2018. január 19., péntek
Sára, Márió

Egyéb XIV.kerület

Hős rendőrre emlékeztek

Előbb a Stefánia úton felállított kopjafánál, majd a Varga Zoltán sporttelepen emlékeztek meg kollégái a szolgálatteljesítés közben hat évvel ezelőtt elhunyt hős rendőrre, Radovic Dusánra.

Radovic Dusán Ózdon született, majd amikor kijárta a miskolci rendészeti szakközépiskolát, Budapestre került. 1999 óta szolgált Zuglóban. A rendőr 2010-ben hunyt el, amikor a Keleti pályaudvarnál feltartóztattak egy BMW-t, a kocsi pedig tolatás közben elütötte.


dusan

Néma főhajtással emlékeztek Radovic Dusánra

A főhadnagy emléke előtt a tragédia óta minden évben megemlékezéssel és emléktornával tisztelegnek barátai és egykori kollégái, akik előbb a Stefánia út 83–85. szám alatt, a rendőr emlékére felállított kopjafánál rótták le kegyeletüket, majd a tiszteletére futballemléktornát rendeztek a zuglói Varga Zoltán sportpályán. A tornán 25 csapat vett részt, köztük több kerületi rendőrkapitányság, a készenléti rendőrség, a katasztrófavédelem és természetesen a zuglói rendőrök és polgárőrök csapata, a résztvevők hozzájárultak Dusán özvegyének és árván maradt kislányának támogatásához.

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.