2018. április 26., csütörtök
Ervin

Extra

Harminc kilót fogyott a börtönben a volt főrendőr

Kreiner József volt rendőr-alezredes,akit több más bűncselekmény mellett négy rendbeli szexuális kényszerítés és egy alkalommal elkövetett szexuális erőszak miatt tíz év fegyházra ítélt a Kaposvári Katonai Bíróság.

Kreiner József volt rendőr-alezredes állítja: a másodfokú tárgyaláson bizonyítja ártatlanságát

Szabadlábon védekezik Kreiner József volt rendőr alezredes, akit több más bűncselekmény mellett négyrendbeli szexuális kényszerítés és egy alkalommal elkövetett szexuális erőszak miatt tíz év fegyházra ítélt a Kaposvári Katonai Bíróság. Az ügyben érintett kislányok szülei hüledeznek és háborognak. Nem értik, miért került szabadlábra az a férfi, aki annyi család életét megkeserítette.

– Az én lányom kicsi volt, gyenge és naiv. Az a rendőr visszaélt ezzel és elcsábította. Sosem bocsátok meg neki – háborgott az egyik áldozat édesapja. – Bár három év telt el azóta, ma is felzaklat minket, ha szóba kerül. Nem ajánlom neki, hogy még egyszer a lányunk útjába kerüljön, mert annak biztos tragédia lesz a vége.


Kreiner József első útja Váraljára, a szülei házába vezetett, és ott is marad, mert lakhelyelhagyási tilalommal sújtották. Ismerősei azóta adják egymásnak a kilincset.

– Ebben a faluban mindenki tudja, hogy ártatlan vagyok. És ezt a másodfokú tárgyaláson bebizonyítom – fogadkozott a volt főrendőr, aki egykor drogprevenciós előadásokat tartott középiskolások számára. Országjáró útjaira önként kísérték el a lányok, közülük kerültek ki a sértettek.


– Az ügyészség házkutatást tartott nálam, de nem talált semmi terhelőt, mégis megbilincselve vittek el – folytatta. – Amikor elbúcsúztam a menyasszonyomtól, megígérte, hogy megvár engem, de azóta elengedtük egymást.

József harminckét hónapot töltött előzetesben, mint mondja, odabent harminc kilót fogyott.

– Mindig a gyerekeimnek éltem, ők tartották bennem a lelket. Levelet írtak, telefonáltak, látogattak. Nem követtem el, amivel vádolnak, mégis tíz év fegyház réme lebeg a fejem fölött. Hiszem, hogy kiderül az igazság, és végre visszakapom a becsületemet – tette hozzá.

Lapunk úgy tudja, az elsőfokú ítélet kihirdetése után az ügyész három nap gondolkodási időt kért, Kreiner József viszont felmentésért fellebbezett. Vélhetően a bíróság ősszel hozza meg a jogerős ítéletet.

Kapcsolódó Cikkek

 • Caramel Istentől kér erőt Szofi gyógyulásáért

  Caramel Istentől kér erőt Szofi gyógyulásáért

  Nemrég megműtötték Caramel kislányát, Szofit. A három és fél éves picinél leukémiát diagnosztizáltak, és egy úgynevezett portot kapott, amelyen keresztül hatékonyabban tudják adagolni a kemoterápiás gyógyszereket.

 • Bangó Margit: A dédunokám esküvőjéig nem halhatok meg

  Bangó Margit: A dédunokám esküvőjéig nem halhatok meg

  Bangó Margit nagyon megkönnyebbült, amikor januárban pár nap rettegés után megtudta, hogy a testében talált újabb daganat jóindulatú. A nótaénekes tizenöt évvel ezelőtt egyszer már sikeresen legyőzte a gyilkos kórt, és a Lokálnak most elárulta: dédunokája esküvőjéig és ükunokájának a születéséig még mindenképp élnie kell.

 • Válaszokat akar az elhunyt Avicii családja

  Válaszokat akar az elhunyt Avicii családja

  Az előző héten elhunyt Avicii halálának okát immár a családja próbálja kideríteni a közel-keleti Oman fővárosában. A DJ testvére, David Bergling egy szállodai szobát is kivett Maszkatban, csupán tizenöt percre attól a helyszíntől, ahol az ismert svéd zenész holttestét megtalálták.