EUR: 312,64 Ft
CHF: 260,84 Ft
2018. április 25., szerda
Márk

Egyéb XIX.kerület

Forradalmasító deákosok

A következő tanévben már a 3D-nyomtatás rejtelmeibe is bepillantást nyerhetnek a Kispesti Deák Ferenc Gimnázium tanulói. Az iskola az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Út a tudományhoz programja keretében anyagi támogatást nyert, amiből egy Craftbot Plus 3D-nyomtatót vásároltak. Az eszközt a pályázaton részt vevő tanulók kezelik és működtetik. Tájékoztatásuk szerint a projekt részeként indulniuk kellett más, hasonló témájú versenyen, pályázaton is, amelyen egy újabb 3D-nyomtatót nyertek. Terveik szerint kilencedikes diákjaik a „csibetábor” lakóiként már egy frissen nyomtatott iskolai kitűzőt kapnak.

02nyomtatas3d-deak1606

A legmodernebb technológiával ismerkedhetnek meg a diákok (fotó: kispest.hu)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Helyreigazítás

  A “Sorra hódolnak be az LMP emberei Simicskának” című cikkünkben valótlanul állítottuk…

 • A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  Szegedről indult Tóth Tamás Sándor tanítóképzős hallgató fotókiállítása, amely a szelfik – azaz önportrék – mögötti valóságot mutatja meg, ezzel felhívva a figyelmet a minket körülvevő társadalmi problémákra, amelyekről sok esetben, akarva vagy akaratlanul, de nem veszünk tudomást.

 • Tovább tart a jó széria

  Tovább tart a jó széria

  A férfi kosár- és vízilabda bajnokságokban már a középszakasz zajlik, és ahogy azt a korábbi években megszokhattunk, a Szolnoki Olaj és a Szolnoki Dózsa-Közgép is a felsőházban érdekelt.