel_PRINT_015

Eszenyi Enikő fotó: Dömölky Dániel

– Ha van egy kis időm, akkor reggel tornával kezdem a napot, az nagyon jól bemelegít. De ha két hétig nem jut erre idő, akkor tudom, hogy gyötrőkúrám lesz. Hajlamos vagyok mindent túlzásba vinni. Ez azt jelenti, ha úgy hozza az élet, hogy ne egyek egész nap, akkor nem eszem, ha pedig úgy, hogy nyolc órát kell tornázni, akkor azt is megteszem. Néha olyan vagyok, mint egy kitartó aszkéta, de szerencsére arra is képes vagyok, hogy visszavegyek a túlzásokból. Ha kérdezik tőlem, hogy mi a titkom, viccesen azt szoktam mondani, hogy biztos csodákra képes a csengeri kút vize. A szülőfalumnál ugyanis mindig ittunk a kút vizéből. Szerintem ez lehet az igazi titok! – nevetett Enikő, aki nem tagadja, hogy mindene a színház, alig jut másra ideje.

– Ha a színházban rendben mennek a dolgok, akkor én is rendben vagyok. Igaz, hogy nincs sok szabadidőm, de ez nem jelenti azt, hogy elhanyagolnám a családomat. Mindennap beszélek édesanyámmal, és az unokaöcsémmel, Farkassal is rendszeresen találkozom. 12 éves, és nem szeretne színész lenni. Minden vágya, hogy vasutas legyen, én pedig mindenben támogatom!

vg_eszenyi_portre_01_domolky_daniel_PRINT_021

Eszenyi Enikő Fotó: Dömölky Dániel

vg_eszenyi_portre_01_domolky_daniel_PRINT_026

Eszenyi Enikő fotó: Dömölky Dániel

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Ők a legjobbak az idén a Filmesek Céhe szerint

  Ők a legjobbak az idén a Filmesek Céhe szerint

  Idén is kihirdette a Hollywoodi Filmesek Céhe az általuk legjobbnak ítélt színészi alakításokat. A jelöltek között ott van a favoritnak számító Gary Oldman, Timothee Chalamet , Judi Dench és Sally Hawkins is, de olyan meglepetés jelöltek is befértek a listába, mint Steve Carrell és Woody Harrelson is.

 • Imádják a szerelmes tiniket a filmkritikusok

  Imádják a szerelmes tiniket a filmkritikusok

  Idén két huszonéves is hazaviheti élete első Oscar-díját a világ filmkritikusai szerint. A kétszeres Oscar-jelölt Saoirse Ronan és az újonc Timothée Chalamet számtalan díjat nyertek már az idei díjátadó szezonban, legutóbb a Chicago-i Filmkritikusok díját.

 • Mindenki odáig van az új Star Wars-filmtől

  Mindenki odáig van az új Star Wars-filmtől

  Szerdán mutatták be a magyar mozik a Star Wars-saga legújabb, immár VIII. részét. Az utolsó Jedik máris minden rekordot megdöntött, a hazai forgalmazók szerint az űreposz korábbi filmjei közül egyikre sem kel el ennyi jegy már elővételben.

 • A Dal 2018: Talán az eddigi legerősebb mezőny

  A Dal 2018: Talán az eddigi legerősebb mezőny

  Talán az eddigi legerősebb mezőny jött össze a jövő évi versenyre A Dal történetében. Erről két zsűritag, Frenreisz Károly és Mező Misi beszélt az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.