2018. január 19., péntek
Sára, Márió

Egyéb IV.kerület

Hódít Újpesten a Ringató

Gáll Viktória Emese öt éve kezdte el Újpesten a Ringató foglalkozásokat. Ma már minden hétfőn négy foglalkozást tart, és mint azt a Lokál Extrának elmondta, egyre több kismama viszi el hozzá a gyermekét.

A Ringató családi művészeti-nevelési program, amelyben fontos a zenei élménynyújtás, hogy a részt vevő felnőttek és gyerekek átéljék a közös játék és éneklés örömét. A foglalkozást tartók mintát adnak a szülők számára, hogy miként kezdődhet a családban a zenei nevelés. A Ringató nem műsor, nem valamiféle előadás! Közösen – a részt vevő felnőttekkel – hozzák létre a foglalkozás élményét.


Ringató gyerekfoglalkozás Gáll Viktória Emese Újpesti Ifjúsági Ház ( Fotó: Sáfár Tibor)

Szülök egy gyerekek együtt szórakoznak ( Fotó: Sáfár Tibor)

A jogi diplomával rendelkező Gáll Viktória Emese öt éve tart Ringató foglalkozást az Újpesti Ifjúsági Házban.
– Praktikus okokból választottam ezt a helyszínt, hiszen ide jártam jogi egyetemre, az óráimmal így tudtam leginkább összeegyeztetni a foglalkozásokat – mondta a Lokál Extrának Emese, aki lényegében belenőtt a Ringatóba. – Ez valóban így van, hiszen édesanyám a Ringató-program alapítója, így előbb csak néztem, ő hogyan csinálja, majd beletanultam.

Ringató gyerekfoglalkozás Gáll Viktória Emese Újpesti Ifjúsági Ház ( Fotó: Sáfár Tibor)

Minden gyerek élvezi a Ringató gyerekfoglalkozást
( Fotó: Sáfár Tibor)

Mint azt lapunk megtudta, a harmincperces foglalkozások légköre oldott, a dalokat, mondókákat sokat ismétlik, egy-egy foglalkozáson belül is, de hétről hétre mindig visszatérnek a régebbiekre, így az édesanyák könnyen megtanulják. A foglalkozásokon mindig élő énekszó vagy a foglalkozásvezető, esetleg meghívott vendég pár perces hangszerjátéka csendül fel, zenei felvételeket sohasem hallgatnak, sőt, nincsenek divatos, múlandó, kevésbé igényes gyerekslágerek sem.
– A foglalkozásoknak az egész országban nagy sikerük van, de Újpesten különösen sokan járnak, hiszen hétfőnként most három egymást követő időpontban – reggel 9 órakor, 9.45-kor és 10.30-kor – is vannak foglalkozások.


Gáll Viktória Emese hozzátette, aki szeretne részt venni a Ringatón, semmi mást nem kell tennie, csak hétfőn valamelyik foglalkozásra elmenni az Újpesti Ifjúsági Házba, és azonnal csatlakozhat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.