2018. január 20., szombat
Fábián, Sebestyén

Egyéb XIII.kerület

Háromezer fát ültetnek egy év alatt

Tóth József polgármester, Gáspár Lalita junior egyéni és felnőtt csapat Európa-bajnok sportlövő és Szoboszlai Dominik, a Teleki Pál földrajzverseny kerületi I. helyezettje közösen ültette el az „Ifjúság Fáját” a Visegrádi utcában. A Lokál megtudta, a faültetés egy program első lépése volt.

Az  önkormányzat tájékoztatása szerint a tulajdonukban lévő közterületeken 25 ezer 780 fa, 903 virágos kandeláber található, ám az elkövetkezendő egy évben közel háromezer faegyedet ültetnek majd el. Ezzel folytatják azt a programot, melynek köszönhetően az elmúlt hat és fél évben több mint 257 millió forint értékben 3402 fát telepítettek a kerületben. Mint azt a Lokál megtudta, elsősorban mezei juharok, kőrisek, hársak, de a parkok területén a nemes platánokon kívül más, különlegesebb fafajok – japán cseresznye, páfrányfenyő, tulipánfa és vörös tölgy – telepítése is történik, hiszen  ezek a városi klímát jól tűrő fajok. Az is kiderült, hogy a facsemeték védelmében összefogott támrendszert alkalmaznak, melyet gégecsővel és törzsvédővel látnak el, míg a kiszáradás ellen a termőföldbe speciális készítményt kevernek a talaj jobb vízháztartása érdekében.


Azt is megtudtuk, hogy például a Dagály strandfürdő területén zajló úszókomplexum-építkezés fapótlása érdekében a kerület teljes területén várhatók faültetések, így a Visegrádi és a Bessenyei utca környezetében 1563 négyzetméter zöldfelület újul meg, a lakók véleményének figyelembevételével.

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.