EUR: 304,72 Ft
CHF: 272,93 Ft
2017. július 27., csütörtök
Olga, Liliána

Külföld

Éveken keresztül tartott fogva egy öreg veteránt, hogy felvehesse járandóságait

Négy évig tartott fogva az Egyesült Államokban egy férfi egy öreg veteránt, hogy felvehesse a hajdani tengerészgyalogos nyugdíját és más járandóságait – adta hírül csütörtökön a rendőrség.

Az immár 81 éves veteránt 80 kilométerre New Yorktól, Hudson Valley városában, a volt katona nyomorúságos motelszobájában tartotta fogva 43 éves túszul ejtője. Veréssel és megfélemlítéssel bírta rá a veteránt, hogy ne próbáljon szabadulni. Az áldozat kedden nyerte vissza szabadságát, szomszédai értesítették a rendőrséget. A veterán fogva tartóját őrizetbe vették, de a bíróság úgy döntött, hogy 15 ezer dollár – 4,2 millió forint – óvadék fejében szabadlábon védekezhet.

A rendőrség – pontos összeg említése nélkül – felfedte, hogy a veterán havi járandósága tekintélyes összegű.

Az idős férfi előrehaladott demenciától szenved. Rendőrségi vallomásában azt mondta, hogy neki úgy tűnt, csak négy nap óta van a motelszobában.

Kapcsolódó Cikkek

 • Prága szerint a kvótarendszer működésképtelen

  Prága szerint a kvótarendszer működésképtelen

  A cseh kormány ismételten felhívja a figyelmet arra, hogy a kvótarendszer működésképtelen – ezekkel a szavakkal reagált Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnök szerdán arra, hogy az Európai Bizottság újabb szakaszba léptette az uniós menekültkvótákról szóló döntés elutasítása miatt júniusban Magyarország, Lengyelország és Csehország ellen megindított kötelezettségszegési eljárást.

 • 2019-ben érkezik a Wonder Woman folytatása

  2019-ben érkezik a Wonder Woman folytatása

  Diana, az amazonok hercegnője karácsonyi ajándékot hoz a közönségnek 2019-ben: a Warner Bros. filmstúdió bejelentette, hogy a Wonder Woman folytatása két és fél év múlva debütál a mozikban – számolt be róla a Deadline.

 • Varsó visszautasítja a brüsszeli “zsarolást”

  Varsó visszautasítja a brüsszeli “zsarolást”

  Varsó nem fogadja el “az uniós hivatalnokok semmiféle zsarolását”, különösen ha nem tényeken alapszik – jelentette ki az Európai Bizottság bejelentéseire reagálva szerdán Rafal Bochenek, a lengyel kormány szóvivője.