EUR: 312,91 Ft
CHF: 261,33 Ft
2018. április 25., szerda
Márk

Egyéb XIII.kerület

Háromezer fát ültetnek egy év alatt

Tóth József polgármester, Gáspár Lalita junior egyéni és felnőtt csapat Európa-bajnok sportlövő és Szoboszlai Dominik, a Teleki Pál földrajzverseny kerületi I. helyezettje közösen ültette el az „Ifjúság Fáját” a Visegrádi utcában. A Lokál megtudta, a faültetés egy program első lépése volt.

Az  önkormányzat tájékoztatása szerint a tulajdonukban lévő közterületeken 25 ezer 780 fa, 903 virágos kandeláber található, ám az elkövetkezendő egy évben közel háromezer faegyedet ültetnek majd el. Ezzel folytatják azt a programot, melynek köszönhetően az elmúlt hat és fél évben több mint 257 millió forint értékben 3402 fát telepítettek a kerületben. Mint azt a Lokál megtudta, elsősorban mezei juharok, kőrisek, hársak, de a parkok területén a nemes platánokon kívül más, különlegesebb fafajok – japán cseresznye, páfrányfenyő, tulipánfa és vörös tölgy – telepítése is történik, hiszen  ezek a városi klímát jól tűrő fajok. Az is kiderült, hogy a facsemeték védelmében összefogott támrendszert alkalmaznak, melyet gégecsővel és törzsvédővel látnak el, míg a kiszáradás ellen a termőföldbe speciális készítményt kevernek a talaj jobb vízháztartása érdekében.


Azt is megtudtuk, hogy például a Dagály strandfürdő területén zajló úszókomplexum-építkezés fapótlása érdekében a kerület teljes területén várhatók faültetések, így a Visegrádi és a Bessenyei utca környezetében 1563 négyzetméter zöldfelület újul meg, a lakók véleményének figyelembevételével.

Kapcsolódó Cikkek

 • Helyreigazítás

  A “Sorra hódolnak be az LMP emberei Simicskának” című cikkünkben valótlanul állítottuk…

 • A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  Szegedről indult Tóth Tamás Sándor tanítóképzős hallgató fotókiállítása, amely a szelfik – azaz önportrék – mögötti valóságot mutatja meg, ezzel felhívva a figyelmet a minket körülvevő társadalmi problémákra, amelyekről sok esetben, akarva vagy akaratlanul, de nem veszünk tudomást.

 • Tovább tart a jó széria

  Tovább tart a jó széria

  A férfi kosár- és vízilabda bajnokságokban már a középszakasz zajlik, és ahogy azt a korábbi években megszokhattunk, a Szolnoki Olaj és a Szolnoki Dózsa-Közgép is a felsőházban érdekelt.