2018. január 19., péntek
Sára, Márió

Egyéb V.kerület VI.kerület VII.kerület VIII.kerület IX.kerület

Hófehérke bárkit elvisz

Szeptember végéig szombatonként egy 121 éves hajóval, a Hófehérkével is utazhatunk a Dunán a Margit híd és az Erzsébet híd között. A járatokat nosztalgia-, vonal- vagy napijeggyel, illetve éves nosztalgiabérlettel lehet igénybe venni.

Hófehérke nosztalgiahajó Szalay-Bobrovniczky Alexandra ( Fotó: Sáfár Tibor)


( Fotó: Sáfár Tibor)

A Hófehérke 1895-ben épült Újpesten, a Schoenichen-Hartmann Hajógyárban, ez az egyik utolsó képviselője a Dunán még hajózó klasszikus építésű, XIX. századi hajóknak. Ez a 121 éves jármű jelenleg a legöregebb az utasszállító hajók között, nemcsak a neve, hanem az élettörténete is mesés, és rengeteg korszakot ölel föl.


– A Hófehérke nem csupán turisztikai attrakció vagy az elődeink által ránk hagyott érték, hanem a főváros arculatának alakítója is – fogalmazott Szalay-Bobrovinczky Alexandra főpolgármester-helyettes a járatot bemutató sajtótájékoztatón. – Ezért támogatta a főváros a BKK-t és a BKV-t abban, hogy idén tavasszal elindítsa nosztalgiajáratait: egy-egy nosztalgiavillamost a pesti Duna-parton, illetve Budán, valamint ezt a hajójáratot.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.