EUR: 307,50 Ft
CHF: 282,97 Ft
2017. május 27., szombat
Hella

Egyéb XIV.kerület

Hős rendőrre emlékeztek

Előbb a Stefánia úton felállított kopjafánál, majd a Varga Zoltán sporttelepen emlékeztek meg kollégái a szolgálatteljesítés közben hat évvel ezelőtt elhunyt hős rendőrre, Radovic Dusánra.

Radovic Dusán Ózdon született, majd amikor kijárta a miskolci rendészeti szakközépiskolát, Budapestre került. 1999 óta szolgált Zuglóban. A rendőr 2010-ben hunyt el, amikor a Keleti pályaudvarnál feltartóztattak egy BMW-t, a kocsi pedig tolatás közben elütötte.

dusan

Néma főhajtással emlékeztek Radovic Dusánra

A főhadnagy emléke előtt a tragédia óta minden évben megemlékezéssel és emléktornával tisztelegnek barátai és egykori kollégái, akik előbb a Stefánia út 83–85. szám alatt, a rendőr emlékére felállított kopjafánál rótták le kegyeletüket, majd a tiszteletére futballemléktornát rendeztek a zuglói Varga Zoltán sportpályán. A tornán 25 csapat vett részt, köztük több kerületi rendőrkapitányság, a készenléti rendőrség, a katasztrófavédelem és természetesen a zuglói rendőrök és polgárőrök csapata, a résztvevők hozzájárultak Dusán özvegyének és árván maradt kislányának támogatásához.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.