2017. december 17., vasárnap
Lázár, Olimpia

Egyéb XX.kerület

Ferenczi Gyuri is bulizik a Parkban

Gőzerővel készül a Budapest Bár a július 7-i, Budapest Parkban tartandó koncertjére. Az erzsébeti származású Ferenczi György igazi nyári bulit ígér, szokás szerint változatos zenei kínálattal.

– Már hét éve benne vagyok és nagyon élvezem a közös munkát. Szeretek romákkal zenélni, egyrészt sokat is tanulok, másrészt egyszerűen lubickolok benne – mondta lapunknak Ferenczi György énekes, aki oszlopos tagja a mások mellett Rutkai Borit, Németh Jucit, Mező Misit, Lovasi Andrást és Kiss Tibort is soraiban tudó szuperbandnek. – Sokan vagyunk a zenekarban, mégis azt tudom mondani, nem nehéz összehozni a próbákat sem, mert mindenkinek fontos a Budapest Bár. Már kialakult, hogyan lehet a sokféle, nagyon különböző stílust egy irányba terelni.


Elmondása szerint nincs központi irányítás, mindenki hozhatja azt a dalt, amelyet majd szeretne előadni a koncerten vagy rögzíteni a következő lemezre.

– Ez egy igazi kísérleti projekt, de minél régebben csináljuk, annál bátrabban kísérletezünk. Megtanultuk egymás hangját – tette hozzá, kiemelve, az improvizáció mindig nagy hangsúlyt kap. – Nem kötött, amit játszunk, teljes szabadság van. Profi a zenekar, ha a szólista elindul valamerre, a banda követi. És ebben nagyon jók a cigány muzsikusok.


Petruska András és Ferenczi Gyuri avatják fel a Hírességek Zongoráját a B32-ben ( Fotó: Sáfár Tibor)

Meglátása szerint azért is maradt meg a zenekar a palettán, mert semmit nem lehet rutinból csinálni, nem lehet megunni. – Mindig más nótákkal lépünk fel és egyáltalán nem mindegy, hogy az én dalom előtt és után ki és mit énekel, mert nekem is ahhoz kell igazítani a sajátomat mind tempóban, mind hangulatban. Mindig változtatni kell.

Minden bizonnyal így lesz ez a közeli Budapest Parkban is, ahol július 7-én teljes létszámban lépnek színpadra. – Igazi nyári buli lesz. A nagyszínpados helyek közül szerintem a Park a legjobb, ennek van a legjobb hangulata.

Akinek nótája nincs…

Ferenczi György szerint mindenkinek kell, hogy legyen egy nótája. Az övé a Rózsalevél. – Régen mindig megkérdezte a prímás az étteremben, mi a nótája a vendégnek, és már játszotta is. Nekem a Rózsalevél lett. Egész egyszerűen ez a nótám, nincs semmi különleges történetem hozzá. Apámnak is megvan a nótája, pedig ő nem is zenész.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.