EUR: 309,06 Ft
CHF: 285,41 Ft
2016. október 26., szerda
Dömötör

Egyéb XIV.kerület

Hős rendőrre emlékeztek

Előbb a Stefánia úton felállított kopjafánál, majd a Varga Zoltán sporttelepen emlékeztek meg kollégái a szolgálatteljesítés közben hat évvel ezelőtt elhunyt hős rendőrre, Radovic Dusánra.

Radovic Dusán Ózdon született, majd amikor kijárta a miskolci rendészeti szakközépiskolát, Budapestre került. 1999 óta szolgált Zuglóban. A rendőr 2010-ben hunyt el, amikor a Keleti pályaudvarnál feltartóztattak egy BMW-t, a kocsi pedig tolatás közben elütötte.

dusan

Néma főhajtással emlékeztek Radovic Dusánra

A főhadnagy emléke előtt a tragédia óta minden évben megemlékezéssel és emléktornával tisztelegnek barátai és egykori kollégái, akik előbb a Stefánia út 83–85. szám alatt, a rendőr emlékére felállított kopjafánál rótták le kegyeletüket, majd a tiszteletére futballemléktornát rendeztek a zuglói Varga Zoltán sportpályán. A tornán 25 csapat vett részt, köztük több kerületi rendőrkapitányság, a készenléti rendőrség, a katasztrófavédelem és természetesen a zuglói rendőrök és polgárőrök csapata, a résztvevők hozzájárultak Dusán özvegyének és árván maradt kislányának támogatásához.

Kapcsolódó Cikkek

  • Szélesebb út vezethet fel az Avasra

    Szélesebb út vezethet fel az Avasra

    Kiszélesítik a szerpentint a Hideg-soron ahol korábban a patakban csordogáló szennylé sem volt ritka látvány, mivel az út szélén lévő házakban nem volt csatornázás, így az ott élők rendszerint a szabadban könnyítettek magukon, emellett rengeteg szemetet is felhalmoztak.