EUR: 305,31 Ft
CHF: 275,15 Ft
2017. július 26., szerda
Anna, Anikó

Külföld

Észrevétlenül ölt a nizzai teherautó

Még sikítani sem tudott elmondása szerint a nizzai támadás egyik túlélője, aki a Lokálnak mesélt arról, hogyan halt meg kezei között a barátnője. Michelle szerint észrevétlenül gyilkolt a teherautó.

A hoszteszként dolgozó, spanyol származású Michelle S. túlélte a 84 halálos áldozatot követelő, múlt heti nizzai terrortámadást. Emlékei szerint a július 14-ei tűzijátékon részt vevők közt, valahol az emberfolyam elején álldogált egy ötfős társasággal.

– Láttuk, hogy közeledik az autó, azt is láttuk, hogy emberek mozdulnak, sőt egy-egy sikítást is hallottunk, de az beleolvadt a tömeg zajába, ahonnan kiszűrődtek hasonló hangok. A következő pillanatban már mögöttünk volt és egyenletes tempóban gázolta sorra az embereket, köztük a barátnőmet is – mesélte a fiatal hölgy és hozzátette: később, amikor már üldözték a teherautót, és lövések hallatszottak, gyorsítani kezdett a sofőr. De addig szinte észrevétlenül gyilkolt. – Olyan hirtelen történt, hogy még sikítani sem tudtam. A barátnőm lábán, csípőjén hajtott át a teherautó, ömlött a vér, és alig tíz másodperc alatt meghalt, ott mellettem – folytatta a Lokálnak a telefonon nyilatkozó hölgy elcsukló hangon. Hozzátette: sokan menekülés közben megbotlottak a holttestekben, de volt, aki rájuk is lépett, a látvány leírhatatlan volt.

A rendőrség azután, hogy végeztek a tettessel, Mohamed Lahouaiej Bouhlellel, hermetikusan lezárta a tengerparti sétányt. Az ott rekedt emberek pánikba estek. Később mindenki elmehetett, de akik elvesztettek valakit, nem siettek kifelé. Ezek közé tartozott Michelle is, aki sokkos állapotban az aszfalton ülve őrizte másik két társával együtt barátnőjét…

Nizza, 2016. július 15. A tévéképernyőről készített felvételen emberek menekülnek a franciaországi Nizzában történt terrorcselekmény helyszínéről, ahol egy teherautó belehajtott a nemzeti ünnep alkalmából rendezett tűzijáték idején a tömegbe 2016. július 14-én este. Több mint 70 ember életét vesztette, sokan megsebesültek a gázolásban és az azt követő lövöldözésben. Az embertömegbe gázoló teherautó sofőrjét lelőtték. (MTI/AP/Harp Detective)

Nizza, 2016. július 15.
A tévéképernyőről készített felvételen emberek menekülnek a franciaországi Nizzában történt terrorcselekmény helyszínéről, ahol egy teherautó belehajtott a nemzeti ünnep alkalmából rendezett tűzijáték idején a tömegbe 2016. július 14-én este. Több mint 70 ember életét vesztette, sokan megsebesültek a gázolásban és az azt követő lövöldözésben. Az embertömegbe gázoló teherautó sofőrjét lelőtték. (MTI/AP/Harp Detective)

 

Nizza, 2016. július 15. Sebesültet visznek kórházba a franciaországi Nizzában történt terrorcselekmény helyszínén, ahol egy teherautó belehajtott a nemzeti ünnep alkalmából rendezett tűzijáték idején a tömegbe 2016. július 14-én este. Több mint 70 ember életét vesztette, sokan megsebesültek a gázolásban és az azt követő lövöldözésben. Az embertömegbe gázoló teherautó sofőrjét lelőtték. (MTI/EPA/Olivier Anrigo)

Nizza, 2016. július 15.
Sebesültet visznek kórházba a franciaországi Nizzában történt terrorcselekmény helyszínén, ahol egy teherautó belehajtott a nemzeti ünnep alkalmából rendezett tűzijáték idején a tömegbe 2016. július 14-én este. Több mint 70 ember életét vesztette, sokan megsebesültek a gázolásban és az azt követő lövöldözésben. Az embertömegbe gázoló teherautó sofőrjét lelőtték. (MTI/EPA/Olivier Anrigo)

Nizza, 2016. július 15. A videofelvételről rögzített képen a francia rendőrök egyike fegyverrel a kezében a bérelt teherautó vezetőfülkéje mellett a dél-franciaországi Nizza tengerparti sétányán 2016. július 14-én, miután a jármű vezetője, egy 31 éves tunéziai férfi belehajtott a francia nemzeti ünnepet lezáró késő esti tűzijátékot néző tömegbe és közben a lövéseket adott le. Legkevesebb 84-en vesztették életüket, többtucatnyian megsebesültek, közülük 18-an életveszélyes állapotban vannak. A rendőrök megölték a merénylőt. (MTI/AP/Nader El Safej)

Nizza, 2016. július 15.
A videofelvételről rögzített képen a francia rendőrök egyike fegyverrel a kezében a bérelt teherautó vezetőfülkéje mellett a dél-franciaországi Nizza tengerparti sétányán 2016. július 14-én, miután a jármű vezetője, egy 31 éves tunéziai férfi belehajtott a francia nemzeti ünnepet lezáró késő esti tűzijátékot néző tömegbe és közben a lövéseket adott le. Legkevesebb 84-en vesztették életüket, többtucatnyian megsebesültek, közülük 18-an életveszélyes állapotban vannak. A rendőrök megölték a merénylőt. (MTI/AP/Nader El Safej)

Kapcsolódó Cikkek

  • Vízisízés közben rakta ki a Rubik-kockát – Videó!

    Vízisízés közben rakta ki a Rubik-kockát – Videó!

    A Rubik Ernő nevéhez fűzhető ügyességi játék a mai napig hatalmas népszerűségnek örvend szerte a világon. Joey Fratelli imádja a logikai játékot, ezért úgy döntött, hogy nem időre szerette volna kirakni a mágikus kockát úgy, ahogy sokan mások, hanem inkább a körülményeken nehezített.

  • Nemi erőszakra buzdítottak a muszlim iskolában

    Nemi erőszakra buzdítottak a muszlim iskolában

    Megbukott a muszlim gyermekek számára alapított Al-Hidzsrá iskola az angliai Birminghamben, a tanintézet ellenőrzésekor nemi erőszakra felhívó tankönyveket és elképzelhetetlenül alacsony oktatási színvonalat találtak az ellenőrök, ezért az állami kezelésbe kerülhet Nagy-Britannia összes hasonló tanintézete.