EUR: 307,50 Ft
CHF: 282,97 Ft
2017. május 27., szombat
Hella

Egyéb XIX.kerület

Forradalmasító deákosok

A következő tanévben már a 3D-nyomtatás rejtelmeibe is bepillantást nyerhetnek a Kispesti Deák Ferenc Gimnázium tanulói. Az iskola az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Út a tudományhoz programja keretében anyagi támogatást nyert, amiből egy Craftbot Plus 3D-nyomtatót vásároltak. Az eszközt a pályázaton részt vevő tanulók kezelik és működtetik. Tájékoztatásuk szerint a projekt részeként indulniuk kellett más, hasonló témájú versenyen, pályázaton is, amelyen egy újabb 3D-nyomtatót nyertek. Terveik szerint kilencedikes diákjaik a „csibetábor” lakóiként már egy frissen nyomtatott iskolai kitűzőt kapnak.

02nyomtatas3d-deak1606

A legmodernebb technológiával ismerkedhetnek meg a diákok (fotó: kispest.hu)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.