EUR: 312,66 Ft
CHF: 260,79 Ft
2018. április 25., szerda
Márk

Egyéb XIII.kerület

Heti kétszer focizz ingyen!

Negyedik alkalommal rendezi meg a főváros az Iskolakapun kívüli programok keretében a Sportos vakáció a városban elnevezésű eseménysorozatot: a nyári szünidő két és fél hónapja alatt ingyenes mozgásos, művészeti, játékos, vetélkedős és sportprogramokat kínálnak általános és középiskolás fiataloknak. Kerületünkben a programsorozat keretében az egykori válogatott futballista, Híres Gábor vezetésével bárki részt vehet futballedzésen.

Angyalföldi Sport és Szabadidőközpont Ingyenes fociedzés válogatott edzővel (Fotó: Máté Krisztián)

Bárki mehet a fociedzésre (Fotó: Máté Krisztián)

– Évekkel ezelőtt Szobodka Gyöngyvér találta ki ezt a programot, hogy a gyerekek ingyen tudjanak sportolni – mondta a Lokálnak Híres Gábor. – A városban több helyen és több sportágat is ki lehet próbálni, a Rozsnyay utca sporttelepen a futballozni vágyókat várjuk. Ide jöhet bárki, semmilyen alapképzettség nem szükséges. Bár szabadidős tevékenységről van szó, több edző is foglalkozik a gyerekekkel, és a játékos ügyességi feladatokba próbálunk egy kis futballszakmát is belecsempészni.


Az edző hangsúlyozta, nincs vasfegyelem, és a feladatok nagy része sem olyan, mint egy futballklub edzésein, hiszen az a legfontosabb, hogy aki lejön hozzájuk, jól érezze magát.

– Persze vannak sikersztorijaink, hiszen például a tavalyi csoportban több olyan srác is volt, akikre itt figyeltek fel a szakemberek és ma már egyesületi szinten fociznak.

Minden héten szerdán és pénteken reggel 9 és 11 óra között várják a futballozni szerető gyerekeket a XIII. Rozsnyay utca 4.-ben található Angyalföldi Sporttelepen.

Kapcsolódó Cikkek

 • Helyreigazítás

  A “Sorra hódolnak be az LMP emberei Simicskának” című cikkünkben valótlanul állítottuk…

 • A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  Szegedről indult Tóth Tamás Sándor tanítóképzős hallgató fotókiállítása, amely a szelfik – azaz önportrék – mögötti valóságot mutatja meg, ezzel felhívva a figyelmet a minket körülvevő társadalmi problémákra, amelyekről sok esetben, akarva vagy akaratlanul, de nem veszünk tudomást.

 • Tovább tart a jó széria

  Tovább tart a jó széria

  A férfi kosár- és vízilabda bajnokságokban már a középszakasz zajlik, és ahogy azt a korábbi években megszokhattunk, a Szolnoki Olaj és a Szolnoki Dózsa-Közgép is a felsőházban érdekelt.