EUR: 306,96 Ft
CHF: 281,90 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Egyéb V.kerület VI.kerület VII.kerület VIII.kerület IX.kerület

Hófehérke bárkit elvisz

Szeptember végéig szombatonként egy 121 éves hajóval, a Hófehérkével is utazhatunk a Dunán a Margit híd és az Erzsébet híd között. A járatokat nosztalgia-, vonal- vagy napijeggyel, illetve éves nosztalgiabérlettel lehet igénybe venni.

Hófehérke nosztalgiahajó Szalay-Bobrovniczky Alexandra ( Fotó: Sáfár Tibor)


( Fotó: Sáfár Tibor)

A Hófehérke 1895-ben épült Újpesten, a Schoenichen-Hartmann Hajógyárban, ez az egyik utolsó képviselője a Dunán még hajózó klasszikus építésű, XIX. századi hajóknak. Ez a 121 éves jármű jelenleg a legöregebb az utasszállító hajók között, nemcsak a neve, hanem az élettörténete is mesés, és rengeteg korszakot ölel föl.

– A Hófehérke nem csupán turisztikai attrakció vagy az elődeink által ránk hagyott érték, hanem a főváros arculatának alakítója is – fogalmazott Szalay-Bobrovinczky Alexandra főpolgármester-helyettes a járatot bemutató sajtótájékoztatón. – Ezért támogatta a főváros a BKK-t és a BKV-t abban, hogy idén tavasszal elindítsa nosztalgiajáratait: egy-egy nosztalgiavillamost a pesti Duna-parton, illetve Budán, valamint ezt a hajójáratot.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.