EUR: 307,78 Ft
CHF: 281,92 Ft
2017. május 25., csütörtök
Orbán

Egyéb XX.kerület XXIII.kerület

Gyere pénteken a Tündérkertbe!

Az elmúlt években finoman szólva sem szerveztek túl sok nyári programot a gyerekeknek Soroksáron. Ám ez idén megváltozott, hiszen a Molnár-sziget minden pénteken igazi gyerekparadicsommá válik. A kezdeményezésről Geiger Tamás, a Táncsics Mihály Művelődési Ház igazgatója beszélt a Lokál Extrának.

Nyári gyereknap, Tündérkert, Citera (Fotó: Keresztesi Balázs)

Legutóbb “citera napot” tartottak a Molnár Szigeten (Fotó: Keresztesi Balázs)

A szakember elmondta, az elmúlt években valóban kevesebb nyári szabadidős program volt a gyerekeknek, de ennek megvolt az oka.
– Soroksár egy kertvárosi rész, ráadásul peremkerület – mondta Geiger Tamás. – A környéken rengeteg tó és strand van, úgy gondoltuk, a szülők inkább viszik a gyerekeket vízpart mellé, mint a művelődési házba.
Idén aztán megváltozott valami, annak köszönhetően, hogy a művelődési házhoz csatolták a Molnár-szigetet.

A Tündérkerti Péntek Party július 22-ei programja

15.30 – Ráhangoló tücsökzene
16.05 – Utazás a népzenében Kürti Lászlóval, Németh Beátával és közös daltanulással
16.30 – Halacska, pénzecske, mese-mese tárca – interaktív mesés játék
17 óra – Bubu, a kis víziló kalandjai – a Világjáró Meseszínpad előadása
18 óra – Lyukas garas – beszélgetős kézműves játék
18 óra – Ügyességi próbák és családi sportversenyek
Emellett lehet majd tengeri akváriumot készíteni, aranyhalakat festeni, de lesz játékhorgászat is.

– Úgy gondoltuk, ha már van egy ilyen lehetőségünk, kilépünk a házból és igazi gyerekparadicsommá változtatjuk a szigeten kialakított Tündérkertet. Az elképzelést tett is követte, így minden pénteken egész délutános programmal várjuk a kicsiket és szüleiket. Ráadásul mindig valamilyen tematikus napot szervezünk, így az elmúlt időben volt már „bohócnap”, „citeranap” vagy épp „sünnap”, míg a jövőben „vizes nappal”, „babanappal”, zárásként pedig „sütinappal”, készülünk.

 

 

 

 

 

 

Nyári gyereknap, Tündérkert, Citera (Fotó: Keresztesi Balázs)

A legkisebbeknek is tesztet a program (Fotó: Keresztesi Balázs)

Mint azt az intézményvezető hozzátette, bár a kezdeményezés gyerekcipőben jár, eddig nagyjából minden úgy alakul, ahogy tervezték.
– Már fél négykor várjuk az érdeklődőket, de a fő program 5 és 6 óra között zajlik, mert egyrészt akkor már nincs olyan meleg, másrészt úgy gondoljuk, hogy akkora már vége a délutáni alvásnak, és a szülők is kényelmesen odaérnek a helyszínre. A tanulás időszakában járunk, így csak nagyjából tudtuk elképzelni, hogy mennyien lesznek a programon. Eddig mindennap körülbelül hetven gyerek volt, és ennek nagyon örülünk. A jövőben azon leszünk, hogy még változatosabb programot kínáljunk a kicsiknek.


Kapcsolódó Cikkek

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.

 • Akaba történelmet írt

  Akaba történelmet írt

  A hétéves Akaba múlt vasárnapi sikerével történelmet írt a Millenniumi Díj harmadszori megnyerésével a Kincsem Parkban.

 • Harmincadszor tekerték körbe Érdet

  Harmincadszor tekerték körbe Érdet

  A harmincadik Érd Körbe városkerülő kerékpáros túra rajtjára ismét megtelt a Főtér, hogy családias hangulatban körbekerékpározzák a várost a megszokott 10, 30 és 60 kilométeres távokon.