EUR: 310,11 Ft
CHF: 289,44 Ft
2017. március 27., hétfő
Hajnalka

Külföld

Fa Nándor egyre közelebb New Yorkhoz

Fa Nándor szerda este megérkezett Newportba, hogy visszafelé versenytempóban teljesítse a New York-Vendée távot, a novemberi Vendée Globe földkerülő vitorlásversenyre készülve.

A magyar hajós két társával 19 nap alatt vitorlázott át a franciaországi Les Sables d,Olonne-ból az Atlanti-óceánon Amerikába. Honlapja szerint elégedett volt a Spirit of Hungary új árbocával, az állókötélzettel és a vitorlával. Az óceánátkelés során a csapat jelentős állításokat, vitorlakombinációkat tudott kipróbálni. Fa Nándor szerint nem volt egyszerű az út, a változékony és helyenként kiszámíthatatlan időjárás hosszú napokra próbára tette őt és a legénységet.

A magyar hajós három napig marad az Egyesült Államokban, ez idő alatt elvégzi a hajó ellenőrzését, megoldja az esetleges javításokat és módosításokat, megvásárolja a visszaúthoz szükséges élelmiszert, majd ismét útnak indul szólóban Európa felé. A cél az Atlanti-óceánon teljesíteni a Vendée Globe kvalifikációját.

Fa Nándor májusban kénytelen volt lemondani a részvételt az Atlanti-óceánt átszelő versenyen, mert nem készültek el időben a Spirit of Hungary új vitorlái.

A Vendée Globe november 6-én rajtol Les Sables d,Olonne-ból. Fa Nándor – aki egyben 60 lábas versenyhajójának tervezője – a legjobb nem francia versenyzőként az ötödik helyen végzett az 1992-93-as földkerülő versenyen. Útja 128 napig tartott.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meztelenül rohant a templomba a lány

  Meztelenül rohant a templomba a lány

  Rengeteg sérülés borította annak a 18 éves lánynak a testét, aki magából kikelve, ordítozva rontott be egy texasi templomba azt állítva, hogy egy autós elrabolta, majd egy erdőben molesztálni kezdte.

 • Lezuhant egy katonai helikopter, öten meghaltak

  Lezuhant egy katonai helikopter, öten meghaltak

  Lezuhant vasárnap egy ukrán Mi-2-es katonai helikopter az ország keleti részén, Donyeck megye kijevi ellenőrzésű részén, az előzetes információk alapján öten vesztették életüket, a gép három fős legénysége és két utasa – közölte Olekszandr Motuzjanik, a védelmi minisztérium hadműveleti ügyekben illetékes szóvivője.

 • Arany János is lehet példakép, nem csak a celebek

  Arany János is lehet példakép, nem csak a celebek

  A globalizált világban fontos, hogy a gyökereinket megerősítsük, s felismerjük, hogy valami sokkal értékesebbel rendelkezünk, mint az olcsó, import kultúra – fogalmazott Nagyszalonta polgármestere az Arany János emlékév kapcsán megjelent formabontó album kapcsán.