EUR: 306,96 Ft
CHF: 281,90 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Egyéb IV.kerület

Hódít Újpesten a Ringató

Gáll Viktória Emese öt éve kezdte el Újpesten a Ringató foglalkozásokat. Ma már minden hétfőn négy foglalkozást tart, és mint azt a Lokál Extrának elmondta, egyre több kismama viszi el hozzá a gyermekét.

A Ringató családi művészeti-nevelési program, amelyben fontos a zenei élménynyújtás, hogy a részt vevő felnőttek és gyerekek átéljék a közös játék és éneklés örömét. A foglalkozást tartók mintát adnak a szülők számára, hogy miként kezdődhet a családban a zenei nevelés. A Ringató nem műsor, nem valamiféle előadás! Közösen – a részt vevő felnőttekkel – hozzák létre a foglalkozás élményét.

Ringató gyerekfoglalkozás Gáll Viktória Emese Újpesti Ifjúsági Ház ( Fotó: Sáfár Tibor)

Szülök egy gyerekek együtt szórakoznak ( Fotó: Sáfár Tibor)

A jogi diplomával rendelkező Gáll Viktória Emese öt éve tart Ringató foglalkozást az Újpesti Ifjúsági Házban.
– Praktikus okokból választottam ezt a helyszínt, hiszen ide jártam jogi egyetemre, az óráimmal így tudtam leginkább összeegyeztetni a foglalkozásokat – mondta a Lokál Extrának Emese, aki lényegében belenőtt a Ringatóba. – Ez valóban így van, hiszen édesanyám a Ringató-program alapítója, így előbb csak néztem, ő hogyan csinálja, majd beletanultam.

Ringató gyerekfoglalkozás Gáll Viktória Emese Újpesti Ifjúsági Ház ( Fotó: Sáfár Tibor)

Minden gyerek élvezi a Ringató gyerekfoglalkozást
( Fotó: Sáfár Tibor)

Mint azt lapunk megtudta, a harmincperces foglalkozások légköre oldott, a dalokat, mondókákat sokat ismétlik, egy-egy foglalkozáson belül is, de hétről hétre mindig visszatérnek a régebbiekre, így az édesanyák könnyen megtanulják. A foglalkozásokon mindig élő énekszó vagy a foglalkozásvezető, esetleg meghívott vendég pár perces hangszerjátéka csendül fel, zenei felvételeket sohasem hallgatnak, sőt, nincsenek divatos, múlandó, kevésbé igényes gyerekslágerek sem.
– A foglalkozásoknak az egész országban nagy sikerük van, de Újpesten különösen sokan járnak, hiszen hétfőnként most három egymást követő időpontban – reggel 9 órakor, 9.45-kor és 10.30-kor – is vannak foglalkozások.

Gáll Viktória Emese hozzátette, aki szeretne részt venni a Ringatón, semmi mást nem kell tennie, csak hétfőn valamelyik foglalkozásra elmenni az Újpesti Ifjúsági Házba, és azonnal csatlakozhat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.