EUR: 310,25 Ft
CHF: 258,82 Ft
2018. április 19., csütörtök
Emma

Egyéb XVIII.kerület

Gépkocsik ajándékba

A XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzat egy-egy Suzuki Vitara gépkocsit adományozott szolgálati célra a Heim Pál Gyermekkorháznak és a Rákosmenti Mezei Őrszolgálatnak. Ughy Attila polgármester adta át. ( Fotó: Sáfár Tibor)

Az autókat Ughy Attila polgármester adta át.
( Fotó: Sáfár Tibor)

Két új gépkocsit adományozott az önkormányzat. A két Suzuki Vitara közül az egyiket a Heim Pál Gyermekkórház éjszakai orvosi ügyelete használja majd, a négykerék-meghajtású változat pedig jó szolgálatot tesz a  Rákosmenti Mezei Őrszolgálatnak a kerület erdős részein vagy földútjain.
Mint az átadáskor dr. Nagy Anikó, a Heim Pál Gyermekkórház főigazgatója elmondta, az orvosi ügyelet átlagos 150-200 gyermeket lát el a XVIII. kerületben. A hívások nagy részében két-három éves gyerekekhez kell menniük a szezonális, lázzal járó légúti vagy egyéb betegségek miatt, és mivel szabályban meghatározott idő alatt kell kiérniük, nagy segítség az új autó. A Rákosmenti Mezei Őrszolgálat vezetője, Oláh Csaba elmondta, nekik már olyan állapotban volt az autójuk, hogy többet kellett javítani, mint amennyit ment, ezért kérték az önkormányzat segítségét.


Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.