EUR: 310,24 Ft
CHF: 259,11 Ft
2018. április 19., csütörtök
Emma

Külföld

Hiába a terror, szeretjük Törökországot

Csak kis számban érkeznek lemondások, módosított foglalások a hazai utazási irodákhoz az isztambuli véres merényletek óta. Úgy tűnik, az emberek többsége nem tartja veszélyesebbnek a török várost vagy az ottani Riviérát, mint néhány hónappal ezelőtt. A szakember szerint ez nem egyszerűen bátorság, az átlagember tudat alatt így tiltakozik a terrorcselekmények ellen.

Bár a közelmúlt történései azt mutatják, hogy a terroristák éppen a legnagyobb turistaforgalmat lebonyolító célpontok ellen intéznek véres támadást, az átlagos utazókat a jelek szerint nem rettentik el kedvelt úti céljaiktól a borzalmas események.


– Nem tapasztaltuk, hogy ügyfeleink elijednének ettől az útiránytól. Inkább érdeklődnek, tájékozódnak – közölte a Lokállal Szvoboda János, a Neckermann cégvezetője.

– Ezen a héten lényegében egyetlen ügyfelünk mondta le törökországi utazását, további négyen csak áttették másik időpontra – árulta el lapunknak dr. Füri Mihályné, a Kartago Tours ügyvezető igazgatója. – Sőt a héten érkeztek új foglalások is a térségbe, pedig árkedvezménnyel sem csábítjuk leendő ügyfeleinket.


Ez azért nem minden szolgáltatóra igaz: az utazási honlapokon feltűnnek olyan ajánlatok, amelyekben 65 ezer forintért kínálnak 8 napos utazást a török Riviérára, miközben egy ilyen utat a tavalyi szezonban 100-120 ezer forint alatt nem lehetett megszerezni.

A több mint 70 utazási iroda ajánlatát forgalmazó Invia.hu is csak elenyésző lemondási arányról számolt be a Magyar Időknek. Hangsúlyozták: amíg a Külügyminisztérium a török üdülőterületeket nem sorolja át az utazásra nem javasolt térségek közé, addig az utazásszervezők is biztonságosnak ítélik az országot.

A törökországi desztinációk szinte töretlen népszerűségére van magyarázat.

– Az emberek részint úgy vélik, hiába látják a borzalmas képsorokat a televízióban, ilyen velük nem történhet meg. Ráadásul a magyar emberek bátrak – szögezte le lapunknak Végh József kriminálpszichológus, egykori túsztárgyaló, aki szerint ez egyfajta tiltakozás is.

– Az emberi tudat azzal tiltakozik az aljasnak tartott terrorcselekmények ellen, hogy igyekszik semmibe venni azt az elrettentő hatást, amiért a szélsőségesek végrehajtják tetteiket.

Isztambul, 2016. június 29. Török biztonsági őrök és mentősök áldozatok holttestei mellett az isztambuli Atatürk repülőtér bejáratánál 2016. június 28-án este, miután három öngyilkos merénylő lövöldözött, majd felrobbantotta magát a légi kikötőben. A támadásban legkevesebb harminchatan életüket vesztették és 147-en megsebesültek. (MTI/AP/IHA)

Isztambul, 2016. június 29.
Török biztonsági őrök és mentősök áldozatok holttestei mellett az isztambuli Atatürk repülőtér bejáratánál 2016. június 28-án este, miután három öngyilkos merénylő lövöldözött, majd felrobbantotta magát a légi kikötőben. A támadásban legkevesebb harminchatan életüket vesztették és 147-en megsebesültek. (MTI/AP/IHA)

torok-nyaralas1török-nyaralas2török-nyaralas3

Kapcsolódó Cikkek

 • Így szólítják Kim Dzsong Un feleségét

  Így szólítják Kim Dzsong Un feleségét

  A hivatalos észak-koreai média újabban “tisztelt first ladynek” szólítja Kim Dzsong Un észak-koreai vezető feleségét, Zsi Szol Dzut, megfigyelők pedig arra hívják fel a figyelmet, hogy ez cím több mint negyven éve nem volt használatban az országban – írta csütörtökön a Ria Novosztyi orosz hírügynökség.

 • Még több migránst erőltetne Brüsszel Európára

  Még több migránst erőltetne Brüsszel Európára

  Németország szolidaritásának köszönhetően a várakozásokat meghaladó számban érkezhetnek afrikai és közel-keleti menekültek az Európai Unióba (EU) az Európai Bizottság áttelepítési programja révén – mondta a brüsszeli bizottság migrációs ügyekért felelős tagja egy csütörtöki német lapinterjúban.

 • Soros fia és párja is Budapestre jönnek

  Soros fia és párja is Budapestre jönnek

  Soros György képtelen belenyugodni a választási vereségbe, nem adja fel a migránsok betelepítésének tervét. A hét elején Brüsszelbe ment, hogy ismét onnan támadja Magyarországot.