2018. április 26., csütörtök
Ervin

Egyéb XIV.kerület

Hős rendőrre emlékeztek

Előbb a Stefánia úton felállított kopjafánál, majd a Varga Zoltán sporttelepen emlékeztek meg kollégái a szolgálatteljesítés közben hat évvel ezelőtt elhunyt hős rendőrre, Radovic Dusánra.

Radovic Dusán Ózdon született, majd amikor kijárta a miskolci rendészeti szakközépiskolát, Budapestre került. 1999 óta szolgált Zuglóban. A rendőr 2010-ben hunyt el, amikor a Keleti pályaudvarnál feltartóztattak egy BMW-t, a kocsi pedig tolatás közben elütötte.


dusan

Néma főhajtással emlékeztek Radovic Dusánra

A főhadnagy emléke előtt a tragédia óta minden évben megemlékezéssel és emléktornával tisztelegnek barátai és egykori kollégái, akik előbb a Stefánia út 83–85. szám alatt, a rendőr emlékére felállított kopjafánál rótták le kegyeletüket, majd a tiszteletére futballemléktornát rendeztek a zuglói Varga Zoltán sportpályán. A tornán 25 csapat vett részt, köztük több kerületi rendőrkapitányság, a készenléti rendőrség, a katasztrófavédelem és természetesen a zuglói rendőrök és polgárőrök csapata, a résztvevők hozzájárultak Dusán özvegyének és árván maradt kislányának támogatásához.

Kapcsolódó Cikkek

 • Szabadtéri kiállítás nyílt a jótékonykodásról

  Szabadtéri kiállítás nyílt a jótékonykodásról

  Utolsó állomására, Pécsre érkezett a Jószolgálat-díj 2017-es díjazottjait bemutató országjáró szabadtéri kiállítás. A díj 2016/2017-es évadának három díjazottja is Pécsett, illetve környékén segíti a rászorulókat: a Dr.

 • Megteltek Szeged parkjai

  Megteltek Szeged parkjai

  A tavasszal és a jó idővel az is együtt jár, hogy az emberek szeretnek minél több időt a szabadban tölteni.

 • Éremeső a fehérváriaknak

  Éremeső a fehérváriaknak

  Kovács Sarolta nyerte a nők versenyét az öttusázók budapesti országos bajnokságán. Csapatban a KSI SE győzött. De a fehérvári sikernek itt nincs vége.