EUR: 308,82 Ft
CHF: 285,32 Ft
2016. október 25., kedd
Blanka, Bianka

Egyéb XIII.kerület

Háromezer fát ültetnek egy év alatt

Teleki Pál; Tóth József

Tóth József polgármester, Gáspár Lalita junior egyéni és felnőtt csapat Európa-bajnok sportlövő és Szoboszlai Dominik, a Teleki Pál földrajzverseny kerületi I. helyezettje közösen ültette el az „Ifjúság Fáját” a Visegrádi utcában. A Lokál megtudta, a faültetés egy program első lépése volt.

Az  önkormányzat tájékoztatása szerint a tulajdonukban lévő közterületeken 25 ezer 780 fa, 903 virágos kandeláber található, ám az elkövetkezendő egy évben közel háromezer faegyedet ültetnek majd el. Ezzel folytatják azt a programot, melynek köszönhetően az elmúlt hat és fél évben több mint 257 millió forint értékben 3402 fát telepítettek a kerületben. Mint azt a Lokál megtudta, elsősorban mezei juharok, kőrisek, hársak, de a parkok területén a nemes platánokon kívül más, különlegesebb fafajok – japán cseresznye, páfrányfenyő, tulipánfa és vörös tölgy – telepítése is történik, hiszen  ezek a városi klímát jól tűrő fajok. Az is kiderült, hogy a facsemeték védelmében összefogott támrendszert alkalmaznak, melyet gégecsővel és törzsvédővel látnak el, míg a kiszáradás ellen a termőföldbe speciális készítményt kevernek a talaj jobb vízháztartása érdekében.

Azt is megtudtuk, hogy például a Dagály strandfürdő területén zajló úszókomplexum-építkezés fapótlása érdekében a kerület teljes területén várhatók faültetések, így a Visegrádi és a Bessenyei utca környezetében 1563 négyzetméter zöldfelület újul meg, a lakók véleményének figyelembevételével.

Kapcsolódó Cikkek

 • Pörög a panelpiac

  Pörög a panelpiac

  Budapesten a panellakások átlagos négyzetméterára idén október közepén 329 ezer forint volt, ami 21 százalékos drágulást jelent az egy évvel korábbi átlagszinthez képest, 2014 októberéhez viszonyítva pedig 65 százalékos áremelkedést jelent.

 • Cirkuszoltak a Vajdában

  Cirkuszoltak a Vajdában

  A Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskolában huszáros vágással oldották meg, hogy a gyerekeknek szombat ellenére legyen kedvük iskolába menni október 15-én.

 • Meggyanúsítottak egy férfit a robbantással

  Meggyanúsítottak egy férfit a robbantással

  Előre kitervelten, több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével és robbanóanyaggal visszaéléssel gyanúsított meg a Központi Nyomozó Főügyészség egy magyar állampolgárságú.