EUR: 307,22 Ft
CHF: 282,07 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Egyéb XVIII.kerület

Gépkocsik ajándékba

A XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzat egy-egy Suzuki Vitara gépkocsit adományozott szolgálati célra a Heim Pál Gyermekkorháznak és a Rákosmenti Mezei Őrszolgálatnak. Ughy Attila polgármester adta át. ( Fotó: Sáfár Tibor)

Az autókat Ughy Attila polgármester adta át.
( Fotó: Sáfár Tibor)

Két új gépkocsit adományozott az önkormányzat. A két Suzuki Vitara közül az egyiket a Heim Pál Gyermekkórház éjszakai orvosi ügyelete használja majd, a négykerék-meghajtású változat pedig jó szolgálatot tesz a  Rákosmenti Mezei Őrszolgálatnak a kerület erdős részein vagy földútjain.
Mint az átadáskor dr. Nagy Anikó, a Heim Pál Gyermekkórház főigazgatója elmondta, az orvosi ügyelet átlagos 150-200 gyermeket lát el a XVIII. kerületben. A hívások nagy részében két-három éves gyerekekhez kell menniük a szezonális, lázzal járó légúti vagy egyéb betegségek miatt, és mivel szabályban meghatározott idő alatt kell kiérniük, nagy segítség az új autó. A Rákosmenti Mezei Őrszolgálat vezetője, Oláh Csaba elmondta, nekik már olyan állapotban volt az autójuk, hogy többet kellett javítani, mint amennyit ment, ezért kérték az önkormányzat segítségét.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.