EUR: 312,64 Ft
CHF: 260,95 Ft
2018. április 25., szerda
Márk

Egyéb V.kerület VI.kerület VII.kerület VIII.kerület IX.kerület

Hófehérke bárkit elvisz

Szeptember végéig szombatonként egy 121 éves hajóval, a Hófehérkével is utazhatunk a Dunán a Margit híd és az Erzsébet híd között. A járatokat nosztalgia-, vonal- vagy napijeggyel, illetve éves nosztalgiabérlettel lehet igénybe venni.

Hófehérke nosztalgiahajó Szalay-Bobrovniczky Alexandra ( Fotó: Sáfár Tibor)


( Fotó: Sáfár Tibor)

A Hófehérke 1895-ben épült Újpesten, a Schoenichen-Hartmann Hajógyárban, ez az egyik utolsó képviselője a Dunán még hajózó klasszikus építésű, XIX. századi hajóknak. Ez a 121 éves jármű jelenleg a legöregebb az utasszállító hajók között, nemcsak a neve, hanem az élettörténete is mesés, és rengeteg korszakot ölel föl.


– A Hófehérke nem csupán turisztikai attrakció vagy az elődeink által ránk hagyott érték, hanem a főváros arculatának alakítója is – fogalmazott Szalay-Bobrovinczky Alexandra főpolgármester-helyettes a járatot bemutató sajtótájékoztatón. – Ezért támogatta a főváros a BKK-t és a BKV-t abban, hogy idén tavasszal elindítsa nosztalgiajáratait: egy-egy nosztalgiavillamost a pesti Duna-parton, illetve Budán, valamint ezt a hajójáratot.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Helyreigazítás

  A “Sorra hódolnak be az LMP emberei Simicskának” című cikkünkben valótlanul állítottuk…

 • A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  Szegedről indult Tóth Tamás Sándor tanítóképzős hallgató fotókiállítása, amely a szelfik – azaz önportrék – mögötti valóságot mutatja meg, ezzel felhívva a figyelmet a minket körülvevő társadalmi problémákra, amelyekről sok esetben, akarva vagy akaratlanul, de nem veszünk tudomást.

 • Tovább tart a jó széria

  Tovább tart a jó széria

  A férfi kosár- és vízilabda bajnokságokban már a középszakasz zajlik, és ahogy azt a korábbi években megszokhattunk, a Szolnoki Olaj és a Szolnoki Dózsa-Közgép is a felsőházban érdekelt.