2018. január 16., kedd
Gusztáv

Sport

Ezüstérmek az Aranykesztyűről

A szabadkai 34. Aranykesztyű ifjúsági ökölvívó tornán a magyar csapat két ezüst és hat bronzérmet szerzett.

Alvics Gyula, a magyar csapat egyik edzője a magyar fiúk jó eredményt értek el, a két magyar döntős például a nagyon erős kazah bokszolóktól kaptak ki.

bunyo (2)

Kozák László a dobogó második fokán

– A versenyt 10 súlycsoportban rendezték, amire a kazahok 16 versenyzőt neveztek. Volt olyan kategória, ahol házi döntőt rendeztek. Kozák László kazah ellenfele kiemelkedett a mezőnyből. Laci az első menetben, többnyire magára húzta a ellenfelét, taktikai megfontolásból. Ez nem igazán jött be, ezért a második menetben azt a feladatot kapta, hogy maradjon középen, és előzze meg ellenfelét. Ez sikeres volt, a harmadik menet pedig kiegyenlített bunyót hozott. Talán az övék volt a legjobb döntő, a pontozók végül a kazah versenyzőt látták jobbnak – mondta Alvics Gyula, aki hozzátette, a másik magyar döntős, Tallósi Péter szerintük nyert- kár hogy a pontozók szerint nem.


bunyo (1)

Tallósi Péter jobban bokszolt a kazahnál, mégis csak a dobogó második fokára állhatott fel

– Péter ellenfele egy fejjel alacsonyabb volt, balkezes, s folyamatosan nyomás alatt tartotta Pétert. Halványan elment az első menet. Füzesy Zolival adtuk a taktikai utasítást: folyamatosan mozogjon lábon, kapja el a kazah ritmusát, majd üssön bele hosszú kézzel az indításába! Jól alakultak a dolgok, szinte így ment el a következő két menet. Nálunk Tallósi Peti nyert.A pontozóknál viszont a kazah, 2-1-re.

Kapcsolódó Cikkek

 • Babos extázisban játszott Melbourne-ben

  Babos extázisban játszott Melbourne-ben

  Pazarul kezdte az Australian Opent Babos Tímea. A magyar klasszis szinte extázisban teniszezve 7:6, 6:2-re verte a tavaly két Grand Slam-tornán is elődöntőig jutó, tizedik helyen kiemelt Coco Vandeweghét.

 • Klopp: Mi a f.sz volt ez?

  Klopp: Mi a f.sz volt ez?

  Jürgen Kloppot annyira feldobta az eddig veretlen Manchester City elleni 4-3-as siker, hogy az amerikai NBC csatorna élő adásában nem igazán szalonképes kifejezés csúszott ki a száján.

 • Miklós Editet műteni kell, nem lesz ott az olimpián

  Miklós Editet műteni kell, nem lesz ott az olimpián

  Miklós Edit nem indul a phjongcshangi téli olimpián, miután az alpesi sízők világkupa-sorozatának ausztriai állomásán, a szombati szuperóriás-műlesiklás során bukott és jobb térdében elszakadt a keresztszalag.